Blogger Backgrounds

Wednesday, January 11, 2012

Gunting rambut kat kedai...

Entry ibu kali ni nak citer pasal amin gunting rambut kat kedai bulan lepas... Citer ni kalau x silap ibu hujung bulan 11 kot.. Ibu yang x sempat nak update coz ibu tersangatlah busynya semenjak kebelakangan ni... Kiranya ni first timela amin gunting rambut kat kedai.. Tu pon pasai tok n tokwan p Sarawak.. Tok tak dan nak gunting rambut amin sebelum tok p Sarawak hari tu, makanya ibu rimas tengok amin yang dah panjang tu, so, ibu n chumim terus p kedai gunting rambut n suruh barber tu gunting rambut amin...

Berdebaq gakla ibu mula2 tu.. Ibu tak tau macammana reaksi amin bila barber tu start nak gunting... Mula2 amin dok atas kerusi tu.. Rupa2nya untuk budak2, ada satu papan yang dia lapik.. Lepas amin duduk tu, amin cool lagi.. Bila barber tu nak letak kain alas, amin dah start nak nangis.. Pastu, ibu kata, x yah bohla kain tu.. hehe... Tapi ibu lupa plak nak buang baju amin.. Habis rambut lekat kat t-shirt n dah x boleh pakai dah.. Takpe, first experience ibu... X sempat nak pikiaq nak buang baju ka apa ka...

Chumim yang setia menemani amin walau dimana jua amin berada... haha

Muka budak nak nangis... huhu

Bila dah kecek2 sket, okla.. macam2 ibu janjikan masa nih.. Kiranya macam rasuah gakla.. haha..

Chumim tengah tangkap dalam cermin... Ibu dok tengah pulun pegang kepala amin.. Kalau x pegang, amin lari turun dari kerusi tu.. hehe

Akhirnya, siap jugak amin gunting rambut kat kedai.. Tinggai nak trim sket2 je lagi.. Masa ni amin dah ok dah.. Dok bising nak beli ais krim je lah... Haha.. Good boy jugakla anak ibu nih... Alhamdulillah, kalau amin nangis, mesti rambut amin senget benget.. takpon, sebelah gunting, sebelah dak... haha.. Itulah pengalaman first time amin gunting rambut kat kedai... Ibu sayang amin sgt2... ummuuuaaahhhh

No comments:

Post a Comment