Blogger Backgrounds

Sunday, October 7, 2012

Ustaz Don Daniyal...

Entry ibu kali ni nak citer pasal amin mursyidi jumpa Ustaz Don Daniyal... Amin ni kalau kat rumah memang suka la tengok rancangan "30 minit Ustaz Don" and selalu tengok Ustaz Don kat youtube jugak... Pendek katanya memang minat habis la ngan ustaz Don nih...Amin nak tau dak camne amin boleh jumpak Ustaz Don in person nih?... Sebabnya ialah, kita berjiran dengan parents Ustaz Don... hehe... Kita dok sebelah rumah depa... Makanya, kalau ustaz Don balik, insyaallah la kita boleh tengok dia.. Alhamdulillah.... Parents dia pangge kat dia Daniyal... Dah satu family ada nama Don... Mestila panggil nama yang belakang kan.. Macam ibu n mak teh la..2,2 orang ada anis... bila orang kol pakai tepon rumah kata nak cakap ngan anis, mesti kena tanya anis mana dulu.. hehe...

Ni masa amin mula2 jumpak ustaz Don...Amin takmo turun dukung bapak.. Amin malu2 sgt.. Tengok ustaz Don pon tamau...padahal kalau nak balik umah ibu, mesti amin kata nak p rumah Ustaz Don la, nak jumpak ustaz Don la... Bila dah jumpak ustaz Don in person, malu2 plak... apala amin nih... Kita jumpa ustaz Don sekejap je pagi tu... Dia dah nak balik KL.. Ustaz Don sangat busy...Takpa2, insyaallah nanti boleh jumpak lagi... masa tu jangan malu2 dah na...

Semoga Ustaz Don Daniyal semakin berjaya menyampaikan dakwah di Malaysia nih... Menjadi seorang ustaz yang menjadi contoh setiap golongan masyarakat menerusi dakwah2 yang mudah difahami... Parents ustaz Don Daniyal pon sgt ramah tamah dan baik hati... Amin pangge depa wan n nenek... Bila amin p rumah depa, wan Don siap lukis macam2 lagi kat amin...memang bestla berjiran dengan depa... Alhamdulillah...Apa2 pon ibu sayang amin sgt2.... Ummuuaaahhhh...

No comments:

Post a Comment