Blogger Backgrounds

Friday, January 27, 2012

Tabung haji

Entry ibu kali ni pasal akaun tabung haji amin... Akaun tabung haji ni dibuka sebab tok n tokwan dah bising... hehe.. Akaun bank lain sume boleh buka, tabung haji x buka2 jugak untuk amin.. camne amin nak p buat ibadah haji ngan ibu n bapak nanti kan?.. hehe.. Terus ibu insaf... terus ajak bapak p buka akaun tabung haji untuk amin satu... Akaun tabung haji amin nih, kita buka kat Sungai Petani.. Baru je lagi.. Sebelum Chinese New Year hari tu... Jom kita layan gambaq2 amin kat sana...

Amin ngan bapak yang tengah tunggu nombor dipanggil... Disebabkan hari kejadian adalah hari ahad, dan cuti pada minggu itu adalah 4 hari untuk celebrate Chinese New Year, maka orang sgtlah ramai coz maybe rakyat dari Pulau Pinang pon turun mai Tabung Haji Sungai Petani untuk berurusan.. hehe...Lembaga Tabung Haji kat Sungai petani tak la besaq mana.. Ibu dah lupa last time ibu p Tabung Haji kat sini sebab selalu ibu berurusan dengan Lembaga Tabung Haji Bayan Lepas, pulau Pinang.. Ha, yang tu besaq.. Coz untuk pengetahuan amin, kalau orang utara nak p Mekah, semua berkumpul kat situ...

Amin yang boring sebab nombor amin tak panggil2 lagi.. haha.. habis notebook ibu dicontengnya... Nasib baik dalam beg ibu sentiasa ada notebook (buku kecik ye amin, bukan notebook komputer)... haha.. notebook je la amin kan.. Ipad ka laptop ka, sume takdak.. haha.. ibu ni jenis tak suka usung gadget2 ni... kalau nak main gadget, sila kawan ngan chumim n mak teh k..

Dah.. amin dah habis dah tulis kat notebook ibu... hehe.. Tapi nombor amin tak jugak panggil2... last2 bapak bawak amin kuaq makan jambu kat stall kat luaq tu.. Lagi best.. tapi ibu ditinggalkan untuk tunggu nombor kat dalam.. Ini tidak adil.. huhu..

Ni lah borang untuk buka akaun bagi kanak2... Yang bestnya nak buka akaun tabung haji ni, x payah banyak2 duit... RM 2 dah cukup.. Mana ada organisasi kewangan boleh buka akaun dengan RM2.. Terkejut ibu bila baca kat situ... Mesti dari dulu lagi macam ni kan?.. tapi ibu tak ingat dah...Bagus sungguh tabung haji ni kan amin?... Dan yang penting, untuk buka akaun kanak2 ni, mesti ada photocopy salinan surat beranak anak dan kad pengenalan penjaga... Kalau x, tak leh buka akaun.. Amin ingat na.. Nanti amin nak buka akaun kat anak amin, sila p tanya dulu dokumen yang diperlukan k... hehe..

Alhamdulillah, selepas sekian lama menunggu di dalam Lembaga tabung Haji Sungai Petani (about two hours jugakla), maka dengan rasminya amin memiliki akaun tabung haji... Lepas ni, duit amin kena simpan dalam tabung haji sama tau.. Nanti boleh ikut ibu n bapak p menunaikan ibadah haji bila sampai turn n Allah izinkan kan amin?... InsyaAllah.. Kita berdoa banyak2 k..

Nilah buku tabung haji amin... Kali ni nama bapak plak tercatat kat c2.. lain2 bank sume dengan ibu.. Haha.. taklehla ibu nak conquer semua kan amin?... Bagila bapak chance plak untuk nama bersama dalam buku akaun amin.. hehe.. Ibu sayang amin sgt2.. ummuuuaaaahhhh...

Masuk Jail..

Entry ibu kali ni nak citer perangai amin masa kita p TESCO last week... Hari tu amin x tidoq siang.. Maka, amin pon ngantukla sangat... lepas dah lari2 merata2 dalam tesco tu, amin mai kata kat ibu.. " amin antuk"... Ibu pon kata.. satg la tidoq dalam kete... Pastu amin nak masuk dalam trolley.. ibu pon angkatla bagi amin masuk dalam trolley... Lepas tu, selamba je amin landing dalam trolley tu sambil hisap botoi.. Ngantuk sgt kot anak ibu nih.. Jom kita layan gambaq2 amin yang ngantuk sgt...

Ciannya anak ibu tidoq atas jaring besi nih.. Sebab tu ibu bagi tajuk kat entry ni "masuk jail"... hehe... Amin tak pernah la plak buat perangai tidoq dalam trolley sebelum nih.. kalau landing atas barang2 dalam trolley tu biasa la.. Tapi ni trolley x dak barang lagi, amin dah sipa tidoq dah.. Habis la berbekas muka anak ibu satg..

Masa ni bapak suruh amin bangun jap.. Bapak ambik beg ibu buat bantai kat amin... Alolo.. Sayangnya anak dia tuh.. hehe.. Ibu pon sayang amin sgt.. Tapi ibu rasa cam nak p pinjam bantai tesco tu je.. Masa nak bayaq satg letakla balik.. haha.. bapak plak x bagi...huhu

tengok tu.. beg ibu plak jadi bantai amin.. Ini tidak adil... Amin dah panjangla.. x lepas dah nak lunjuq kaki dalam trolley.. tu pon ada hati nak tidoq dalam trolley...

Ibu suka tengok muka amin bila amin hisap botoi susu.. rasa cam nikmatnya... haha... Padahal ayaq masak je pon... Amin nak tau dak, amin kalau nak p mana2 mesti kena spare ayaq masak dalam botoi susu.. Malula amin, dah besaq pon dok hisap botoi susu merata2 lagi.... ish2...

Chumim tengah dodoikan amin.. Amin punya pe'el kalau nak tidoq mesti kena tepuk2.. Tapi, kat Tesco pon nak suh tepuk jugak ka amin?... haha... Nasib baik chumim cayang amin.. Kalau x, x kuasanya chumim nak tepuk2 amin yang dalam trolley tu.. hehe.. Ibu sayang amin sgt2... ummuuuaaahhhh...

Mari mengaji...

Entry ibu nak citer pasal amin punya jadual la nih.. Mengaji dah masuk dalam jadual hidup amin dah la nih... Sebelum ni memangla amin dok ngaji jugak, tapi bukan mengaji, dok p mengacau orang mengaji je.. hehe... La ni, amin dah belajaq baca muqaddam... Jom kita tengok amin baca muqaddam... Amin start mengaji lama dah.. Tapi yang proper (dok diam2 n baca muqaddam sendiri) macam ni kiranya dalam bulan lepas la... Jom kita layan gambaq2 amin mengaji ngan tok...

Ni amin tengah baca iqra'... a, ba, ta.... Amin dah pandai dok bersila dah la nih... Kalau x, sebelum ni x leh nak bersila lagi.. Kaki kurang panjang kot masa tu.... Sejuk hati ibu bila tengok situasi camni.. tapi kadang2 atas papan rehal tu bukan muqaddam, tapi amin yang duduk atas papan rehal tu.. haha..

Penunjuk untuk baca muqaddam mesti pensel warna coz sambil baca, sambil kaler.. haha.. Habis muqaddam amin kaler... Suka hati amin la.. Biasala kan amin, baby baca muqaddam macam tu la.. Sesuka hati je nak buat apa...eh, baby lagi ka?... Toddler dah kot... I like...

Amin tengah pulun dok belajaq iqra' dengan tok... Semoga anak ibu cepat pandai... Ibu doakan amin x mudah jemu dalam belajaq apa pon.. Coz ilmu sgt penting dalam kehidupan kita seharian...

video

Jom kita layan video amin baca muqaddam cara baby.. nanti bila amin tengok ni, mesti amin gelak sendiri tengok gelagat amin... Semoga amin membesar menjadi anak soleh dan sentiasa diberkati Ilahi.. Ibu sayang amin sgt2... ummuuuaaaahhh

Kecacingan...

Entry ibu kali ni pasal amin kecacingan... Adoila, takmo2.. cacing2 semua, sila keluaq dari perut anak ibu... Citernya macam nih, last week ibu ada janji ngan chik aida nak jumpa kat sungai petani.. So, ibu angkutla semua yang ada kat rumah.. Amin memang nampak cam x sedap badan dah hari tu...Ibu ingat nak bawak amin p jumpak doktor sekali.. So, kita pon bertolak dari rumah dalam pukul 1 ptg.. Tok n tokwan x dak... Bila tok n tok wan tak dak, maknanya kena lunch kat luaq.. Maka, ibu paksa gak chumim ikut...sebab ibu malas masak.. Satg chumim tinggai sorang kat rumah, chumim nak makan apa?.. Chumim bukan pandai nak masuk dapoq.. haha.. Nasib baik chumim sporting walaupon dia kena angin satu badan hari tu (demam).. hehe.. Pastu kita pon berhenti lunch kat maktab perguruan.. Ibu tengok amin makan macam sedap je... Makan banyakla jugak.. Pastu bila dah habis makan semua, kita pon teruskanla perjalanan..

Masa dalam perjalanan tu, ibu nampak amin cam ngantuk, ibu pon bagila susu kat amin... x dan berapa teguk amin minum, amin terus muntah yang sgt banyak.... habis baju n tudung ibu.. Muka amin pon habis kena muntah... Nasi yang makan tadi keluaq habis.. huhu.. ciannya anak ibu nih... Pastu bapak terus berhenti.. Nasib baik dalam kereta banyak mineral water... Boleh buat basuh dulu sementara nak sampai petrol station...

Tengok tu, muka amin penuh ngan muntah.. Tu pon kira ok la, bapak dah bilas ngan ayaq banyak kali dah... Tapi yang bestnya, amin sgt cool hari tu.. Tak bising, tak nangis... relax je.. diam je berdiri kat situ lama2 tunggu bapak basuh bagi bersih sket...

Ni ibu ngan amin yang belemoih ngan muntah.. Tudung ibu tu, basah lencun sebab bersihkan muntah... Baju pon penuh ngan muntah, tapi ibu dah bersihkan.. tapi still berbau masa nih.. huhu.. Pastu, ibu ajak bapak balik tukaq baju.. Bapak kata, beli baju lain je... Bapak x mo balik.. huhu... terpaksa p basuh pakai sabun kat petronas sebab ibu bukannya senang nak beli baju.. kalau yang ibu berkenan selalu x dak saiz.. haha...

Ni budak muntah pakai towel je kat Petronas... Mandi sampai wangi.. Sama gak ngan ibu.. Nasib baik amin ni mmg p mana pon mesti bawak sabun n sebagainya... Kiranya ibu boleh pinjam la kali nih...hehe... Kita lepak kat petronas tu dalam sejam la.. Sampai baju ibu n tudung ibu kering... Amin takpala, mmg nak p mana pon mmg bawak baju salin.. yang bestnya, lepas muntah tu, terus amin aktif.. sihat walafiat.. Budak kampung biasala kan amin.. sikit2 tu no hal la kan...

Amin bersama chumim yang demam.. Chumim dah terburai dah selendang2 semuanya.. Ni semua amin punya pasaila.. hehe.. chumim yang dah sedia demam bertambah demam.. haha.. Dak aih, ibu melawak je...

Ni plak amin yang happy lepas muntah.. Lepas dah settle semua operasi bersih membersihkan apa yang patut, kita pon meneruskan urusan kita yang tertangguh tadi... Pengalaman kan amin.. Best sgt.. Thanks amin, bagi ibu pengalaman yang tak ternilai n tak mungkin ibu lupakan... Ibu sayang amin sgt2... ummuuuaaahhh

Thursday, January 26, 2012

Abang Amin n Adik Tabriz

Entry ibu kali ni pasai kita p tengok adik Tabriz kat Hulu mana tak tau nama tempat tu.. Takpalah Hulu mana pon, yang penting Hulu.. Haha... Haa.. ibu ingat dah.. Hulu Langat... Chuyan dok kat Hulu Langat rupanya... Citernya macam ni, 2 hari lepas kenduri mak teh n pak teh kat Beranang hari tu, kita still kat KL lagi... Ibu pon bawak la amin p melawat adik Tabriz coz kita x dan nak p tengok adik Tabriz masa dia baru lahir dulu.. maklumlah, jauh sgtkan Bukit Selambau dengan Hulu Langat ni... amin dah pernah p dah rumah adik tabriz ni dulu.. makanya senang la kita sampai ke sini.. takdakla episod sesat menyesat lagi... hehe.. jom kita layan gambaq abang amin n adik tabriz dia...

Alolo... cutenya lah adik tabriz nih.. Abang Amin teringin nak dukung...

Belaian seorang abang... Bagus2.. pandai sayang n jaga adik..

Adik tabriz jemu dah.. takmo tengok muka abang amin dah.. hehe

I like this picture very much... Cute sgt.. 2,2 orang nampak sgt manja dengan tok...

Tengok amin tu... Dok nak dukung adik tabriz lagi.. macamla amin besaq sgt dah... Adik tabriz takmo dah duduk atas abang amin coz ayaq liuq menitik atas dia.. betoika amin?.. Yang bestnya, amin masuk2 terus ambik botol susu adik tabriz n minum.. haha.. Botol sama.. lawakla amin nih... len kali jangan buat camtu dah tau...

Ibu tabriz n tabriz yang sama2 tembam.. Hehe.. tapi x leh lawan ketembaman ibu lagi... (chumim interprem disitu..hehe)

Alolo... Jangan nangis2... saaaayyyyyyyyannng tabriz... nanti mak njang n abang amin p melawat tabriz lagi na.... Itulah kisahnya kita p umah chuyan... La ni adik tabriz pon dah besaq dah.... Entry ni lambat sgt keluaq.. apa2 pon, ibu sayang amin sgt2... ummuuuaaahhhh...

Trip to Doha, Qatar

Entry ibu kali ni namanya entry interprem dalam blog amin.. Coz entry ni citer pasal ibu p Doha, Qatar 5 January 2012 hari tu... Amin tak marahkan?.. Ibu sayang amin sgt2... Jom ibu citer pasal ibu p Doha hari tu... Ibu p Doha ni atas sponsor dari International union of Pure and Applied Chemistry (IUPAC).. Ibu bersyukur sangat2 ke hadrat Ilahi coz ibu terpilih untuk present paper kat sana.. Yang lain semua best kecuali x boleh langsung cakap melayu sepanjang seminggu ibu kat sana.. haha.. Ibu sorang je dari Malaysia, 2 orang dari Singapore but depa orang Jepun.. kalau x bolehla broken2.. huhu.. Yang lain semua mat saleh dari seluruh dunia la.. Tergeliat la lidah ibu seminggu.. Nasib baik bila balik boleh tuned balik.. haha.. jom ibu citer pasal ibu kat sana.. Best sgt menjejakkan kaki ke negara orang nih sebenaqnya.. Sebab kita boleh tengaok budaya n persekitaran yang asing bagi kita....Tapi x leh arr lama2.. Ibu rasa seminggu ke 2 minggu ok lagi.. kalau lebih pada tu, ibu x rela..

Ni ibu dengan unta padang pasir... Masa ni ibu p Desert Safari... Comey kan unta ni amin, dia pakai face mask.. Kena selsema kot.. haha... Masa ni nampak cam panas tapi sejuk sgt.. So, semua org pakai baju sejuk lagi.. Masa ni kat doha dalam pukul 10 pagi camtu.. kalau kat Malaysia dah pukul 4 petang dah... Best arr naik unta nih... Tapi ibu tak dak gambaq la plak naik atas unta.. huhu.. Gambaq ada kat kawan ibu dari finland.. Dia kata pakai kamera dia je.. Sebab kamera dia canggih.. haha... Nanti bila ibu dapat, ibu tunjuk kat amin k...

Ni ibu bersama salah seorang scientist.. Dia ni salah seorang ahli family zeta potential tu... Nanti kalau amin dah besaq, amin ambik course chemistry, amin taula pasal zeta potential nih.. Tapi ikut suka hati amin la bila besaq nanti nak menjurus ke mana kan.. Tiada paksaan dalam dari ibu n bapak.. Amin bebas menentukan masa depan amin sendiri n ibu n bapak just akan guide amin ke direction yang betul la dengan apa yang amin minat.... Insyaallah ...

ni plak kenderaan pacuan 4 roda yang ibu n the gang naik masa merentasi desert safari tu... Sangatlah bestnya.. Macam naik roller coster je gayanya... Driver dia sgtlah professional.. Terror sesangat sampai boleh turun bukit tu sambil ambik gambaq.. Yang tu ibu takut.. Kang terlepas brake ke clutch ke, mau tergolek semua orang dalam kenderaan tuh... Tapi yang bestnya Doha nih, payah la nak jumpak kereta kecik.. Kereta depa semua ala-ala ni la... Rakyat dia sikit n hasil bumi yang banyak.. makanya, semua orang jadi kaya... Jom kita p dok sana amin.. hehe.. Takmolah ibu.. Hujan batu di negara sendiri lagi bagus ibu rasa...

Ni ibu bergambaq berlatarbelakangkan laut... Tapi yang ni nampak cam tasik je...Belakang sket dari tempat ibu bergambaq nih, ada laut yang sgt luas, saujana mata memandang....Cantik sgt laut dia.. Air laut sgt jernih... Nampak la segala benda yang ada dalam laut tu.. Yang bestnya kat tempat depa ni x jumpak sampah merata2 macam kat negara kita... Kita kena fikirkanla cara untuk ubah mentaliti rakyat negara kita untuk pastikan negara kita pon boleh bersih macam negara orang lain...

Ni plak ibu bergambaq dekat dengan khemah2 org arab.. Sebab ni musim sejuk, depa selalunya berkhemah kat padang pasir... Depa bawak segala benda dari dapoq sampai satelit tv untuk berkhemah disini... Nampak cam best je... Teringin plak nak rasa experience berkhemah kat padang pasir ni... Nanti amin besaq, amin bawak ibu mai melancong kat cni k...

Ni plak ibu n kawan ibu dari India kat bawah khemah yang disediakan untuk pengunjung desert safari ni... Kita boleh lepak2 ke, tidoq ka... Ada bantal n tilam kat sini.. hehe.. Makanan n minuman kat sini semuanya free je... Boleh makan sampai kenyang sekenyang2nya k... Memang kaya sungguh kerajaan depa nih... Kami berehat kat cni lebih kurang sejam la... Dasyatkan depa nih, x sesat pon kat desert safari nih.. X nampak pon depa pakai GPS... Maybe org yang depan sekali tu ada GPS kot.. Bila tanya, driver tu kata beerdasarkan experience dia je... Insyaallah x sesat.. Dasat2... Kagum2...

Antara gambaq2 pemandangan padang pasir kat Doha... Struktur pembinaan rumah depa macam kat mekah gak arr.. Rumah bentuk2 macam kotak... And unta di mana2... yang tepi sebelah unta tu gamabq khemah2 depa kat padang pasir...

Ni plak gambaq unta tengah berjemur, gambaq bunga padang pasir dan khemah2 or rumah sementara kat padang pasir... Yang paling penting, bunga padang pasir tu, bukan semua orang dapat tengok real sebab dia kuaq setahun sekali je kata pemandu pelancong tu n hidup dalam masa 2 minggu je..

Ni la gambaq laut, khemah n makanan free yang ibu citer kat atas tadi... Kalau malam2 ada la orang menari2 kat cni.. Memang happeningla kiranya kat cni... Sayang ibu x dapat tengok suasana tempat ni waktu malam coz depa bawak p waktu pagi sampai petang je... Kalau nak p malam, kena p sendiri la.. Lain kali la kan amin kita p....

Ni plak ibu kat depan hotel yang ibu menginap tu... Renaissance hotel... Masa ni baru pukul 5.30 petang.. Nampak cam dah malam kan amin?.. Dengan kabus tebal tu lagi... sejuk sesangat...Bilik yang ibu duduk tu, RM 1000 per night... kalau depa x sponsor, x merasala ibu dok hotel mahal camnih... haha.. Alhamdulillah... Kalau bapak n amin boleh p jugak kan best... Kalau bapak boleh p, mesti ibu bawak amin sekali...Tapi bapak exam masa ibu p Doha nih.. Masa depan lagi penting kan amin... Doha ni, bila2 pon boleh p.. Insyaallah.. amin.. hehe..

Ni plak ibu kat Souq Al Waqif... Maksud dia kedai2 kecil dan banyak... Memang banyak giler kedai2 kecik kat sini... ni kiranya tempat depa shoppingla.. Kalau kat tempat kita macam Padang Besaq tu la kot... Restaurant pon banyak kat kawasan nih... Yang ibu hairannya, ibu x jumpa jubah2 cantik macam kat mekah tu kat sini... Banyak jubah lelaki n shawl je.... Tak banyak benda yang menarik pehatian pon kat sini.... Kiranya ibu p tempat ni untuk makan je la...

Ni hari ibu buat presentation.. Pakai baju kebangsaan lagi... Alang2 dah jadi the only malaysian yang p conference nih, saja la ibu nak tunjukkan kebudayaan melayu kat depa nih.. Baru depa tau betapa cantiknya baju kebangsaan negara kita.. hehe...

Ni plak masa makan2... Kawan2 ibu ni dari China n Italy... Depa ni sgtlah ramah tamah... Setiap makanan yang sampai depa komen.. haha... Ibu pon kalau dah masuk geng, komen jugakla.. haha.. ( x suka gambaq nih coz ibu nampak cam humpty dumpty...)

Saja je ibu letak gambaq2 pemandangan Doha yang ibu sempat snap.. Boleh amin tengok..

Ni plak gambaq Katara Village.. Sini tempat untuk kita tengok depa punya culture la.. banyak senibina dan macam2 lagi yang menarik kat sini.. Ibu p jalan2 sini sejam je.. Ibu bukan minat sangat benda2 seni nih... Kalau amin nak tau apa benda yang ada kat sini, amin google je k.. hehe

Ni plak antara gambaq2 tempat shopping yang ibu sempat snap... Carrefour dalam tulisan jawi.. Nice... Banyak la kedai dalam tulisan jawi...

Ni plak gambaq pemandangan dari bilik yang ibu duduk.. Masa ni dalam pukul 4.30 petang.. Kabus sgt tebal dan nampak cam nak malam... Macam nilah condition dia sepanjang ibu duduk kat sana hari tu... Rasa cam x mau keluaq je lepas pukul 5 petang.. Tapi depa dah susun dah jadual, maka ibu kena ikut la kan...

Ni plak gambaq ibu kat airport... Ibu sampai airport pukul 5 petang, penerbangan balik pukul 8 malam... Penerbangan dari Doha ke Malaysia dalam 8 jam camtu...Lama gak arr ibu lepak kat airport..Dah la sorang2.. Boring giler... Tapi boring2 pon sempat gak la ibu shopping beberapa barang yang ibu x jumpa masa p jalan2 sebelum ni.. Tapi rasa cam mahal.. Tapi ibu ingat pesanan tok wan, kalau p negara orang, kalau rasa nak beli apa, beli ja.. (barang yg x dak kat negara kita la kan)... Sebab kita pon tak tau bila lagi kita nak leh jejak kat sana lepas nih... Betul jugak kan amin?.. Sebab tu ibu main beli je apa yg ibu berkenan kat airport tu.. huhu... Nampak sgt masa kat Doha tu ibu jalan x habis... X jumpak pon souvenir2 yang best macam kat airport dia tu.. huhu.... Itulah coretan ibu sempena pengalaman ibu p Doha untuk amin baca.. Ibu sayang amin sgt2.. ummuuuuuaaahhh

Pesta Pulau Pinang 2011

Entry ibu kali ni pasal kita p pesta Pulau Pinang 2011... Sejak amin lahir ni kiranya amin x pernah missed lagi la Pesta Pulau Pinang nih.. Bukannya ada apa pon.. Setiap tahun benda yang sama jugak.. Tapi, ibu rasa x lengkap je kalau x p Pesta Pulau Pinang nih... haha.. Amin nak tau pasaipa?... Pasai, Sejak kecik sampai la ni, tok wan n tok selalu gak bawak kami semua p Pesta Pulau Pinang ni.. Tambah plak bila ibu dapat belajaq kat USM.. Ntah berapa kali ibu n kawan2 masuk Pesta Pulau Pinang per year.. haha... Jom kita layan gambaq2 kita kat sana...

Ni chumim n amin... Petang tu lepas habis kuliah, ibu terus p balik bukit selambau ambik amin n chumim untuk dibawa ke Pesta Pulau Pinang coz tok n tokwan x leh p.. Ada hal lain yang lebih penting... So, dalam pukul 7 tu, kita pon bertolak la ke seberang jaya... Sampai seberang jaya dalam pukul 8 macam tu.. Masa tengah jalan tu kita berenti pasaq malam la beli makanan siap2.. Then, balik makan kat rumah seberang jaya.. Lepas isyak baru kita bertolak ke Pesta Pulau Pinang.. begitulah kronologi perjalanan kita hari tu..

Ni plak gambaq family kecik kita.. Bapak, ibu n amin syidi....Pesta Pulau Pinang ni sama je setiap tahun, tapi kali ni ada satu benda yang menarik.. Dia ada pokok2 bercahaya macam i-city.. tapi x la banyak macam i-city tu.. sikit2 je.. Tapi menarik.. So kita bergambaq kat situ je la.. Tahun depan kita tengok plak apa yang baru k... Cuba amin tengok gambaq kita betul2.. awat ibu nampak cam besaq sgt dari bapak?.. adakah bapak mengecil ataupon ibu yang membesaq?.. Jawapannya mestilah bapak yang mengecil, pasal ibu rasa cam ibu maintain je.. hahhaha..

Ni gambaq chumim tengah buat apa pon tatau.. Sekali tengok macam rabbit tengah nak lompat.. Sekali tengok macam nenek kebayan tengah menjampi serapah.. Amin rasa apa yang chumim tengah buat tu?... Sila isi tempat kosong k amin...

Ni lagi sekeping gambaq family kecik kita.. Tapi waktu ni amin dah tidoq.. Bestkan jadi baby, amin?.. Rasa nak tidoq, tidoq.. rasa nak nangis, nangis.. Tapi yang paling ibu suka perangai amin nih, kalau nak buat perangai, mesti gtau ibu dulu.. camni ayat dia.." ibu, nak angis".... haha.. pastu ibu x dan nak bagi kebenaran lagi, amin dah nangis dah.. huhu... payahla camni.. Tapi bila amin cakap camtu, ibu rasa sgt cute.. i like... Alamak, cuba amin tenung lagi sekali gambaq nih.. Betulla bapak makin mengecik.. Terpaksa p beli vitamin bagi bapak makan kan amin?.. Ok, nanti ibu p beli na.. hehe.. Itulah ceritanya kita p Pesta Pulau Pinang 2011...Ibu sayang amin sgt2... ummuuuuaaahhh

Cermin mata..

Entry ibu kali ni pasal amin yang suka sangat pakai cermin mata tok.. Ish2.. satg rosak mata k amin.. mana boleh buat camtu.. Bila nak tengok tv je, sukala sangat ambik cermin mata tok n pakai.. Jom kita layan gambaq2 amin dengan cermin mata tok...

Haha.. meleleh-leleh ayaq liuq bila pakai cermin mata.. Jom kita komen gambaq2 amin... gambaq ni ibu nampak cam ok la jugak... macam cikgu bedah sket..

Yang ni cute jugak la but nampak a little bit spastic... ish2... nauzubillah...

Yang ni nampak cam cikgu tengah ngajaq anak murid dia..

Yang ni plak budak dah x leh nak celik.. tu la.. nak pakai sangat cermin mata tok... Ibu cakap jangan, amin degil nak pakai jugak.. haha.. Lain kali jangan pakai dah na.. La ni, tok n tok wan selalu kena p buat cermin mata baru coz amin selalu je patahkan cermin mata tok n tokwan.. Kalau x patah pon, mesti senget..huhu.. Nasib baik tok n tokwan tak mintak ganti rugi kat ibu... alhamdulillah.. Kalau x, terpaksa ibu buat kerja part time... cermin mata bukannya murah sayang oiii.. haha... Ibu sayang amin sgt2.. ummuuuaaahhhh