Blogger Backgrounds

Thursday, January 26, 2012

Kenduri Mak Teh di Beranang

Entry ibu kali ni pasal kenduri Mak teh di Beranang, Selangor pada 22 Oktober 2011... Rombongan kita ramai gak arr... sebiji van dan 5 biji kereta.. Betulka kereta penambah bilangan dia kita panggil biji.. Salah kot.. Sebuah van dan 5 buah kereta.. Ha, baru betul... Ish2.. teruk sungguh ibu ni kan?.. Grammar kelam kelibut.. Rombongan kita dok kat homestay area bangi tu.. Lupa dah ibu nama dia.. Lepas tu dalam pukul 12 tengahari, kita pun bertolak ke Beranang.. Perjalanan mengambil masa setengah jam... Jom kita layan gambaq2 pengantin yang x berapa baru ni.. haha.. Pasaipa ibu kata x berapa baru?.. Pasal kenduri kat rumah kita 10 September 2011.. Dah sebulan lebih dah pengantinnya pon.. Tapi serinya still bergemerlapan.. alhamdulillah... Jom kita layan gambaq2 kita kat sana....

Masa ni kita semua baru park kereta... Kiranya baru nak berarak ke rumah pengantin la... Kenduri ni berlangsung di rumah tok n tok wan pak teh.. memang tradisional sungguh rumah depa tapi besaq giler...Nampak x dalam gambaq tu mak teh buat tanda suh diam?.. Nape ye?... amin bising sangat ke?.. hehe

Ni la pengantin yang kelam kabut tu... haha.. cuba amin tengok kasut dia.. dia pakai kasut yang pakai berjalan biasa je coz kasut pengantin terlupa nak bawak.. haha.. nasib baik baju pengantin x tinggal.. kalau x , ada jugak orang pakai baju biasa je jadi pengantin.. haha.. tapi x pa.. tetap maintain cun..

Chumim, abang aiman, kakak hannan n amin bergambaq dengan mempelai yang diraikan hari tu.. Sama cantik sama padan la depa nih.. Semoga berkekalan sehingga akhir hayat...

Pak chaq n amin.. Amin ni pasaipa x tau.. cukup tak mau kat pak chaq.. kalau pak chaq dukung tu, meronta2 je nak turun.. Ish2.. len kali bodek2 la sket pak chaq tu... Baru leh dapat macam2.. Pak chaq kan kaya.. haha

Ni plak chuyan n tabriz... Tima kasih chuyan pasai bersusah payah mai jugak ikut rombongan kita.. Chuyan baru lepas pantang je masa nih... Tabriz pon kecik sgt g.. Cian tabriz terpaksa ikut ibu dia dok dalam panas ni..

Ni plak amin yang happy sangat coz boleh dok atas mak teh.. Masa ni amin sgt manja ngan mak teh coz dah dekat nak setahun la mak teh jaga amin kat rumah sebelum mak teh further study kat UKM. Sebelum tu ibu x bagi la amin nak p kat mak teh coz mak teh kan pengantin, mana boleh dukung2 amin ngan baju cantik2 tuh.. Kang terpelanting plak tiara n veil yang mak teh pakai tu...

Amin buat muka x puas hati coz x leh nak berkepit2 makan dengan mak teh kat meja utama.. haha... Mak teh hari ni x mo suap2 amin, dia nak suap pak teh je.. hehe

ibu, baby tabriz n mak teh...

chumim, amin, mak teh n abang aiman bergambaq kenang2an.. Amin macam biasa la.. x lepas la mak teh dia.. asyik nak berdukung je.... nanti orang ingat mak teh ibu tunggal beranak satu plak.. haha.. mak teh plak, sayang sgt kat amin, ikut la amin kata apa.. amin suh dukung, mak teh pon dukungla ngan baju pengantin tu.. payahla camni..

Mak teh n pak teh bersama parents masing2...

Bergambaq kenangan atas buaian antik sebelum kita balik.. "Kita tinggai mak teh tang ni na amin".. Bila ibu kata camtu, amin pon nangis.. tak mau tinggai mak teh.. sayang sangatla mak teh dia tu.. hehe.. Mak teh bukan amin punya dah la nih, mak teh dah jadi pak teh punya.. Yang lawaknya, amin sampai la ni x suka pak teh coz maybe amin ingat pak teh dah rampas mak teh dari amin.. haha.. cute sgt.. Ibu doakan rumahtangga mak teh n pak teh bahagia dan sentiasa di bawah berkat Ilahi selamanya... Amin.. Ibu sayang amin sgt2... ummuuuaahhhhh

No comments:

Post a Comment