Blogger Backgrounds

Wednesday, January 11, 2012

Khasiat Ayaq Nyok Muda...

Entry ibu kali ni pasal nak citer kita p minum ayaq nyok kat kedai hari tu.. Padahal kat rumah belambak nyok muda sampai x terminum.. haha.. Saja je nak p perabih duit kat kedai.. haha... Al-kisahnya macam ni... Sehari sebelum kejadian, tok memusnahkan sarang kerengga yang ada kat luaq rumah tu.. Then bila kita bangun pagi tu, penuh kerengga dalam rumah, sangatlah menakutkan... tapi sebba kelam kabut, ibu lupa plak nak ambik gambaq... huhu... Tok kata, kerengga tu nak mai balas dendam.. Macam citer komik la plak.. Sebenaqnya, kerengga tu dah kehilangan tempat tinggal, so, dia pon nak mai la cari penempatan baru.. Habis dapoq rumah tok n tokwan dipenuhi dengan kerengga... Pastu, tok n bapak pon mulakan operasi meracun kerengga-kerengga tersebut... Ibu, tokwan n amin jadi tukang tengok je.. Tu pon jauh2 takut amin p main racun plak satg... Lepas operasi racun meracun kerengga tu, kita pon decide la kuaq p Gurun coz nak biaq bagi kerengga mati dulu.. Balik satg boleh sapu... Then dalam perjalanan ke Gurun tu, tok rasa cam pening2... rasa seram sejuk.. n rasa cam nak demam.. yang bestnya tu ibu pon rasa camtu gak padahal ibu bukan main racun pon... lepas tu lama sikit tok wan plak rasa... Tinggai bapak n amin je yang tak alami simptom tu lagi.. Ibu tengok amin aktif je.. Tak la ibu risau sgt.. Bapakla yang paling kebal... Lepas tu kita pon realize la maybe tu effect dari racun kerengga tadi.. So, tok pun ajak p cari ayaq nyok muda.... Nasib baik la kat Sungai Lalang ada satu kedai dia tulis " AIR KELAPA MADU"... bapak pon terus berhenti kereta n kita semua pon turun n p minum ayaq nyok tu... Jom kita layan gambaq2 kita kat sana...

Mula-mula tu Amin, bapak n ibu share sebiji buah.... Takut x terhabis... Pure punya... Sedap sangat.. Minum plak time tengahari rembang...

Amin n bapak share sebiji buah nyok, tok n tokwan share sebijik buah nyok... romantiknya.... ummuuuaaahhh2...

Tengok tu, sedapnya.... bukan main lagi amin makan isi nyok muda tu...

amin tengah korek isi nyok muda...

angkat...

makan...

Begitulah kisahnya kita dengan nyok muda... Alhamdulillah, selesai minum ayaq nyok muda tu, simptom2 yang melanda kita semuanya hilang n kita terus ke sungai petani n shopping dengan jayanya.. Kalau x lega jugak, kita plan p klinik n balik tido.. Bila dah ok, semua jadi ceria n yang bestnya malam baru kita balik rumah n sapu semua kerengga tu.. hehe.. Bagus sungguh buah kelapa muda.. Khasiat ciptaan Ilahi.. Alhamdulillah... Ibu sayang amin sgt2.... ummuuuaaahhh

No comments:

Post a Comment