Blogger Backgrounds

Sunday, October 7, 2012

Amin lukis apa tu?..

Entry ibu kali ni nak tunjuk kat amin apa yang amin suka lukis masa la nih.. sekarang umoq amin 2 tahun 7 bulan... Nanti bila amin baca blog ni amin taula progres amin sendiri kan... mesti amin rasa amin cute je kan bila baca blog ni nanti.... haha... Hobi amin la ni melukis.. and semua yang amin lukis mesti ada mata... yang tu yang ibu nak tunjuk kat amin ni.. Sekarang ni, kerja ibu sediakan pen n kertas A4 je la kat amin... Pencil colour amin takmo... nak jugak lukis dengan pen... Jom kita tengok amin lukis-lukis...

video
Ni video amin tengah lukis2....

Amin kata amin lukis Sun... Ada 1 je yang ibu nampak sun kat sini.. yang lain tu nampak macam Sun kena tiup angin je.. hehe... Yang ibu suka tu, sebab semua ada mata n smile...

Ni dah habis satu kertas A4 amin lukis... ada yang ibu nampak macam paramesium... ada banyak yg ibu nampak macam bakteria.. hehe... Ibu tak buang hasil kerja amin nih.. Ibu letak dalam satu file.. Setengah kita lekatkan kat fridge... hehe...Bila ibu rindu amin, ibu bukak la file ni tengok hasil kerja amin... Ibu sentiasa rindukan amin... Ibu sayang amin sgt2... Ummuuuaaahhhh

Ustaz Don Daniyal...

Entry ibu kali ni nak citer pasal amin mursyidi jumpa Ustaz Don Daniyal... Amin ni kalau kat rumah memang suka la tengok rancangan "30 minit Ustaz Don" and selalu tengok Ustaz Don kat youtube jugak... Pendek katanya memang minat habis la ngan ustaz Don nih...Amin nak tau dak camne amin boleh jumpak Ustaz Don in person nih?... Sebabnya ialah, kita berjiran dengan parents Ustaz Don... hehe... Kita dok sebelah rumah depa... Makanya, kalau ustaz Don balik, insyaallah la kita boleh tengok dia.. Alhamdulillah.... Parents dia pangge kat dia Daniyal... Dah satu family ada nama Don... Mestila panggil nama yang belakang kan.. Macam ibu n mak teh la..2,2 orang ada anis... bila orang kol pakai tepon rumah kata nak cakap ngan anis, mesti kena tanya anis mana dulu.. hehe...

Ni masa amin mula2 jumpak ustaz Don...Amin takmo turun dukung bapak.. Amin malu2 sgt.. Tengok ustaz Don pon tamau...padahal kalau nak balik umah ibu, mesti amin kata nak p rumah Ustaz Don la, nak jumpak ustaz Don la... Bila dah jumpak ustaz Don in person, malu2 plak... apala amin nih... Kita jumpa ustaz Don sekejap je pagi tu... Dia dah nak balik KL.. Ustaz Don sangat busy...Takpa2, insyaallah nanti boleh jumpak lagi... masa tu jangan malu2 dah na...

Semoga Ustaz Don Daniyal semakin berjaya menyampaikan dakwah di Malaysia nih... Menjadi seorang ustaz yang menjadi contoh setiap golongan masyarakat menerusi dakwah2 yang mudah difahami... Parents ustaz Don Daniyal pon sgt ramah tamah dan baik hati... Amin pangge depa wan n nenek... Bila amin p rumah depa, wan Don siap lukis macam2 lagi kat amin...memang bestla berjiran dengan depa... Alhamdulillah...Apa2 pon ibu sayang amin sgt2.... Ummuuaaahhhh...