Blogger Backgrounds

Tuesday, February 22, 2011

Amin n Playground... I like...

Macam yang ibu kata kat entry lepas, ibu la ni suka bawak amin p main kat playground nih... Kat sebelah tu ada lagi satu tapi yang tu untuk budak besaq sket... Yang tu tersangatlah bestnya.. leh terjun kat mana yang amin rasa nak terjun n boleh slide sesuka hati amin.. hehe

lagi satu sebab ibu suka bawak amin p sini sebab ibu tgk amin ceria sgt bila kita main kat sini...Ceria je sambil menjerit2 bila lari2 kat situ.. amin cakap pe ibu tak tau la.. Hanya Allah je yang tau.. Masa ibu bawak amin mai sini bulan disember hari tu, amin asyik nangis je.. Tapi sekarang ni, aminlah yang paling happy kalau ibu biaq amin main kat sini...


tgk tu, nak buat apa tu amin?.. nak terjun la tu... huhu


saya suka memanjatla ibu...


Amin dok try nak panjat benda nih... orang masuk kat dalam dia la sayang, bukan panjat...


Amin dah boleh masuk dalam terowong.. dulu amin takut kalau tempat tertutup nih...

Pikiaq panjang nampak amin?... masuk la cepat.. hehe

ngan kawan2 yg main kat situ gak...

lari sorang2... macam tengah main kejaq2 je gaya amin tu...
Next week ibu bawak amin p playground lagi na... Ibu suka tgk amin berlari sana sini... Ibu pon happy sama... Ibu sayang amin sgt2... ummuuuaaahhh

Terjun jgn x terjun!!...

Sekarang ni ibu selalu bawak amin p playground....Coz bapak selalu je x dak time hujung minggu... Ibu rasa cam best je coz amin boleh la berkawan2 dengan kawan2 kat c2... Ibu pon leh kenal2 dengan kawan2 baru kat c2 yang dok tunggu anak depa main... Tapi mostly yang tunggu anak main ialah bapak depa coz ibu depa mestila p shopping kan?.. nama pon playground dalam mall...Takpelah, jom kita tgk gaya amin terjun dari kereta kayu... memang x boleh leka langsung ibu sekarang nih... Mata kena tgk amin je... Ibu takut amin jatuh coz amin suka sgt panjat n terjun sekarang ni...

Amin dok tengok apa tak tau.. ke dok pikiaq camne nak terjun?...



tgk, amin dah start nak turun dari kereta tu...



dah selamat mendarat... tapi tak pandai nak alihkan tangan dari besi tu.. pandai pegang tapi x pandai lepas.. haha.. terpaksa ibu tolong p lepaskan coz amin dah nangis tak tau camne nak lepas tangan dari besi yang amin pegang tuh... lawak sungguh la amin nih... Ibu sayang amin sgt2... ummuuuaahhh

Rindunya ibu kat Amin!!!

Ni entry ibu masa dok jiwang karat sorang2.... Ibu rindu amin sgt2 la.... Camne nak buat nih?... hehe.. jawapannya, terus menuju ke kereta dan drive balik kg.. hehe... itulah solution yang terbaik ibu selalu buat kalu ibu rindu sangat kat Amin....

Dah besaq pon anak ibu nih... Lagi berapa hari je Amin dah nak masuk 1 tahun... Lagi berapa hari ye Amin?.. Jom kita kira sama-sama... Ha.. lagi 9 hari amin nak sambut 1st birthday...Ibu doakan amin sentiasa sihat, cergas dan cerdas... Semoga anak ibu membesar menjadi insan soleh dan sentiasa di bawah limpahan rahmat dan kasih Allah.... amin... Ibu sayang amin sgt2... ummuuuaaahhh

Monday, February 21, 2011

Birthday ibu!!!

20 february 2011 ialah birthday ibu....Birthday ibu kali ni macam x berapa best la walaupon jatuh pada hari ahad.... Tak dak cake pon birthday ibu kali ni... mmg ibu yang tak mau sbb berat badan terlampau berlebihan sekarang nih...huhu... Lagipon kita bertiga je n bapak amin plak terlampau sibuk sekarang ni... Tapi ok la coz dia sempat luangkan masa beberapa jam untuk ibu n amin sebelum berangkat balik ke KL semula..
Ibu n amin dok tunggu makanan sampai...

Anak beranak pakai merah...


Amin x leh makan macam-macam lagi... So, macam biasa, kat mana pon kita makan, amin tetap makan dalam tupperware amin.. hehe


bapak tgh layan amin jalan2 di hari lahir ibu...


Bapak tangkap amin coz x larat nak ligan dah.. hehe


Thanks bapak coz busy2 pon sempat lagi celebrate birthday ibu... Pastu, lepas bapak dah bertolak balik ke KL, ibu pon bawak amin balik bukit selambau.. Kita p makan nasi beriyani gam plak ngan tok n tok wan... hehe.... Ibu sayang amin sgt2... ummuuaahhh...

Kereta Kontrol Sewa....

Jom kita tengok gambaq amin ngan kereta kontrol sewa.... hari tu ibu bawak amin n tok p carrefour.. Masa tgh jalan nak masuk dalam carrefour tu, ibu terpandang la kereta yang ibu memang berkenan.. Apa lagi, ibu pon tanya la tok, amin leh naik dak kete ni.. Tok kata jom try...
Kereta ni macam sewa gak la coz kena bayaq.. hehe... RM 3 untuk 5 minit or RM 5 untuk 10 minit... Ibu ambik yang 5 minit dulu coz nak tgk respond amin camne....

mula2 duduk dalam kereta tu amin ok je... Pastu bila dah start nak jalan, amin nak berdiri plak...huhu


Tok suruh duduk pon amin nak bangun gak...

Last sekali kereta tu statik je la coz amin asyik nak bangun je..

Pastu dah tengok macam tu, tuan punya kedai tersebut tanyala amin umoq berapa.. Ibu pon jawabla 11 bulan... dia kata ingatkan amin dah setahun lebih coz dah boleh berlari... huhu.. kete tu memang x sesuai untuk baby coz x reti nak dok diam, takut jatuh plak... Dia kata kalu dia tau amin x sampai setahun lagi, dia habaq dah tadi x leh.. hehe... pengajaran ayat, jgn berlagak cam orang besaq ye amin.. huhu... ibu sayang amin sgt2... ummuuuaahhhh....

Birthday Bapak!!!

Happy birthday bapak!!! 11 February hari tu birthday bapak amin yang ke 32.... So, ibu pon decide nak celebrate kat Puncak Mutiara Cafe... So, petang hari jumaat tu lepas kerja terus ibu drive balik ke bukit selambau ambik amin n mak teh.... Tok n tok wan x leh ikut coz ada appointment lain.... ibu la yang buat decision last minute, mmg la jadi camtu kan?... hehe.. Tapi tak disangka2, masa ibu balik ambik amin tu, pak chaq tepon ajak p Puncak Mutiara Cafe nih.. depa nak memancing...Macam berjanji plak kan?... Ibu pon apa lagi, terus setuju la.... hehe... dah mmg kita pon nak p c2... Tapi x habaq lagi kat pak chaq n mak chaq yg kita nak celebrate birthday bapak kat c2.. hehe... surprise!!!....

Family kecik amin..


birthday man... hehe.. kena usung kek sendiri...



amin ngan abg aiman n kakak hannan

Main dishes bersama pak chaq n mak chaq..... sapa suh dok atas meja nih?


Ais kacang yang 3 kali ganda botol susu amin...



Ais krim free yg puncak mutiara cafe bagi coz sambut birthday kat c2....



amin n mak teh yang tak tau nak p mana coz banyak sgt anak panah kat belakang tu.. hehe



lepak tgk ikan lepas makan.....

yang bestnya kat sini depa ambik kek yg kita bawak n tolong pasangkan lilin... masa depa bawak kek tu mai kat kita, depa pasang lagu happy birthday... seluruh kawasan tu dengaq... n sume org pon tgk n tepuk tangan... bapak pon malu.. hehe... Tapi memang best la makan kat situ.. puas hati la.... ibu sayang amin sgt2.... ummuuaaahhh2....

Thursday, February 10, 2011

Ngantuk sangat....

Jom kita tengok aksi2 budak bertiga ni sepanjang perjalanan ke Kelantan.... Punyala ngantuk sampai amin tertido atas bahu abang aiman.. Ngantuk sangat ye amin.... hehe

amin tido atas abang aiman.....


abang aiman n kakak hannan posing ngan amin yg sedang tido...

abang aiman angkat amin atas riba coz takut amin lenguh... Sayang betul abang aiman kat amin ye... Ummuuaahhh2... Sayang anak ibu nih...

Wednesday, February 9, 2011

Budak nakal dalam troli...

Ibu nak citer pasal amin time ibu n bapak bawak jalan p beli barang2 dapoq... Amin kalau kat hypermarket macam Tesco ke Carrefour ke, memang bapak x lepas jalan kat bawah.. So, terpaksa la amin dok dalam troli... Jom kita tengok gelagat amin dalam troli... memang x diam la amin ni duduk dalam troli pon.... amin tak mau pon duduk kat tempat duduk yang ada dalam troli tu.. huhu...

meniti ke depan troli....

ha... dah sampai depan troli...



nak ambik apa tu amin?.. jatuh satgi ibu x tau...



tengok tu, macam2 amin nak capai... kalau x buat kerja part time x leh ka amin?..



muka kena marah dengan bapak... hehe...

Macam ni la amin kalu p hypermarket.. ada2 saja kerja yang amin nak buat... Nanti besaq amin mesti gelak kalau amin baca blog ni... Ni la gelagat amin time kecik... Ibu sayang amin sangat2... ummuuaahhhh

The most favourites TV show...

Entry ibu kali ni adalah nak citer tentang amin punya favourites TV show selain dari iklan komersial buat masa la ni... nak tau citer apa x?... Kartun handy manny kat disney channel tu... Kiranya kalu ada citer ni, segala aktiviti menyepah rumah akan amin tinggalkan kejap... hehe...

ambik dari en. google...


ni kartun kegemaran amin yg ibu snap kat depan tv....


Tengok tu, lepak je tengok kartun Handy Manny.. Best yer amin... Amin suka tgk segala tools yang berjalan tu kot.. cute je kartun ni... Ibu sayang amin sgt2.... ummuuuaaahhh...

Tuesday, February 8, 2011

Amin @ Wakaf Che Yeh, Kelate

Ibu nak citer pasal kita ke Wakaf Che Yeh, Kelate... Last week, masa chinese new year, kita p kelate, p meminang untuk pak ngah amin... So, bila dah sampai kelate, agenda kita mestilah shopping... Malam hari yang kita sampai kelate tu, kita ke wakaf che yeh... jom kita tgk gelagat amin di wakaf che yeh.... Ibu tak tangkap gambaq banyak sangat coz asyik dok kejaq amin je takut hilang... orang ramai sgt....

Cuba cari di mana amin?... sibuk je amin tu... Tok nak pilih tudung pon x senang...



Amin dah bosan, so amin tolong uncle tu jual jelly kelapa lak... mai2 beli jelly kelapa.... huhu

Dah x tau nak buat apa la tu... terus je nak naik dukung tok.... Kacau betoi la amin nih... Tok nak shopping pon x kasi can... huhu

Kita balik dari wakaf che yeh tu dalam pukul 12 malam.. Punya la jammed kelantan masa kita pi tu.. Nak pi mana pon jammed... Mengalahkan KL.. huhu... Apa2 pon ibu sayang amin sangat2... ummuuaahhh2

Amin @ Masjid Cina, Rantau Panjang,Kelantan


Cantik kan masjid kat belakang amin tu... masjid ni terletak di Rantau Panjang, Kelantan... Masjid ni berkonsepkan seni bina cina.. Masa kita nak balik dari kelantan hari tu, kita singgah jap kat sini untuk solat asar.... Saja je, ibu postkan entry ni coz nak bagi amin tau yang amin dah pernah sampai kat masjid cina ni.... Ibu sayang amin sgt2... ummmuuuaahhh

Amin with the giant lollypop...

Ha... tgk tu... amin dengan giant lollypop....Ibu suka sgt lollypop... tapi ibu x pernah la beli yang besaq nih.. banyak sangat dlm tu, takut x terhabis... Giant lollypop ni biasanya kita jumpak kat kedai coklat je... Macam kat langkawi ke, airport ke... Gambaq ni ibu tangkap masa kita hantaq chu mim kat airport semalam... Chu mim dah nak balik kolej dia... huhu.. habis dah.. x dak dah bibik amin.. hehe...

Amin tengah pulun nak ambik giant lollypop tu...



Lepas tu, ibu panggil suh posing, tapi amin angkat tangan plak... sesuai dah la kalu nak masuk sekolah ni.. asal cikgu panggil terus angkat tangan.. huhu
Apa2 ajelah amin... yang penting amin membesar dengan sihat dan kuat... macam iklan MILO la... ibu sayang amin sgt2.. ummuuaahhhh

Amin memboloskan diri dari chu MIM..

Entry ibu kali ni adalah pasal kisah hari ahad lepas... Hari ahad lepas (6/2/2011) kita keluaq p beli barang2 chu mim kat sp... Maklumlah, chu mim kan dah nak p kolej dia balik lepas Chinese new year ni.. So, kena la p shopping2 macam biasa la.. kira routine la setiap kali chu mim balik kampung.. hehe.. Aik melalut lak ibu nih... Al kisahnya macam ni, ibu n bapak g solat, so chu mim jaga amin la n main la kat playground dekat ngan surau kat CS tu.. Tiba2 dengaq chu mim jerit... amin!! amin!!... rupa2nya, amin dah berjaya memboloskan diri dekat pagaq yang tak dak 1 gigi tu.... nampak sgt chu mim dok berangan benda lain.. hehe...Chu mim nak ikut x boleh coz chu mim x muat nak bolos ikut tempat yang sama dengan amin... Dah la pintu dia jauh dari tempat tu... Kalu chu mim nak p ke pintu masuk playground tu, mesti x dapat dah cari amin coz mesti amin dah lari ke mana2 dah... ganas sgt la anak ibu nih... So, chu mim pon terpaksa la memanjat tiang tu dan menangkap amin.. hehe.. Kalaula ibu ada masa tu, mesti ibu dah snap gambaq gaya chu mim tangkap amin tu.. hehe..


gambaq2 ni adalah lakonan semula amin nak bagi ibu ngan bapak tgk camne amin memboloskan diri dari chu mim.... nakal sungguh anak ibu ni.. X mo buat camtu dah tau lain kali.... Ummuuaaahh2... Ibu sayang amin sangat2...