Blogger Backgrounds

Sunday, December 30, 2012

Amin dah stay dengan ibu...

Hari ni ibu nak citer pasal amin dah stay dengan ibu... Starting 3 December 2012, amin duduk dengan ibu n dah start masuk sekolah... Kena highlight la tarikh ni... Nanti ibu update lagi kisah amin.. Sampai hari ni, dah sebulan amin masuk sekolah.. Kiranya bulan december adalah bulan induksi amin la sebelum nak masuk kelas betul2 tahun depan.. Tahun depan amin dah nak masuk 3 tahun, makanya kenala p sekolah... tapi still lagi nangis tiap2 pagi ibu hantaq amin p sekolah... huhu... Amin rindu sangat tok n tokwan...Semoga amin lebih tabah ye sayang... Ibu sayang amin sgt2... ummmuuuaaahhh

Sunday, October 7, 2012

Amin lukis apa tu?..

Entry ibu kali ni nak tunjuk kat amin apa yang amin suka lukis masa la nih.. sekarang umoq amin 2 tahun 7 bulan... Nanti bila amin baca blog ni amin taula progres amin sendiri kan... mesti amin rasa amin cute je kan bila baca blog ni nanti.... haha... Hobi amin la ni melukis.. and semua yang amin lukis mesti ada mata... yang tu yang ibu nak tunjuk kat amin ni.. Sekarang ni, kerja ibu sediakan pen n kertas A4 je la kat amin... Pencil colour amin takmo... nak jugak lukis dengan pen... Jom kita tengok amin lukis-lukis...

video
Ni video amin tengah lukis2....

Amin kata amin lukis Sun... Ada 1 je yang ibu nampak sun kat sini.. yang lain tu nampak macam Sun kena tiup angin je.. hehe... Yang ibu suka tu, sebab semua ada mata n smile...

Ni dah habis satu kertas A4 amin lukis... ada yang ibu nampak macam paramesium... ada banyak yg ibu nampak macam bakteria.. hehe... Ibu tak buang hasil kerja amin nih.. Ibu letak dalam satu file.. Setengah kita lekatkan kat fridge... hehe...Bila ibu rindu amin, ibu bukak la file ni tengok hasil kerja amin... Ibu sentiasa rindukan amin... Ibu sayang amin sgt2... Ummuuuaaahhhh

Ustaz Don Daniyal...

Entry ibu kali ni nak citer pasal amin mursyidi jumpa Ustaz Don Daniyal... Amin ni kalau kat rumah memang suka la tengok rancangan "30 minit Ustaz Don" and selalu tengok Ustaz Don kat youtube jugak... Pendek katanya memang minat habis la ngan ustaz Don nih...Amin nak tau dak camne amin boleh jumpak Ustaz Don in person nih?... Sebabnya ialah, kita berjiran dengan parents Ustaz Don... hehe... Kita dok sebelah rumah depa... Makanya, kalau ustaz Don balik, insyaallah la kita boleh tengok dia.. Alhamdulillah.... Parents dia pangge kat dia Daniyal... Dah satu family ada nama Don... Mestila panggil nama yang belakang kan.. Macam ibu n mak teh la..2,2 orang ada anis... bila orang kol pakai tepon rumah kata nak cakap ngan anis, mesti kena tanya anis mana dulu.. hehe...

Ni masa amin mula2 jumpak ustaz Don...Amin takmo turun dukung bapak.. Amin malu2 sgt.. Tengok ustaz Don pon tamau...padahal kalau nak balik umah ibu, mesti amin kata nak p rumah Ustaz Don la, nak jumpak ustaz Don la... Bila dah jumpak ustaz Don in person, malu2 plak... apala amin nih... Kita jumpa ustaz Don sekejap je pagi tu... Dia dah nak balik KL.. Ustaz Don sangat busy...Takpa2, insyaallah nanti boleh jumpak lagi... masa tu jangan malu2 dah na...

Semoga Ustaz Don Daniyal semakin berjaya menyampaikan dakwah di Malaysia nih... Menjadi seorang ustaz yang menjadi contoh setiap golongan masyarakat menerusi dakwah2 yang mudah difahami... Parents ustaz Don Daniyal pon sgt ramah tamah dan baik hati... Amin pangge depa wan n nenek... Bila amin p rumah depa, wan Don siap lukis macam2 lagi kat amin...memang bestla berjiran dengan depa... Alhamdulillah...Apa2 pon ibu sayang amin sgt2.... Ummuuaaahhhh...

Thursday, September 20, 2012

Bon Voyage Cumim!!

Entry ibu kali ni nak cerita peristiwa hari keberangkatan cumim ke UK... Amin tau dak cumim ni sapa?.. Kalau tak tau, mai ibu nak cerita... hehe...Cumim ni anak bongsu dalam keluarga ibu.. Kiranya adik ibu yang lastla.. Cumim ni kalau nak banding result spm ngn semua adik beradik yang len kira dia la yang paling terror coz dia dapat 9A... Tapi kalau cumim ada adik lagi, insyaallah la adik dia lagi terror pada dia.. hehe... sebab dia tak dak adik dah, makanya anak2 menakan nnt haruslah lebih terror dari cumim... cumim jangan marah na... betoi dak anak2 menakan semua??.. hehe... mesti ramai yg angguk2 kepala nih... Jom kita layan gambaq2 di KLIA...

Cumim dengan tok n tokwan... anak manja tok n tokwan nih.. selalu berebut tok n tokwan ngan amin... Tapi, cumim dah fly, makanya tok n tokwan hak mutlak amin la selama 3 tahun ni.. hehe.. (ibu baru perasan tok n tokwan pakai sedondon....)

 Ni la gelagat anak2 menakan ibu yg ada kat malaysia.. kalau yang tak dak kat malaysia pon ada sekali, lagila best n of course la lagi happening... (amin pun kira anak menakan jugakla k..)

 Tudia... tidoq dah atas kakak hannan plak.. walaupon umoq beza 7 tahun, tapi berat badan amin n kak hannan sama... How???...

Amin bergambaq kenangan ngan cumim sebelum cumim say "goodbye"... Semoga cumim berjaya menempuh segala cabaran di tempat orang untuk mengejar selautan ilmu.. Tapi kena ingat tau cumim, "hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri, lagi best negeri sendiri"... I LOVE MALAYSIA... ada kena mengena ka?... bolehla kan amin?..

Tengok tak apa yang amin tengah buat tu.. Amin tengah practice nak jadi "aku sebatang mop" a.k.a cleaner... cumim plak, saja je bergambaq nak bagi namapak amin dok tonyoh lantai KLIA...habis baju dia.. Dah la pakai baju putih.. Dok p tolong lap lantai KLIA plak... Jenuhla ibu nak tonyoh baju dia lepas nih..

Cumim bergambaq ramai2 dengan student2 yang akan berangkat ke UK sama2 dan pegawai2 JPA... Thanks JPA coz sponsor cumim... hehe... Amin kena belajaq pandai2 tau kalau nak dapat sponsorship cam cumim n kawan2 dia nih...

Bon Voyage cumim.... Semoga berjaya selamanya.. Nanti kalau ada rezeki dan diberi kelapangan masa, tahun depan kami p melawat cumim k.... Selamat menjadi warga Conventry University... Take care ye.. Ibu n Amin sayang cumim sgt2..  lepas cumim p tu, amin selalu cari cumim.. dok main2, tiba2 bangun cari cumim... pastu, bila ibu bagitau cumim p uk, baru dia realize balik, cumim x dak.. haha... cian amin syidi... lama sgt cumim jadi bibik dia.. haha... oklah, apa2 pon, ibu sayang amin sgt2.... ummuuuaaaahhhhhh

Sunday, September 9, 2012

pET?

Entry ibu kali ni nak citer pasai amin ni yang teringin sangat nak bela haiwan peliharaan macam yang selalu amin dok tgk dalam TV tuh... Lagi satu, cousin amin, abang aiman suka bela macam2... Abang aiman takpala, beliau dah besaq... kalau amin yang bela, sapa nak bagi makan etc... alamatnya, bertambahla kerja tok.. hehe

Tapi, memandangkan amin teringin sgt, ibu pon bawakla amin p pekan hari coz kat sana ada orang jual rabbit, ayam n itik... boleh gak amin tgk2 n kalau dapat permission dari tok n tokwan, bolehla amin bela... hehe.... jom kita layan gambaq2 amin kat sana....

Amin  nak ambik rabbit yang putih tu.. nak yang putih je amin kata, yang hitam takmo... huhu..

Amin nak p tengok burung puyuh plak...

Ok, amin tgk ayam plak.... Mula2 berdiri.....

Pastu, start duduk n akhirnya angkat ayam tu bawak keluaq kotak.. masa ni ibu takdan snap dah, dok kalut ligan ayam yang amin lepas tu... haha.... Saja je amin ni tau, nak suh ibu exercise... Tapi kita tak beli pon, coz tok kata kalau nak bela next year bolehla.. masa tu amin dah 3 tahun.. dah pandai sket kot bagi makan ka apa ka... oklah, next year kalau ada rezeki amin, kita beli k... Ibu sayang amin sgt2.... ummmuuuaaaahhhh

Numbers


Entry ibu kali ni nak tunjuk kat amin tulisan amin masa umoq 2 setengah tahun... Amin dah boleh tulis number...  Tapi...... Cuba tengok... terbalikla... macam tulisan jawi... tulis huruf pon macam nih... tapi huruf, amin baru boleh tulis beberapa huruf je macam A, C, H, O n F...  Huruf yang senang2... Amin mmg suka number la ibu rasa coz masa nak kenal number n alphabet dulu pon, amin kenal number dulu.. dah pandai number, baru amin nak baca alphabet plak.... Terbalik pon, terbalikla amin... Tapi yang hujung tu amin kata number NINE, tapi ibu nampak cam cacing kerawit je... hehe... Oklah amin, apa2 pon, ibu sayang amin sgt2... banyak2 berlatih... bagus jugak Ipad tu.. Amin dok trace kat sana n finally boleh tulis atas kertas walaupon terbalik... Tapi yang paling penting, ini adalah hasil usaha tok yang sentiasa berdampingan dengan amin.... Sayang awaklah.. ummmuuuaaahhhhh...

Friday, September 7, 2012

OPERASI TAYANG BADAN...

Entry ibu kali ni nak citer pasal amin n sepupu a.k.a adik amin.. Nama adik amin ni Abdullah Fa'id... Abdullah dilahirkan pada 26 june 2012.. Kiranya baru 2 bulan lebihla Abdullah ni.. Tapi Abdullah ni tinggi orangnya... masa lahir dulu pon dah panjang... x padan dengan mak dia yang hanya pendek secoet.. hehe.. jgn marah ye mak teh..... Nampak x amin? Abdullah dah nak sama panjang ngan amin dah....

Gambaq sexy sket.. masa ni Abdullah nak mandi.. Tapi abang amin pon terus bukak baju nak mandi gak ngan adik dia... Tapi sebelum mandi, posing2 tunjuk badan dulu... hehe... sama je colour anak ibu berdua nih... Kaler coklat.. haha...

Oh..oh... Sayang adik ye... Abang amin jgn tekan adik kuat2 sgt2...  Ibu suka sgt gambaq nih.. amin nampak cam abang yang penyayang.... alhamdulillah.. walaupun kadang2 dilepuknya adik abdullah nih.. tapi Abdullah jenis kuat, tak nangis pon.. Macam ni la kalau org ada abg kan?.. Abang plak tak berapa nak reti bahasa lagi... huhu.. Mintak maaf abdullah...

Nak letak adik atas lengan plak amin syidi nih.. Dah la sexy.. Nasib adik sporting je.. Penah sekali tu, beria2 nak suh tok letak adika tas riba dia.. pastu tak sampai 3 saat, amin bangun n letak adik kat bawah.. nasib tok mmg dok pegang sket adik tu.. kalau tak, aduss... x taula, mesti sakit adik abdullah nih...


Amin Mursyidi Vs Abdullah Fa'id.... Cucu ke 6 & 7 dalam family tok n tokwan... Sayang awak berdua... Ummmuuuaaahhhh....

tECHNOLOGY?





Entry ibu kali ni pasal new ipad... ibu tgk budak2 la ni sume pakai ipad or tablet.. kalau p kedai makan je, sume budak2 dengan ipad or tablet masing2.. ngadap benda tu je 24 jam... kiranya sume advanced2 belaka termasukla anak kesayangan ibu nih... tapi bukan ibu tau yg menyepoilkan amin...  ipad amin ni adalah hadiah birthday dari tokwan sempena birthday amin yang ke 2 hari tu... kiranya ipad ni mmg totally hundred percent milik amin...cepat ucap terima kasih kat tokwan... tima kasih tokwan..

Ibu ni sebenaqnya bukanlah org yang suka dengan segala gadget zaman la ni.. agak old fashion disitu.. haha.. Ibu ada benda2 yang perlu je... Tapi, sejak tokwan hadiahkan ipad kat amin nih, terus ibu rasa tergugat.. Mana boleh anak lagi advanced pada mak dia... hehe.. Apau amin syidi nih...

Tapi yang ibu paling tak tahan tu, sebab kat umah tokwan amin sentiasa je buleh tgk youtube kegemaran amin tu, bila p rumah orang amin tanya " ada wifi tak?"... OMG..OMG... mana ibu nak letak muka nih.. bukan semua rumah orang ada wifi ok.. mana boleh budak 2 tahun tanya soalan macam tuh... soalan tu untuk budak2 remaja ok.. x sesuai tau amin nih... ni mesti chumim n mak teh yang ajaq nih.. Apau chumim n mak teh nih.. dan ini juga bermaksud, ibu kenalah packagekan ipad tu dengan internet sekali lepas nih... huhu... Tapi tu masa mula2 dapat hadiah ipad dari tokwan je... lepas tu bila dah lama sikit, amin makin ok.. takdaklah ke mana pon nak usung ipad tuh... tok n tokwan pon dah disiplinkan amin... maksudnya main ipad kat umah je.. takyahla sampai ke supermarket n pasar malam pon nak usung ipad... haha

Tapi yang bagusnya, banyak education games kat dalam tu... tapi tak bolehla asyik sgt dengan ipad tu k amin.. nanti rosak mata...

Ni lah cover ipad amin... yang ni kira ibu la yang hadiahkan sempena birthday amin coz amin nak cover mickey mouse... terkezut ibu bila p tanya harga cover ipad nih... maklumlah, tak pernah tau pon harga cover ipad ni sebelum nih...haha... Anak punya pasai terpaksa tau harga cover ipad.. . Apa2 pon, ibu sayang amin sgt2... ummmuuuaaahhhhhh

Thursday, September 6, 2012

Kisah amin n ibu..

Kisah ni berlaku sabtu lepas dalam pukul 5 petang camtu....Tok n ibu la ni tengah train amin tak  pakai diapers langsung..... Amin la ni mmg berak kat jamban cuma kencing je x pandai lagi.. selalu lupa nak habaq.... Masa kejadian tu berlaku yang ada kat umah cuma amin, ibu, bapak n tokwan.. Bapak n tokwan tengah tidoq...chumim kat KL la tengah uruskan segala urusan nak fly ke UK.. Ibu jahit baju chumim sambil sembang2 ngan amin... amin masa tu tengah main2 kereta.. Tok ada hal kat luaq..  Camnilah dialognya...

Ibu: Amin, amin dok sat na.. ibu nak p umah belakang nak jahit tepi baju chumim...
Amin: Ok..
Ibu: Sat ja na.. Satg ibu balik
Amin: Ok, bye ibu... (sambil dok main tanpa tgk ibu)

5 minit kemudian, ibu pon balik....

Amin: Ibu, ada kotoyan (kotoran)
Ibu: Kat mana?
Amin: Kat suaq n kaki Amin
Ibu: Alaaa... nape busuk2 nih?.. Amin berak dalam seluaq ka? Awat tak pangge ibu nak berak?.. (sambil membebel dan mencubit amin)

Ibu pon angkat amin p toilet... Depan pintu toilet, ada selonggok hasil buangan amin... haha... (rupa2nya amin mmg nak p berak kat toilet)...najis keluaq ikut kaki seluaq jeans.. nasib baik amin pakai jeans kaki besaq...

Ibu sambung membebel lagi sambil cubit2 amin konon2 nak bagi pengajaranla... Amin pon nangis macam nak rak.. Ibu tak pujuk pon sebab ibu tak mau amin buat lagi dah lepas ni...

Masa ibu basuh berak amin:

Amin: Sorry ibu, mintak maaf ibu.... Amin tak tahan.. tapi Amin tak yeti (reti) nak bukak seluaq....
Ibu: Ya Allah, ibu lupa... amin mana reti bukak seluaq jeans dengan tali pinggang bagai.. kalau boleh bukak pon mmg terberak dah la.... kalau seluaq pakai tidoq tu reti la..

Huhu... terus ibu peluk2 amin balik... sayang2 amin balik sebab rasa berdoasa marah2 amin camtu.. amin dah try dah nak p berak kat toilet sebenaqnya.. tapi tak reti bukak seluaq plak.. Amin ni plak jenis kalau orang tidoq, dia tak akan kacau dah... dia buat je kerja sendiri kalau tgk spa2 tidoq pon..... lepas ni kita train cara nak bukak seluaq jeans dulu k... huhu... macam2 pe'el potty train ni... Amin dah 2 tahun setengah, makanya haruslah belajar tak pakai diapers dah...Moga2 lepas ni amin tak terberak kat luaq dah... Ibu sayang amin sgt2... ummuuuaaahhh

Tuesday, July 24, 2012

Puding Roti untuk Amin...

Entry ibu kali ni nak citer pasal ibu buat puding roti.. Resepi dia ibu ambik dalam internet je... Ibu suka masak benda2 simple nih.. X sampai sejam dah siap... Jom kita tengok camne ibu buat puding roti.. yummy..yummy...

Mula2, ambik 8 keping roti and potong bahagian tepi roti tu...Guna bahagian putih roti je ye amin..yang bahagian tepi roti tu ibu bawak p tasik USM bagi ikan and biawak makan... 

 Lepas tu, potong roti tadi kepada 4 bahagian supaya senang nak susun dalam loyang...amin  jangan lupa sapukan loyang dengan butter dulu tau.. permukaan roti pon sapu gak k ngan butter...

Lepas tu amin taboq la kismis sebanyak mana yang amin suka k... Taboq lagi banyak lagi bagus coz kismis ni kan bagus untuk minda.. lagipun dia boleh maniskan puding roti ni...

 lepas tu, pukul 2 sudu besaq gula dengan 2 biji teloq... pukul sampai gula tu larut k amin..

 Pastu amin letak la sikit esen vanilla... nak bagi hilang hanyir teloq...

 Pastu bila gula dah larut, amin masukkan 400 ml susu segaq.... susu sejat pon boleh gak...

 Dah tu kacau rata... macam ni la lebih kurang rupa dia lepas kita dah boh susu..

 Lepas tu kita curahla kat dalam loyang yang kita dah isi ngan roti n kismis tadi... Biaqkan dia dlam masa 10 minit la sebelum bakaq coz nak bagi roti tu kembang dulu...

Pastu masukkan dalam oven n bakaq pada suhu 170 C selama 40 minit...  Oven ni panaskan siap2 masa kita tengah sediakan bahan dalam loyang tu k amin.. Nnt bila dah siap boleh terus masukkan dalam oven...

 Tadaa.... dah siap pon.... ye.. ye.. dah boleh makan... biaq bagi dia sejuk sat na amin.. satg melecoq plak mulut sayang ibu nih..

 Ooopppsss.... sebelum makan kena buat kuah dia dulu... Kuah dia, guna 200 ml susu segaq n 1 sudu besaq tepung kastard.. Kalau amin nak manis, amin masukkan gula 1 sudu.. Ibu x bubuh pon takut kena kencing manis.. Kita guna manis kismis tadi pon dah ok... Then kacau guna api kecik je... Sampai campuran tadi likat... Siap.. sejukkan sat, then boleh tuang atas puding tadi...

Inilah hasil rupa bentuk puding roti yang ibu buat...Nanti amin masak kat ibu pulak na... Jom makan amin... Ibu sayang amin sgt2... ummuuuaaaahhhhh

Sapa tu?

Entry ibu kali ni x dak pa pon.. saja ja nak tunjuk gambaq amin jadi patung cendana... Nampak x kat mana amin syidi? Dok pulun nak masuk tengah patung.... kejadian ni berlaku di Kamdar Sg. petani..

Yezza... itu dia anak kesayangan ibu... suka sgt main2 kat patung.. mesti amin ingat tu kawan2 amin kan?

Ni la anak n bapak yg x jemu2 teman ibu shopping... luv both of u so much.... ummmuuuuaaahhhh


Thursday, June 14, 2012

Masak2


Entry ibu kali ni nak citer pasal anak ibu yang rajin sangat main masak2... haha... Sesuai ka orang lelaki main masak2?.. Ibu ok je kalau amin suka main masak.. Tapi bapak x berapa suka.. huhu.. Bapak kata x sesuai... budak laki kena main benda2 yang lasak2 sikit... Tapi nak buat camne, dah amin suka... ibu pon suka la.. Satu lagi amin pon suka main make-up2... haha.. mana mai pon tatau.. ibu bukan suka make-up pon... adus.. konpius ibu...Bab make -up ibu x setuju.. Tapi bab masak2 ibu ok je.. mana la nak tau.. amin leh jadi chef ka nanti... Kalau x jadi chef pon, masak untuk ibu pon dah ok.. hehe.. i like.. Jom kita layan gambaq2 amin main masak2.. yang ni amin masak untuk kawan2 amin.. selalu amin paksa tok n tokwan makan.. huhu

Amin tengah goreng number.... Amin suka masak number n ABC... yang lain amin tak mau...bagus jugak, sambil masak, sambil belajaq.. ibu suka...

Dah nak siap masak nih... kawan2 pon dah dok tunggu nak makan..

Ok, amin dah siap masak... now time tu suapkan kawan2 makan... nampak tak amin masak no 2?... haha... makan number sudah ye kawan2.... oklah.. nanti ibu cerita lagi k... ibu sayang amin sgt2... ummuuuaaahhh

Jom mop lantai...

Entry ibu kali ni nak cerita pasal anak ibu yang rajin nagn tolong ibu buat keja rumah... Ibu tak risau kalau amin bagi tumpah apa2 sebab amin akan terus lap.. Tapi yang ibu risau ialah, benda yang amin guna untuk lap tu bukanlah kain buruk.. tapi apa sajalah yang ada depan mata... haha.. Yang paling x tahan tu boleh amin p ambik tudung bawai tok buat lap ayaq tumpah... ish2.. x sesuai tau sayang... takpe2.. bila amin dah besaq nanti, mesti amin tau kan nak lap ngan kain buruk...  Jom kita layan gambaq2 amin tolong buat keja rumah..

 Amin tengah pulun lap lantai...

Tapi lap kat kawasan yang amin rasa nak lap je la.. contohnya depan tv...huhu

Lap kaki kat mop.... tu tiru tokwan punya style la tuh... ish2.. cuuc tokwan sungguh.... keep it up k amin.. selalu2 tolong tok n ibu buat keja rumah ye.... ibu sayang amin sgt2.. ummuuuaaahhhh

Monday, April 16, 2012

Outdoor playground...

Last week ada Hari Warga Emas kat Bukit Selambau... tok n tokwan kan orang kuat kelab warga emas bukit selambau.. makanya, ibu kena turun padang sama la.. bukan buat apa pon.. tugas ibu jaga anak kesayangan ibu la.. sapa lagi kalau bukan amin mursyidi.... ibu bawak amin p dewan tempat berlangsungnya hari warga emas tu.. tapi amin takmau dok dalam dewan tu coz kat luaq dewan ada playground.. tengah2 hari rembang dok main kat luaq.... adoi... sakit kepala ibu tau.. tapi nasib baik amin ada kakak2 yang rajin dok main ngan amin... maka, ibu tak yah la dok tengah panas sama2 ngan amin.. ibu p berlindung kat bawah pokok.. haha.. baik x ibu?.. tu la, ibu ajak amin dok kat teduh, amin takmau... Jom kita layan gambaq2 amin n kakak2 main2 kat playground.. tiba2 ibu rasa macam buat photoshoot plak coz banyak sgt gambaq depa posing yg ibu tangkap..

Ni amin tengah main buaian.. Happynya dia...

Ni amin ngan kakak2 tengah main papan longsoq... amin dilayan macam prince sebab kakak2 tu semua dah besaq2... amin takdak kakak, so, tumpang kakak orang je la.. kawan baik2 tau, baru kakak2 tu sayang amin...

Tengok tu, depa posing lagi.. kakak2 ni semua sgt sporting... depa memang selalu main ngan amin pon lepas balik sekolah.. amin pon dah biasa ngan depa.. lagila amin melampau.. kakak duduk atas jongkang jongket, amin suruh turunla.. suruh p dok sana sini ikut suka amin.. yang kakak2 tu plak ikut je cakap amin... ish2..

tengok tu, posing lagi.. memang mesra kamera depa sume nih.. besaq nanti leh jadi model nih..

Gambaq ni ibu suka.. Amin pon posing sekali... hehe..

posing kat buaian plak... tengok amin tu.. over tau.. hehe

naik tangga ikut giliran.. bagus2.. nanti nak naik bas pon beratoq camni tau...

gambaq ni sukar ibu nak tafsir... apa amin tengah buat tuh?... takpala apa2 pon.. yang penting amin happy main tengah2 panas2 rembang tuh.. alhamdulillah amin tak demam.. takut gak ibu.. tapi amin ni degil sgt... ibu ajak masuk dewan takmo plak... syok nak main lagi... adus... apa2 pon ibu sayang amin sgt2.... ummmuuuuuuaaahhhh