Blogger Backgrounds

Wednesday, June 30, 2010

Lagenda budak setan plak!!!

Semalam hari rabu... that's mean we have to watch movie at the cinema... am i right?.. mestila kena tengok coz tiket murah2 hari ni.... i like it....haha.. Malam ni ibu tengok citer Lagenda Budak Setan...kat bawah ni poster dia... Poster nampak cam agak menarik la... Citer tak tau lagi.. kalau baca buku citer dia memang la best.. ibu suka sangat.... Takpe, nnt ibu komen filem di plak.. haha...
amin x leh tengok lagi.. amin kecik lagi...nnt besaq ibu bawak k.. haha... sayang amin sgt2... hari ni bapak terpaksa temankan ibu tengok citer nih coz mak teh tak mau tengok citer nih...apa class tgk citer melayu kan mak teh kan? mak teh nak tengok Knight & Day..tapi ibu tetap berjiwa patriotik.. Nak tgk gak citer melayu... haha... Takpe arr, mak teh ada orang teman dia.... thanks to bapak coz sudi teman ibu tengok citer nih.... I lap U la bapak... umuuaahh2...


Lepas beli tiket tu ibu ternampak plak benda nih... haha... apa lagi, ibu ajak la bapak belikan... cute sgt... terpaksala bapak belikan.... haha... ibu syok... Dapat cup cute nih... Bapak x leh minum air nih.. Batuk x baik lagi.. So, ibu conquer sorang2... Sorry bapak... hehe...

Tengok tuh... bapak buat muka tak puas hati coz biasanya kitorang beli air mineral je.. hehe.. jaga kesihatan... hari ni ibu nak gak cup toy story nih.... Ala, lebih 2 ringgit je dari biasa... haha... jgn marah na bapak....

Sebelum nak masuk tu dan la kami posing2 sat.... Kawan mak teh sampai pon dah lewat.. kita panggil dia pak teh la no.. haha... kalau ada jodoh tak ke mana.. haha...

Ni saje je bergambar ramai2... wat kenangan.. haha... Ha, berbalik pada citer Lagenda Budak Setan... bagi ibu ok jugakla... Ada jugak la part2 boring sampai membuatkan ibu menguap.... Citer dia masa mula2 best arr.. kehidupan budak2 kolej yg nakal..pas mai part bercinta tu dah start boring dah... tapi ok la, x la boring sgt... haha... apa ibu cakap nih?... Conclusionnya, ibu rasa citer ni ok ok je lah... Tak jadi best cam buku dier.... Citer ni suka fokus muka pelakon dia sgt.. Nampak habis jerawat n liang2 pori depa.. haha... apala... Tapi mulut si farid kamil tu merah sungguh... Tak hisap rokok kot.. ke pakai lipstik?... haha.. tapi handsome arr... Lisa surihani cantik sgt dalam citer nih... Tapi pelakon yg ganti Lisa tu ibu x pernah tgk pon... ok lah.. x mau mebebel pasal filem dah... Ibu nak pi tulis thesis plak... ibu sayang amin sgt2.. ummmuuaahhh2

Blacklist kedai makan tu!!!!

Kali ni ibu nak citer pasal kedai makan yang membuatkan ibu rasa nak marah sgt... Alkisahnya macam ni... Semalam ibu, bapak n mak teh kuaqla nak tgk movie.... So, kami decide nak makan lambat la...p beli tiket n jalan2 dulu... dah habis jalan2, kami pi la makan kedai yg paling dekat dengan Jusco Perda tuh.... Kedai ni hari tu ibu dah pernah p makan nasi lemak dia... tapi x panas... Kiranya nasi lemak dia dah kena blacklistla dgn ibu... Tapi ingatkan benda lain ok.. Nak try la makan goreng2 plak... huhu

Sementara nak tunggu makanan sampai, bapak pon snap la gambaq ibu n mak teh... ibu dah lapaq sangat dah nih... lambat sgt service dia... tu pon nak kena blacklist gak... huhu... nasib baik bapak order satay.. x sempat nak snap gambaq dah habis plak sate tu... lapaq n sedap sgt... nasib baik sate dia sedap...nyummy2....


Dah lama tunggu tu makanan pon sampai la... Ibu, bapak n mak teh makan nasi goreng je pon coz nak cepat... Ingatkan bila lambat sampai tu sedapla dia masak.. haha.... Ropa2nya, nasi dia mentah... huhu... dah la x panas... nasi goreng tu agaknya dia dah goreng siap2 n then letak dalam flask... huhu.... Temperature ibu terus naik... Hangin satu badan...nasib bapak n mak teh sabaq.... Tapi makan gak la, lapaq sangat nih... haha... tapi mmg x leh nak habis...huhu...
Inilah kedai yang ibu maksudkan tu.... nak berniaga wat la cara nak berniaga... tapi ada lagi gerai2 yang ibu x try lagi makanan dia... Dah 2 kali terkena nih... rasa cam serik je nak pi Purnama Food Court ni dah..... huhu.... Ibu sayang amin sgt2.... ummuuaaahhh...

Tuesday, June 29, 2010

KDU oh KDU!!!

Hari ni ibu nak entry pasai kita pi KDU....ibu bawak amin pi Kolej Damansara Utama (KDU)....Tau dak pasaipa kita pi KDU?.. mesti amin hairan kan? apa kena mengena hidup amin dengan KDU?.. haha.. Kita pi hantaq chu mim la... dia nak wat A-level...Congrates to chu mim... chu mim siap nak bawak amin sekali masuk dalam bag... haha...chu mim mana pernah berpisah dengan amin lagi sejak amin dilahirkan...hehe.. kiranya chu mim tu ibu kedua amin la... ibu nombor tiga ialah mak teh...banyaknya ibu amin...ibu suka la bawak amin jalan2... sebab amin sgtlah sporting.... ummuuaaahh... Kita sampai kat KDU tu dalam pukul 9 pagi... Kita pon terus la ikut pandu arah tu untuk sampai ke dewan...

Dasat gak la KDU nih... memang la kan?.. Tempat anak2 orang kaya belajaq.. huhu... Takpa arr.. hentam sajalah chu mim... yang penting study hard... pastu, terus fly g UK... ummuuahhh...

Pastu, kita pon sampai la kat dewan tempat briefing tuh... Semua yang dapat tajaan JPA dalam 26 org... Masa chu mim masuk2 dalam dewan tu, dia dah cuak... dia sorang je melayu... haha... Tapi dok lama sket, ada lagi la 2,3 orang melayu yang masuk...dia rasa syok sket la... Chu Mim memang camtu, dia kan ngaji sekolah sume melayu... haha...Ibu lain la.. ibu dah biasa...Bila ibu tgk camtu, ibu rasa normal je.. haha.. takpe, lepas ni chu mim kena biasakan diri bergaul dgn kaum lain.. Nanti nak pi UK lagi la pelbagai bangsa... Malaysia boleh!!!

Ha, nampak x?... Teruk tau budak2 nih... melayu dok sebaris, Cina dok sebaris... haha.. takpe2.. x kenal lagi.. nanti 2,3 hari ngam la tuh...


Best la masa briefing tuh.. siap ada refreshment lagi... Sedap plak tuh.. Budak2 KDU gak la yang masak... Lepas refreshment kita masuk balik dewan... haha.. amin sorang je baby dalam dewan tuh... Nasib la kan amin... tapi ibu mmg lucky sgt coz amin cool je dalam dewan tuh... khusyuk je dengaq depa bagi briefing.. faham ka amin?... haha...

Ni muka amin bila orang tepuk tangan... haha... excited sangat.. ibu x tau pasaipa amin syok sgt bila orang tepuk tgn n bagi speech... Amin ingat org tu sembang ngn amin kot.... haha... sayang la anak ibu nih... ummuuaaahh...

Tgk tu, sume orang tgh kusyuk tengok slide yang depa tunjuk... Tapi amin x leh tgk sebab amin kalih kot lain... haha.... amin tgk ibu sudah... haha... Kita dengaq briefing dari pihak KDU n JPA sampai pukul 12 tgh..

pastu kita kena tunggu untuk konvoi p tempat chu mim nak duduk... ...Chu mim ditempatkan di Sterling Kondominium, Kelana Jaya... Jauh gak la nuh...nasib baik bas disediakan...kalu x tok wan kena beli kereta la kat chu mim sebijik.. haha...Masa dok tunggu tuh, amin nangis la plak.. ibu lupa amin lapaq dah... mintak maap amin... ibu x sengaja.. hehe.. bagi amin minum susu jap....Dalam pukul 12.45 tgh camtu, kita pon bertolak la pi Kelana Jaya...

Sebelum bertolak, sempatla ibu snap gambaq chu mim bersama amin kat depan kolej tu... Chu mim tu sedih la coz chu mim dah x leh nak duduk ngan amin tiap2 hari dah... hehe.. takpe, nanti amin p melawat chu mim k.... ummuuuaaahh.... Sayang anak ibu...

Monday, June 28, 2010

Journey to Damansara!!!

Hari ni hari perjalanan kita nak pi hantaq chu mim kat KDU.... Ibu ambil cuti 2 hari semata2 nak hantaq adik ibu tersayang nih.... Kita gerak dalam pukul 9 pagi... malam sebelum tu dah siap google map nak pi KDU dari jalan duta n dari KDU ke hotel... haha.... lawak sungguh... punya la pulun google2 map... tgk2, apa yang jadi?.. baca terus kat bawah ye...


amin sibuk nak bawak kereta jugak... haha
Best sungguh bawak amin jalan2 naik kereta nih... tak kacau langsung... relax je tgk pemandangan... Cayalah anak ibu.... Bila ibu tgk balik dalam kereta, rasa cam x caya je sume barang2 tu kita leh bawak sampai sana... haha...Barang2 chu mim dah 1 lori, stroller amin lagi.. haha.. mau mampat kereta ke tanah... Nasib baik kereta tokwan power... haha...

amin, ibu, tokwan n tok kat area restoran jejantas sg. buluh
Sepanjang perjalanan tu ibu sorang je yang drive... tok wan malas dah nak drive, chu mim plak baru sgt dapat lesen....ibu plak mmg suka drive, so, jlan je la... haha... bapak x ikut coz ada kursus... huhu... So, amin dok ngan tok n chu mim kat belakang la... ummuuaahh2... Kerja amin, kacau tok, minum susu n tido.... cayang anak ibu nih... bagus anak ibu nih... x nangis langsung... Mula2 kita berenti rehat kat R&R Sg. Perak... pastu kat Sg. Buluh plak... relax2, makan2... solat...

teksi yang tunjuk jalan kat kita....

Kita sampai kat Damansara tu dalam pukul 3 ptg.... Ni la yang ibu nak citer nih... Punyala pulun google map... tup2, tak jumpak pon jalan yang di tulis dalam map tuh... jalan2, tiba2 jumpak UM... haha... Confirm dah sesat... haha... ibu kalau drive kat area sana kalau x sesat memang x sah... haha... Pastu, tokwan suh cari teksi... Ibu pon jalan la.. nasib baik awal lagi.. x la jammed sgt... masuk jalan macam2 ikut suka hati ibu je.. kan memang dah sesat, so apa salahnya terus sesat.. haha... Lama gak la sesat... sampai dekat kul 5 lebih...lepas tu, jumpala 1 teksi tgh lepak tunggu customer... Fuh.. lega rasanya.. terus ajak dia tunjuk jalan... Yang bestnya, sat je dah sampai... haha.. nampak sangat tadi tu ibu dok pusing2 kot situ je cuma x nampak KDU je...buang minyak je... haha.... Lepas jumpak KDU, suruh dia tunjuk hotel plak... Kiranya hari ni, customer taxi driver tu ialah sebuah kereta la.. haha...

amin suruh tok pegang coz amin nak lompat2 ... ummuuaahh2
Amin memang happy je kalau naik kereta.. tengok tu... orang sume dah letih, dia dok gelak lagi... hehe.. sayang sgt anak ibu nih.... kita pon pi la masuk hotel one world tuh....

amin ngn ibu kat one world hotel..
Best2... hotel ni dekat dengan Jusco 1 utama n tv3.... baru ibu perasan, ropa2nya dekat dengan umah tok chaq amin kat taman tun dr ismail tuh... hari tu ibu dah pi dah jusco 1 utama nih ngan tok chaq..... Lepas tu, ibu terus kol tok chaq... Lepas tu sume orang tido dengan jayanya coz letih sgt..Sesat merata..haha.... nasib baik amin pon tido ngan jayanya jugak.. Esok pagi2 nak bangun hantaq chu mim pi daftar kat KDU plak... Good night.... Ibu sayang amin sgt2.... ummuuuaaahhh2....

Wednesday, June 23, 2010

Happy!!! Happy!!!

Hari ni ibu nak citer pasai perangai amin kalau kita nak pi jalan2...Amin kalau ibu kata nak bawak pi jalan2, memang happy je... Amin akan senyum je memanjang... Ibu suka sgt tgk amin camtu... kalau ibu siapkan amin n then amin tengok sume orang dah pakai tudung n bersiap nak keluaq, amin akan bertambah2 excited lagi.. Ni mesti terkenan ngan ibu nih... masa ibu pregnant kat amin dulu, ibu mmg suka sgt berjalan2 nih.. hehe.. Jom kita tgk gelagat amin bila nak keluaq berjalan2... ummuuaaahhh2...

Dok gelak sorang2...
amin dok tengah berangan nak pi mana tu?...

amin memang excited bila naik kereta...dok x diam.. asyik nak melompat je...


Ibu sayang amin... Ummuuaahh2... terus sengap bila ibu sayang.. haha

Tgh bising2 apa tak tau amin nih!!! kalau naik kereta mesti buat perangai ramah tamah.. tegur sume benda.. haha


Muka excited anak kesayangan ibu... ummuuaahh2.. ibu sayang amin sangat2...

Sunday, June 20, 2010

Bapak Demam!!!!

Hujung minggu kali ni mmg x best la bagi ibu coz bapak demam.. Segala plan sume kena cancel... huhu... memang x best... Tapi nak wat camne kan?... bukannya bapak mintak dia demam... Xpa.. kita jaga bapak elok2... moga2 bapak cepat sembuh...

Amin gelak plak tgk bapak demam sgt... X baik tau amin... ummuuaaahh2
Citernya macam nih.. hari jumaat tu, ibu balik kg sorang je coz bapak ada hal.. Ibu balik ngan mak teh... Kiranya bapak balik lambat sikitla... lepas tu, keesokan harinya, mak teh n chu mim nak keluaq pi seberang jaya... ibu pon bawak la amin balik rumah ibu kat seberang jaya.. satg bapak dah siap kerja leh kita pi jalan2 terus... Tapi kan, sampai2 je, tgk2 bapak dok ada dalam rumah... Dah demam sgt... X larat bangun plak tuh... Ibu pon apa lagi, sepantas kilat menjadi rescue 911... haha... Ibu bukan buat apa pon, ibu angkut bapak n amin balik rumah tok wan la... haha... Nasib baik bapak dah ambil ubat...Kiranya kita leh terus balikla.. x yah la singgah2 klinik dah...Terus cancel sume plan nak jalan2 hari tu... huhu

suhu badan bapak yang disukat dgn menggunakan termometer amin.. hehe.. panas gak la..

Balik2 bapak terus tido la... Memang x larat sgt dah.. panas sgt badan bapak masa tuh....Cian bapak... nasib baik amin baik je dalam kereta... Bapak tido je kat belakang.. Amin dok sebelah ibu dengan baiknya...... Ibu sayang amin sgt... ummuuaahh.. balik rumah tokwan, bapak tido je sepanjang hari sabtu n ahad tu... huhu...
bapak buat apa nih?
2 hari ibu tgk bapak dok tidoq je.. ubat dah nak habis, bapak punya condition still sama je... X boleh jadi nih... Ibu pon bawak bapak pi ambil ubat sekali lagi... Lepas ambil ubat tu bapak makin ok la...
bapak tgh kena check ngan dr....

Dr cakap bapak demam panas... Takut gak la ibu.. Sekarang ni plak musim demam.. macam2 demam yang ada musim ni... Mintak2 bapak sembuh cepat... Ibu sayang amin sgt2... Ummuuaahh2....

You're my Inspiration!!!

Today is Father's day.. Sume org kat planet ni akan meraikan bapak depa hari nih... For me, everyday is father's day.... Sayang bapak sgt2... ummuuaaahh... Bukan Amin sorang je panggil bapak kat bapak amin, ibu pon panggil bapak gak kat tokwan...... hehe....
Bagi ibu tokwan seorang bapak yang amat penyayang walaupon tegas... Tapi balance la kan sebab tok lembut sket.. hehe....Di samping tok wan berdiri seorang srikandi yang sentiasa mendorong dan sentiasa bersama tok wan di saat senang dan susah... Itulah tok, emak ibu yang tersayang...

Pada ibu, tok wan n tok ni mmg saling lengkap melengkapi... Ibu mmg bertuah dilahirkan dalam family nih.. Ibu bersyukur sangat...Segala pengorbanan yang tok wan n tok lakukan memang x terbalas oleh ibu..... Semoga bapak n mak sentiasa berada di bawah rahmat n naungan Ilahi...Sayang bapak n mak sgt2... Both of U are my inspiration!!!.....Ummuuuaahh2...
Sayang amin sgt2... ummuuaahhh2...

Friday, June 18, 2010

Movie...movie..movie..!!!

Last night, ibu rasa cam nak tgk movie... lama sangat dah tak tgk movie nih... Since start pregnant kat amin dulu.... Kiranya dah setahun lebih la ibu x masuk cinema nih... Haha.. masa ibu pregnant kat amin, tok x bagi ibu masuk cinema... So, sebagai anak yang taat n solehah, ibu pon dok la diam2 kat umah...Masa ibu buat master dulu, ni lah aktiviti favourite ibu n the geng... Best2... teringat kat kawan2 sume... umuuahh2...Bapak plak mmg jenis yang x suka tgk movie, so terusla berkomplot ngn tok.... huhu...Tapikan semalam Argentina lawan Korea for Piala Dunia...So, bapak macam malasla nak keluaq... tapi ibu pujuk2 gak bapak... haha.. astro kan ada ulangan... bapak tengok yang ulangan punya sudah... haha..

Ibu dengan patung toy story... comel sangat depa nih!!!
Mula2 ibu rasa cam nak tengok Lagenda Budak Setan coz ibu memang peminat karya Ahadiat Akashah ni.. Almost sume buku yang dia tulis ibu ada... Best sgt buku Lagenda Budak setan tu, so, ibu teringin la nak tgk movie dia plak.. Tapi... bila ibu tanya bapak, dia kata "The Karate Kid"la... huhu...Ibu pon pikiaq2... atas dasar isteri solehah, hehe (solehah la sgt)... ibu pon bersetujula coz bapak dah mengorbankan slot piala dunia dia untuk teman ibu tgk movie... hehe..

Bapak ngan 'the karate kid' dia.. satu je ke pop corn tuh? Ibu punya mana?

Memang tak rugi la tengok 'The Karate kid'... mmg best arr... hehe..Pandai sungguh Jaden Smith tu berlakon... Like father like son sungguh... Nnt ibu bagi Amin belajaq kung fu na...Haha....Ibu x bawak amin la coz amin kecik lagi.. x leh masuk cinema... nnt rosak telinga coz bunyi kuat sgt...Amin tgk cd sudah la no... haha... ibu sayang amin sgt2.....ummuuaahh2

Wednesday, June 16, 2010

Amin dah ada kasut...yehaa!!!

Hari ni ibu nak entry pasai kasut amin... haha.. Apala yang spesel sgt?... kasut je pon... Saje je ibu nak bagitau amin yg ibu n bapak dah beli kasut la kat amin... Cian amin asyik pakai socks je.. Ibu rasa cam amin teringin nak pakai kasut la plak.. betul ke amin teringin?... haha... Ibula tu yang teringin nak bg amin pakai kasut...haha

First shoes amin...
Masa amin berusia 2 bulan, ibu n bapak belikan kasut tom n jerry kat amin... Niat asalnya nak yg mickey mouse... Ibukan peminat mickey mouse..hehe... tapi try2 kat kaki amin, x padan la plak...Kaki amin terlebih panjang...huhu.. So, ibu n bapak pon pi la cari kat bhg lain plak.. bapak la ni, berkenan lak kasut tom n jerry nih... Ibu tgk x rupa kasut pon yg nih.. Ala2 socks gak.. Tapi kira kasut la coz ada tapak.. hehe... Try2, muat2 ngan kaki amin.. terus beli... ye..ye.. amin dah ada kasut...


2nd shoes amin... cam x dak beza pon right n left dia pada pandangan ibu... haha

X lama lepas beli tu, kasut tu asyik terkeluaq je dari kaki amin... panjang sungguh kaki anak ibu nih... Dah x berapa nak muat dah kasut tu.. So, sempena amin berusia 3 bulan, ibu n bapak pon cari kasut lain plak.. kali ni kita cari yang nampak cam kasut la.. X mo dah yang nampak cam socks nih.. X dak kartun pon x pa la.. haha...Hasilnya, kasut biru amin.... tapi kasut baby nih,cam x kenal la kiri kanan dia.. ibu agak confius... Tapi bapak kata ok je.. haha... Ibu sayang amin sgt2... ummmuuaahh2

Tuesday, June 15, 2010

amin@ kamdar!!! hehe

Bapak tengah tengok2 kain sambil gendong amin....

Hari ni tiba2 je ibu rasa macam nak beli kain...So, lepas bapak balik kerja, terus ibu ajak bapak pi kamdar bukit mertajam...hehe... Cian bapak, letih2 terpaksa ikut gak... Cayang bapak... ummmuuaaahh2...Ni tempat favourite ibu la untuk beli kain selain kedai kain uncle (Nona) kat sg. petani....

Bapak tolong ibu pilih kain.... cantik ke yang bapak pilih tu?

Sampai kat kamdar ibu terus pi kat tempat kain ela dia.... feewwiiiitt... bestnya.... ada sale!!!!.... Ibu rasa seronok sangat...Langkah kaki kanan kot masa nak mai tadi.. hehe... So, ibu mintak tolong bapak pilih satu kain yang cantik kat ibu... hehe.. Saja je nak tgk bapak pilih kain... camne la gayanya... Selalunya ibu pilih sendiri je... bapak x kisah... Baju bapak pon ibu yang selalu pilihkan.. hehe... Tapi mmg x bolehla bagi bapak pilih.. semua yang bapak pilih bukan taste ibu la.. So, sume ibu reject.... haha... Sorry bapak....

Amin lapaq susu pulak... ummuuaahh2

Tengah2 pilih, amin plak nangis2... lapaq la anak ibu tu... Bapak pon terus la bagi susu kat amin... So, ibu ngn bapak pon tgk amin dulu la.. Satg la plak pilih kain... bapak bagi susu amin sambil berjalan coz kat c2 x dak kerusi nak duduk... huhu


bapak tengah tgk2 baju melayu kecik.. mana ada saiz baby.. haha..

Sambil2 bagi amin minum susu tu ibu n bapak naik tingkat 2 bahagian baju melayu... Tgk2 amin dah tertido atas bapak... So, ibu n bapak pon teruskan la proses tinjau meninjau...tinjau punya tinjau, x dak 1 pon yg bapak berkenan... So, ibu suggest kita beli kain n tempah macam biasa la... Bapak pon setuju.. haha... Bapak mmg setuju je ngan ibu nih... ni yang ibu sayang bapak nih... Nanti amin pakai baju sama ngan bapak la kan... la ni kan mmg trend 1 family pakai warna tema bila raya... hehe.... Ibu pon nak buat camtu lah... raya lepas ibu n bapak x pakai kaler sama pon.. Ni bila amin dah ada, kita pakai tema sama ye sayang...

ibu posing2 ngan amin lepas x jumpa kain yang berkenan...huhu

Punyala lama ibu n bapak pusing2 kamdar tu cari kain yang menarik... Sampai amin pon dah bangun tido.. Amin pon sampai bosan la.. Tapi amin mmg sporting kalu bab jalan2 n shopping2 ngn ibu nih.... Last2 ibu n bapak balik camtu je... x beli apa pon... Dah 1 pon x berkenan.. haha... Yang ibu berkenan tinggai sket plak.. x cukup.... haha... Itulah kisahnya amin, ibu bapak n kamdar.... Ibu sayang amin.... Ummuuaaahhhh2

Sunday, June 13, 2010

Amin@Kenduri kahwin kawan bapak

Hari ni hari amin makan kenduri.... Bapak ngan ibu bawak amin pi 2 kenduri walaupun amin bukannya boleh makan pon nasi kenduri tu.. hehe...

amin tgh relax atas car seat... nape la x sampai2 lagi nih?

Bapak bawak amin n ibu pi kenduri rumah kawan bapak kat Kodiang, Kedah.... Jauh tu... dah nak masuk negeri Perlis tu...Kira2 120km dari Bukit Selambau.... Kiranya sepanjang perjalanan tu amin tidoq n bangun beberapa kali pon x sampai2 lagi... Minum susu 2 botol dah pon x sampai2 lagi... hehe... Tapi yang penting, amin mmg sporting... relax je dalam kereta, x nangis pon... ummuuuaaahh...

amin n bapak posing kat depan masjid...

Kita sampai kat rumah kawan bapak tu dalam pukul 5 ptg coz kita pi kenduri umah mak long bapak dulu....Sampai2, kawan bapak x dak plak... dia pi ambik gambaq kat luaq.. outdoor la kata omputeh.... Apa raa.... nak outdoor pon tunggu la kul 6... bagi kawan2 mai habis dulu..x pon, outdoor je esok tu... hehe.. jgn marah na pengantin... ni luahan hati kawan yang mai dari jauh....

amin n bapak with pengantin...

Kita pon tunggula.. Nak tunggu kat umah kenduri, x kenal sapa plak.. so, ibu n bapak decide pi masjid la... leh solat n mandikan amin sekali...Kita pi rumah kenuri balik dalam kul 6.30ptg... Huhu, nasib baik nasi n lauk dia sedap.... hehe.... Lepak2 sat kita pon balik la... First time la amin jalan jauh ngan ibu n bapak hari ni... Selamat pengantin baru untuk kawan bapak!! Semoga berkekalan hingga ke akhir hayat!!!....Ibu sayang amin.... ummuuuaaaahh2

Saturday, June 12, 2010

My first play gym....

Hari ni amin dapat play gym... Saja je ibu belikan sempena amin 3 bulan nih.... Ibu tgk amin dah start berminat bila tgk benda2 yang bright colour n ada bunyi... Especially bila tgk kartun kat tv... Ibu tgk amin enjoy giler... So, ibu pon google la.. n then jumpak apa yang ibu n bapak patut belikan untuk amin.... Inilah hasilnya.... play gym untuk amin tersayang....


Balik rumah, mak teh n chu mim tolong pasang2kan play gym amin.... Nampak macam simple je... Mmg simle pon... tapi.... Last2 mak teh n chu mim give up... haha... Bapak amin jugakla yang kena ambik alih tugas pasang memasag nih....Tapi sebenaqnya, dah betoi dah apa yang mak teh n chu mim buat tuh... Jom, kita tengok kronologi pemasangan play gym amin yang simple tapi tak tau la pasaipa ambik masa lama sgt nak pasang nih... hehe...

amin dok tunggu mak teh n chu mim pasang play gym sampai x pakai baju....

mak teh n chu mim sedang berusaha pasang play gym dgn jayanya...

amin dok tengah heran.. awatla lama sgt nih?

bapak main ngan amin coz amn dah bosan tunggu mak teh buka skru x boleh2... chu mim pon dok pasang palang x jadi2 lagi.. hehe

Mak teh n chu mim dah give up... Amin pon dah siap pakai baju... terpaksalah bapak mengambil alih kerja2 pembinaan play gym amin...hehe

Ha, tengok tu... play gym dah nak siap.. Amin pon dah x sabaq2 nak main nih... Dh meniarap nak pi kat bapak la tu...

Tada!!!.... Dah siap pon... Berjaya jugak akhirnya pembinaan play gym amin nih... haha... tgk cam senang je.. Amin suka tgk ikan buntal tuh......

Amin tgh hairan nape ada bunyi2 disekeliling dia....

Ibu tgk Amin mmg syok la dgn play gym nih... Ada itik, ikan buntal n siput..... Bunyi pon macam2... Bunyi haiwan2 yang comel... ummuuaaahh2.... Ibu sayang amin.....