Blogger Backgrounds

Tuesday, June 28, 2011

Nah haih... tidoq atas lantai again....

Entry ibu kali ni pasal amin suka bebenor tidoq atas lantai kalu ibu x bagi apa2.... Kali ni kat tempat kasut... Amin nak turunkan semua kasut kat rak kat bahagian kasut lelaki kat supermarket.... Rajin sungguh anak ibu nih.... Bila ibu x bagi buat, macam ni la yang amin akan buat..... Tunjuk perasaan ye amin?

Anak sapa dok tidoq atas lantai supermarket nih?... Kuman tau....

Ibu suh bangun amin buat tak tau je... Marah kat ibu la tu pasai ibu x bagi amin main kasut...


Selagi bapak x angkat, selagi tu la amin x bangun..... Agak burukla perangai anak ibu nih.... Tapi ok la sbb x teriyak n jerit2.... Amin tunjuk perasaan dalam senyap je.... Sayang anak ibu nih.... ummmuuuaaahhh


Jom kita jalan....

Entry ibu kali ni pasai amin ngan patung-patung yang kat supermarket tu.... Amin memang berkenan sangat dengan ume patung yang ada kat supermarket... Kalu jumpa mesti berhenti sembang ngan patung dulu... Terpaksa ibu tunggu... takpe, demi anak ibu sorang ni, ibu rela tunggu... Sebenaqnya, bapak yang dok tunggu kalu bapak ada... ibu sibuk tengok benda lain.... haha... Tengok tu amin dok ajak patung tu p jalan... Amin kalu nak ajak bapak jalan2 selalu buat camtu la... Amin kenai ka spa yang amin tengah ajak berjalan tu?.... ish2... dah banyak kali ibu pesan, don't talk to strangers kan.... Camne nih?...

Amin dok pujuk lagi patung tu ajak jalan.... Haha... Sampai bila2 pon patung tu x mau ikut amin jalan2.... Ibu sayang amin sgt2.... ummmmuuuuuaaaaahhhh

Manjanya dia....

Entry ibu kali ni nak cerita pasal amin ngan kakak hannan... Amin ada 2 orang je sepupu pompuan... Kakak Hannan n Ainaa... Kakak Hannan umoq 8 tahun n Ainaa plak sebaya je ngan amin... So, amin mestila manja ngan kakak hannan... Ngan ainaa x leh nak manja la sebab sama2 baby.... hehe... Kakak Hannan plak sgt rajin melayan amin... Jom kita layan gambaq2 amin ngan kakak hannan.....
Tengok tu..... Minum susu atas kakak hannan... kakak hannan kecik je.. . Amin kira setengah la dari kakak hannan...


Kakak hannan caaaaaayyyyaaaaaaaaaaaaaang amin.... Amin pon caaaaaaaayyyyyyyyyyyaaaaaaang kakak hannan...



Kakak hannan yg pandai posing... Cita2 dia nak jadi peragawati n dia suka pakai sexy2... hehe... i like.... La n kakak hannan jaga amin, nanti amin besaq amin jadi bodyguard kakak hannan plak k.... Ibu sayang amin sgt2..... uuummmmmmuuuuuaaaaahhhhhh

Amin & cermin...

Entry ibu kali ni nak citer pasal amin n cermin.... Amin ni memang pantang tengok cermin... Memang amin akan duduk n belek2 cermin tu... Kadang2 ibu tengok, amin siap kiss cermin tu lagi.... maksudnya tengah kiss diri sendiri la tu... Amin tau dak yang dalam cermin tu diri amin sendiri?... ka amin x tau.... huhu... Ibu rasa amin ingat yang dalam cermin tu kawan amin kot... tu yang beria p kiss cermin tu... jom kita layan gelagat amin jumpak cermin..

Amin tengah sembang ngan cermin..." Wahai cermin, cermin sakti... siapakah yang paling comel sekali?...." haha.... Jawapannya ialah aishah a.k.a echah... (mak menakan amin)..kui kui..


Amin berwajah happy bila ibu ambik gambaq dia... hehe... Jangan sampai besaq suka tengok cermin sudah na amin.... satg org pangge mamat perasan handsome... haha...


Posing dengan muka sendiri.... Ibu sayang amin sgt2.............ummmmmmmmuuuuuuaaaahhh...

Sunday, June 26, 2011

Bowling time!!!

Entry ibu hari ni pasal kita p Maybank Bowling Tournament kat Summit, Bukit Mertajam... Ni kiranya lawan bowling antara sume branch Maybank kat area Seberang Perai nih.. n sume pakat bawak family mai n dah jadi cam family day plak.. hehe.. Bapak main untuk branch dia la... Jersey depa kaler pink... Haha... cute... i like... Jom kita layan gambaq2 amin kat sana... memang ibu x larat nak kejaq amin la.... aktif sunguh anak ibu nih... ibu rasa lemak ibu memang cayaq la masa tu....


Amin tengah try nak angkat bola bowling... Amin tengok bapak angkat senang je... hehe



Amin happy nak ikut bapak p baling bola bowling.... hehe

Bapak tengah pujuk amin jangan lari kat situ coz licin.. kalu boleh amin nak p meluncur kat landasan boling tuh.. huhu



Amin kat tempat bapak ambik kasut bowling...


Amin n bapak posing kat tempat hadiah....


Tetiba ada budak kecik sorang antara kupulan yang menang nih.... Amin pon main jugak ke?...


Itulah alkisahnya amin kat tempat main bowling semalam..... Nanti ibu bawak lagi kat tempat main yang lain plak... Dengaq citer pasi futsal plak... Nanti kita p tgk bapak main futsal plak k amin... Ibu sayang amin sgt2..... ummmuuuaaahhhhh

Tuesday, June 21, 2011

Susu anmum....

Entry ibu kali ni nak citer pasai susu yang amin minum... Ibu memang x search langsung pasai susu formula masa ibu mengandungkan amin coz ibu bercita2 nak breastfeed kan amin sampai amin 2 tahun... konon2nya nak fully breastfeed la... Siap beli breast pump n ebm storage lagi... tapi apakan daya, ibu hanya mampu merancang, tapi Allah yang menentukan segalanya... Lepas ibu lahirkan amin, ditakdirkan ibu x dapat susukan amin coz memang x dak susu langsung yang terhasil dari badan ibu.. sob. sob.. sob... Sedih sungguh ibu waktu tu...Tapi ibu tak berputus asa, macam2 cara ibu buat nak bagi ada susu coz kalu boleh ibu memang nak susukan amin... Urut dengan bidan, jumpa dr pakar, makan ubat dan sebagainya... Tapi sampai habis tempoh berpantang pon ibu still x dak susu... huhu.... Maka, ibu pon terpaksa la bagi amin minum susu formula sampai la nih...

Amin tengah sibuk nak buka tin susu... kena buat susu sendiri ka amin?... takpa, belajaq berdikari k...nanti bila dah masuk asrama senang..

Masa kat hospital lepas ibu lahirkan amin dulu, amin minum susu yang hospital bagi la.. Ibu x tau la susu apa coz depa x mau habaq.. secret sugguh coz depa ni hospital rakan bayi... seboleh2nya depa x mau bagi susu formula kat amin but disebabkan amin dah terlalu lapaq n ibu plak x dak susu nak bagi kat amin, maka terpaksala depa bagi susu formula kat amin sepanjang 6 hari kita berkampung kat sana....


Stock susu amin untuk sebulan... Kadang2 x habis pon 4 tin ni sebulan amin minum... Tapi ibu n bapak sediakan jugak 4 tin sebulan...


Lepastu bila dah balik rumah amin minum susu enfalac A+.. Susu ni kawan ibu yang suggest ... Bapak pon p la beli 1 tin... Tapi amin x sesuai ngan susu ni coz asyik muntah je n sistem penghadaman amin pon x ok... Pastu kita try susu mamilgold plak... Sama gak... x ok gak ngan amin... Amin asyik muntah n kembung je.. Pastu ibu nak try snow... Tapi kawan2 ibu kata nanti baby jadi obes sebab depa dah ada experience... haha.. ibu pon takutla, takat ibu sorang sudah obes, amin x yahla obes.. hehe...Pastu kawan ibu suggest anmum.... Yang bestnya, amin ok plak ngan anmum nih... x kembung, x muntah n sistem penghadaman pon ok je.... So, ibu n bapak pon dah senang hati ... Terus ibu n bapak pon setiala ngan susu anmum untuk amin sampai la hari ni... Sebab tu la kalau orang tanya ibu susu mana yang paling best, ibu pon x tau nak jawab coz kena try yang mana paling sesuai dengan anak kita... Lain baby, lain conditionnya.. kan amin? Yang ibu boleh citer, pasal pengalaman ibu pilih susu je la... huhu...Ni la susu yang amin tengah minum la nih (time ibu tulis blog nih)... Anmum essential langkah 3, untuk umoq 1 tahun sampai 3 tahun.... la ni depa dah upgrade susu ni jadi tanpa gula tambahan plak.. harga pon meningkat... kui kui kui... patutnya bila x boh gula tambahan lagi turun la harga dia... betoika pemikiran ibu nih... hehe... Tapi memang bagusla untuk baby yang tanpa gula tambahan nih... Ibu doakan amin dapat membesar dengan sihat dan cerdas... ibu sayang amin sgt2.... ummuuuuaaaahhhh



p/s ibu suka susu yang perasa coklat... rasa cam sedap je.. hehe...anmum ada perasa honey je...tapi amin x minumla yang perasa honey tu, amin minum yang plain je...hari tu ibu ajak bapak tukaq susu amin, ambik dutch lady 1,2,3 perasa coklat... Tapi bapak plak x setuju... bapak kata amin dah ok ngan anmum, x yah la nak ambik risiko tukaq susu lain...huhu

Jgn kacau saya tidoq please !!! hehe

Kali ni ibu nak citer perangai amin time ibu nak kejutkan pagi2... punyala payah nak bangun tidoq.... Ibu plak kalu hujung minggu mesti nak kejut amin awai2la... Nanti ibu bosan plak tak tau nak buat apa...haha... Jom kita tengok gelagat amin kalu nak kejut bangun tidoq pagi2...


Ni la perangai amin kalu amin nak tau... Kalau ibu bising2 suh bangun, amin akan pekup muka amin kat bantai peluk tuh... huhu... mesti dalam hati amin kata camnih " please la ibu, saya ngantuk lagi nih..." hehe... Tok kata perangai amin yang ni sama ngan perangai ibu masa kecik2 dulu... haha... Allah bayaq cash la kat ibu kalu camnih.. hehe...


Jom kita zoom sket... hehe.. Ni la budak yang suka pekup muka kat bantai peluk tuh... Tapi buat pengetahuan amin, ibu memang suka kacau amin pagi2... ibu rasa sweet je bila amin cam merengek2 tak mo bangun tuh..... Ibu akan kacau amin sampai amin mau bangun... kui kui kui.... Ibu sayang amin sgt2.... ummmuuuuuaaahhhh

Tuesday, June 14, 2011

Baby mickey n baby minnie...

Entry ibu kali ni nak citer pasal amin p kenduri past few weeks.... kat sana kita jumpak kawan amin ni... kawan amin ni kita panggil dia gegirl k....Cute sgt dengan sepasang baju minnie mouse... padanla ngan amin coz amin plak sepasang baju mickey mouse (tiba2 ibu rasa amin cam jadi duta baju mickey mouse sebab baju amin mostly ada gambaq mickey mouse sampai bapak boring...haha... kena mintak royalty kat disney baby nih)...So, ibu n ibu gegirl tu gelarkan amin n baby minnie tu baby mickey n minnie... Lagipon amin ngan gegirl kan kawan baik sepanjang kita kat kenduri tu.... gegirl ni muda 2 bulan dari amin je.... Jom kita layan gambaq 2 amin ngan gegirl masa dok main2 kat kenduri hari tu...


Amin buat apa sampai terbalik tuh?

Amin nak gosok muka gegirl... Tapi tok tahan la takut amin terbuat kasaq2... anak pompuan orang tu amin.... jangan buat sesuka hati.. bukan anak patung k...

ibuk nak pegang tangan gegirl... romeo nampak.... aipp!!!.. mana leh pegang, bukan muhrim... hehe...


Gegirl baru nak belajaq berdiri sendiri n berjalan...

Yezza.. gegirl dah berjaya berdiri... Jom kita main kat luaq plak, kata amin.... hehe..


Ibu suka tengok amin bila main ngan kawan2... Pandai je bawak diri... kalu orang x bagi, amin x la memberontak nak jugak benda tu.... Tapi kalau ngan ibu n bapak, lain plak halnya... Siap tidoq2 atas lantai lagi kalu x dapat apa yang amin nak.... haha... Drama king sungguh... Apa2 pun ibu sayang amin sgt2..... ummmmuuuuuaaahhh

Sunday, June 12, 2011

Ayam penyet...... Sedap ke?

Entry ibu kali ni pasal kita p makan kat restoran ayam penyet masa weekend hari tu.. Ramai orang dok citer pasal ayam penyet nih... Depa kata sedap bebenor... So, bapak pon bawakla ibu n amin p ayam penyet untuk merasai kelazatan ayam penyet seperti yang digembar-gemburkan... Ibu pon teringin nak tengok rupa bentuk ayam tu camne... betul2 penyetka, apa ka...

Amin n bapak kat restoran ayam penyet...



Nilah menu yang ibu try tuh.... X sempat nak tangkap gambaq pasai amin dah buat macam2... haha.... Bapak plak order bakso.... Bagi ibu ok2 je lah rasa dia... pedas sgt kot... amin memang x sesuai la nak makan sambal dia tu... Harga dia plak boleh tahan la.... sepinggan ni RM 9.50... ayaq teh ais RM3... Yang tak tahan tu siap ada servis charge tu.... Dah la x servis tera mana pon... Sudu pon kena bangun ambik sendiri... huhu.... Nanti kalu amin besaq, amin p la try kot2 amin suka ka kan.. coz taste setiap orang berlainan kan?... hehe... Ibu sayang amin sgt2.... ummmuuuaaahhhhh....



Tunggu bapak.....

Semalam ibu bawak amin jalan2 sementara nak tunggu bapak balik kerja... Minggu ni bapak kerja gak walaupon weekend... Biasala kalau kerja makan gaji kan amin?.... Kalau kerja sendiri bolehla buat ikut suka..... Kali ni ibu nak citer pasal amin masa tunggu bapak balik kerja... Bapak dah janji nak mai kat kita lepas habis kerja... Lepas dah main kat funland n macam2 land lagi sampai jemu, bapak still x sampai2 gak... Ibu pon ajakla amin p jalan2 tgk barang... Tapi, bila kita jalan2, pastu jumpa bangku tempat rehat ni, amin terus lari2 p kat situ n panjat n duduk kat situ.... Pastu amin pon lepak kat situ je sambil tgk2 orang kat bawah... ibu ajak p mana pon amin x mau.... Bila ibu tarik tangan amin p kat lain, amin lari balik p kat bangku tu.. huhu... Then ibu pon lepak gak la kat situ sampai bapak mai... Jom kita layan gambaq2 amin ngan bangku yg amin suka sgt tuh....








Amin tengah happy main ngan bangku.... X yah beli mainan pon x pa kalu camni nu amin... save cost sungguh anak ibu nih.... Semoga anak ibu sentiasa happy k... May Allah bless U my dear son.... Ibu sayang amin sgt2.... ummmuuuaaaahhhhh...

Tuesday, June 7, 2011

Gelagat amin masa reunion ibu...

Entry ibu kali ni ada kena mengena ngan entry ibu pasal reunion sebelum ni... Kat entry tu ibu dah janji nak tujuk apa yg amin dok buat masa ibu dok sibuk sembang ngan kawan2 ibu... Jom kita tengok apa yang amin dok buat.... Macam besala... budak kampung konpom main kotoq punyalah... So, ibu biaqkan je... Nak bagi otak amin berkembang la konon.. X tau la berapa tan kuman dah masuk dalam badan amin... hahaha...


Amin dok berkenan kat tiang khemah tu.... dok belek tiang tu punya lama... apa amin tengah pikiaq sebenaqnya?


Lepas belek tiang lama2, amin main batu plak....Tapi ok la coz la ni amin dah x masukkan benda2 dalam mulut dah.... So, tahap kebimbangan ibu utk biaqkan amin main tanah n batu dah menurun.. hehe


Amin tengah tunjuk something kat member dia.... Kawan amin ni anak aunty suhaily... dia sgtlah friendlynya...


Amin buat apa camtu?... Bila ibu pangge dia buat muka macam2 plak... payahla camni...hehe

Bila ibu pangge lagi suh salam ngan kawan2 ibu, terus lepak atas batu... Buat perangaila tu... haha... pastu ibu pangge2 pon amin x mo gak sampai la bapak kena p ambik n dukung dia.... Ish2, nanti besaq jangan buat perangai camtu dah na amin... Ibu sayang amin sgt2.... ummuuuuuaaahhhh

Amin @ reunion kecil2an sekolah rendah ibu....

Entry ibu kali ni pasal reunion kecil2an batch ibu kat sekolah rendah.... X ramai pon yang hadir coz sume sibuk makan kenduri.. haha... n ada yang x dpat cuti... target yg konpom attend dalam 17 orang.. Tapi yang sampai 11 orang je... ok la tu... nama pon reunion kecil2an... Reunion ni saja je ibu ajak buat coz pagi tu mak teh bertunang, so petang tu dalam pukul 4 berlangsunglah acara reunion ibu nih.... Best giler coz dah lama dah x jumpak sume orang nih... Ada yang lepas darjah 6 terus tak jumpak dah sampai sekarang... 4 Jun 2011 baru jumpak balik.... memang best sgt dapat mengimbau kenangan silam....Amin pon apa lagi, mestila terlibat ngan reunion ibu ni kan... hehe.. next entry ibu tunjuk amin dok buat apa masa reunion ibu n kawan2 ibu berlangsung....


Ni la kawan2 ibu yang hadir.... Semua dah berjaya2 dah... depa ni ramai yg berniaga sendiri.. semua tokey2 la kiranya nih...


Reunion selepas 20 tahun berpisah..... lepas ni nak buat lagi.... And ramai yang dah kata akan attend 2nd reunion n ibu telah dilantik sebagai pengerusi seumoq hidup... huhu... Wajarkah ini berlaku?.... Takpe yang penting jumpak balik kawan2 lama.... hehe.. love u all guys.... Ibu sayang amin sgt2..... ummuuuaahhhh

Monday, June 6, 2011

Mak Teh dah bergelar tunangan orang....

Tanggal 4 Jun lepas, amin telah menyaksikan majlis pertunangan mak teh... Ibu konpom amin x paham what is going on... but hari kejadian tu, amin happy sgt pasal ramai orang n boleh lari sana sini sebab ruang tamu rumah tokwan jadi tersangat la luasnya coz sume perabot dah diangkat keluaq.. So, amin n the geng boleh berlari dengan jayanya... jom kita layan gambaq pertunangan mak teh n ur future pak teh... haha...


Mak teh yang ayu jelita di hari pertunangannya... Ibu yang paksa mak teh pakai camni... hehe


Hantaran dari pihak perempuan kepada pihak lelaki... Amin tau dak sapa yang buat sume nih?... Of course la ibu amin mursyidi.. hehe

Hantaran lagi....

Hantaran dari pihak lelaki....

Amin dengan sepupu2... X cukup lagi 2 orang... payah la nak kumpulkan.. lari sana sini... haha.. Dapat yang ni, yang nu hilang... last2 ibu tangkap je la yang mana ada..

Suasana di luar rumah...

Semasa majlis berlangsung...

Mak teh ngan hantaran kedua2 belah pihak..

Oppss.... Mak teh malu2 bila disarungkan cincin tunang..


Banyak kali gak la lakonan semula dilakukan atas request paparazzi .... haha


mak teh bergambar kenangan dengan wakil pihak lelaki....



tok wan, mak teh n her future father in-law.....


tok, mak teh n her future mother in-law....



Mak teh n future pak teh with anak2 menakan..


Our family..... nape amin naik dukung tok?... nampak cam ibu n bapak x dak anak lagi.... haha.... len kali mai selit celah ibu n bapak na....


Semoga mak teh berjaya mengharungi alam pertunangan dengan jayanya..... Semoga apa yang diimpikan akan menjadi kenyataan.... kita sama2 doakan ye sayang....n the fact is, secara pra-officialnya, mak teh amin has been stolen by future pak teh.... hehe..... Ibu sayang amin sgt2.... ummuuuuaaahhh