Blogger Backgrounds

Sunday, May 30, 2010

Kerusi Amin Vs Kerusi Tok Wan

Hari tu, masa kat ruang tamu, ibu nak sapu sampah.. Pastu, ibu letakla Amin dalam car seat cum kerusi Amin... Ibu pon angkat la kerusi amin sekali dengan amin yang tgh dok relax kat dalam tu.. Ibu letak la kat tepi coz ibu takut tersapu ngan Amin sekali... hehe.. Pastu, ibu tengok macam menarik je Amin ngan kerusi Amin dok kat sebelah kerusi tok wan tu... Macam langit dengan bumi je gayanya... hehe... Ibu pon apa lagi, mulakan la hobi ibu iaitu menangkap gambaq Amin... hehe...

Tgk tu... Kerusi Amin pon bentuk dia mcm kerusi tok wan jugak walaupon kerusi tok wan tu harga dia hampir 100 kali ganda dari kerusi Amin... hehe... Tapi kerusi Amin ni hebat sket dari kerusi tok wan yang canggih manggih tu coz leh angkat pi rata2 dengan hanya menggunakan sebelah tangan ibu ni je walaupon Amin dok dalam tu....

Hehe... nampak x?... Betoi dak ibu kata macam langit dengan bumi... hehe... Takpelah Amin... Nanti Amin besaq, Amin dok atas kerusi tok wan plak.... Kan tok wan sayang giler kat Amin... hehe... ummmuuaaahh2... sayang anak ibu....

Saturday, May 29, 2010

Amin dah Start Meniarap...Chayok2....

Hari ni Amin Mursyidi dah start meniarap.... Ibu betul2 tak sangka leh tengok ngan mata ibu sendiri first time Amin meniarap.... Cayalah Amin.... Ummuaahhh2..

Ibu apa lagi.. terusla ambik kamera nak snap gambaq Amin meniarap... Tapi bila ibu suruh Amin meniarap lagi sekali Amin dah tak mau... jenuh gak la ibu tunggu Amin nak meniarap lagi... Ibu rasa kena pasang CCTV la kalu nak tgk pergerakan Amin nih.. Takla ibu penat dok pegang kamera.. tapi demi anak kesayangan ibu nih, ibu sanggup pegang kamera 24 jam... hehe

Tgk tu.. lepas 45 minit ibu pegang kamera baru amin nampak macam nak meniarap balik... Ibu pon apa lagi.. Tunggu dengan penuh kesabaran la... tgk2... 1,2,3....

Feeeeeeeewwwwwwwwwwwiiiiitttttt........ anak ibu dah meniarap.... tgk tu... tgn kat bawah dada... x berapa pandai lagi nih... maklumlah, 'saya budak baru belajar' kan Amin?....angkat kepala sket... ummuaahhh2...

Hehe.... tgk tu, anak ibu dah relax je sambil meniarap.... X sabaq ibu nak tgk apa lagi yang amin nak pandai lepas nih.... Tok kata hari tu Amin demam sebab nak boleh meniarap lah ni... Sayang anak ibu... Ummmuuuaaahhh2...

Tuesday, May 25, 2010

Colors of the Wind

Tadi dengaq lagu Colors of the Wind citer Pocahontas yang Vanessa Williams nyanyi masa kat dalam kereta... Terimbas plak memori time ibu remaja2 dulu... Lagu ni la yang paling ibu suka dengaq time nak study @ stado... Masa tu kalu dengaq lagu nih, rasa cam semangat je ibu nak study....siap hafal lagi lirik dia n still ingat sampai la nih...kuat x daya ingatan ibu?... hehe...x tau la pasai pa ibu suka dengaq lagu ni masa study coz lyric dia bukan sebut pasai study pon.... tapi kalu dengaq lagu ni soalan kimia yang susah pon dapat ibu selesaikan...hehe....Mmg best sgt la lagu ni... Sesuai dinyanyikan untuk "Hari Bumi Sedunia".... evergreen sungguh lagu nih..... hehe... Bersama ini ibu sertakan lirik lagu ni untuk dihayati bersama......


You think you own whatever land you land on
Earth is just a dead thing you can claim
But I know every rock and tree and creature
Has a life, has a spirit, has a name

You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You learn things you never knew
You never knew

Have you ever heard the wolf cry to the blue corn moon?
Or ask the grinning bobcat why he grinned
Can you sings with all the voices of the mountains?
Can you paint with all the colors of the wind?
Can you paint with all the colors of the wind?

Come run the hidden pine trails of the forest
Come taste the sun-sweet berries of the earth
Come roll in all the riches all around you
And for once never wonder what they're worth

The rainstorm and the river are my brothers
And the heron and the otter are my friends
And we are all connected to each other
In a circle in a hoop that never ends

Have you ever heard the wolf cry to the blue corn moon?
Or let the eagle tell you where has been
Can you sing with all the voices of the mountain?
Can you paint with all the colors of the wind?
Can you paint with all the colors of the wind?

How high does the sycamore growth
If you cut it down, then you'll never know

And you'll never hear the wolf cry to the blue corn moon
For whether we are white or copper skinned
We just sing with all the voices of the mountain
Need to paint with all the colors of the wind

You can own the earth and still
All you'll own is earth until
You can paint with all the colors of the wind....

Ha... tu la lirik lagu Colors of the Wind dari filem Pocahontas .....Ibu suker sgt lagu ni... Mmg kalu dengaq lagu ni rasa cam di awangan je... Citer dia pon best sgt2... Still ada lagi dalam koleksi kartun ibu... Ibu mmg kumpul citer2 kartun disney nih dulu...Nanti ibu wariskan kat Amin la ye... hehe...Memang menggamit kenangan tul la... Tata titi tutu... Ibu sayang Amin.... Ummuuuaaahhh....

Jualan Murah @ Billion.... hehe

Semalam masa ibu keluaq makan ngan bapak, kami 'terlalu' la kat depan Billion Seberang Jaya dan inilah hasilnya.... Ibu ajak bapak berhenti jap.. Ibu bukan boleh tgk kalu ada 'benda-benda' yang tulis jualan penghabisan stok nih.... memang ibu akan teruja mengalahkan electron yang move from ground state to a higher energy state... fuh.. mmg best la kalu bab shopping2 nih... Nasib baik encik suami ibu tu sporting je... X kisah pon dengan perangai ibu yang x semenggah ni....
Turun je dari kereta, ibu suruhla bapak snap gambaq ibu kat depan nih... Bapak cam malu2 tapi ibu berjaya meng'convince'kan bapak bahawasanya tak dak orang yang kenai bapak kat c2...

Ha.... ni ibu dah masuk dalam pasaraya Billion yang tengah wat sale tuh.... Ibu masuk bukan lama pon... Ibu tgk je baju2 yang tengah sale tuh... Yang ibu tengah pegang tu baju pregnant.. Terus teringat kat auntie Azian... dia suka giler baju2 camtu and dah pakai pon baju2 yang seangkatan dengan baju pregnant walaupon dia x pregnant lagi masa tu... La ni dah pregnant lagi la... mesti bertambah lagi koleksi mak buyung kita tuh...

Tengok tu... mmg sale sungguh... sehelai baju RM10 je.... tapi ibu x beli la... Sume tangan pendek n baju pon kecik2 je.... Ibu mana muat baju comel2 camtu.... huhu....

Jom kita tengok bapak plak.... Hehe... Bapak punya tanda harga kat atas tu mahal sket la dari tempat ibu tadi... hehe.. Ibu tadi 10 ringgit je... Bapak RM 19.90... Upgrade sket la dari ibu... Tapi bapak pon x beli gak... X berkenan kot...

Ha... ni tempat yang ibu suka pi start dari ibu pregnant sampai sekarang.... Tempat baju baby... Ibu berkenan baju yang dalam gambaq nih.... Tau dak sebab apa? Mestila sebab ada kepala Mickey Mouse kat depan baju tuh....Tapi bapak kata, "Amin kecik lagi.. X leh pakai lagi baju camni.. Panas!!!!".... betoika Amin?...Betoila tu kan coz hari tu ibu beli jeans kat Amin, tok suh simpan coz tok kata berat, tok takut kaki Amin x larat nak tanggung seluaq tuh... Sayang sungguh tok kat Amin nu...Pastu ibu kata plak, "tunggula Amin besaq sket baru bagi pakai.. kita beli simpan".... n then bapak kata plak, " satgi out of date... org dah x pakai, anak kita baru nak pakai".... huhu, betoi jugak kata bapak tuh.... tapi baju baby pon kena up to date ka? Biaq pi lah... nnt kita suh bapak beli yang up to date k bila amin dah besaq sket....

Ha.... ni satu lagi tempat yang ibu suka pi kat pasaraya.... Ibu suka sangat toys yang lembut2... apatah lagi kalu bentuknya tuh 'Lembu'... Mooo...Moooo..... Ibu rasa comel sgt that creature...
Tapi x sesuai dah ibu nak beli la ni.... Nanti tok nek (tok bapak) amin marah... dia x suka ibu simpan benda2 camni... Sampai 'anak lembu' yang banyak2 dalam kereta ibu pon habis ibu kena buang....X baik katanya... Takpe, kita ikut ye cakap tok nek.... Jgn bantah cakap orang tua... nanti x berkat hidup... hehe

Ibu n bapak dah habis dah pusing2 pasaraya nih.... best gak la jualan penghabisan stok nih... Tapi x dak satu pon yang menambat hati ibu.... Ok gak la.... Kalu x, mesti rabak gak la poket bapak Amin... Ibu gerenti punyalah, balik tu bapak Amin terus sujud syukur coz ibu x pernah masuk pasaraya n keluar tanpa membeli apa2.... hehe... Ibu sayang Amin... Ummuuuaaahhh...

Monday, May 24, 2010

3 of Us...

Ni lah family kecil Amin... Just 3 of us... Mohamad Nazil as bapak, Anis Tasnim as ibu and our lovely son named Amin Mursyidi.... (macam citer 3 bears plak.... hehe)

Aminlah permata hati ibu dan bapak.... Ibu and bapak doakan Amin akan jadi anak yang soleh dan baik budi pekerti bila besaq nnt tau... Semoga amin maintain handsome selamanya.... umuuaaahh2.....Jangan bila besaq dok mai nyanyi lagu 'cari jodoh' dari wali band tu sudah.... huhu...

Ni ibu tengah bagi Amin minum susu sebelum ibu pi kerja...Rasa cam nak duduk ngn amin je.. tak mau pi kerja... tapi x leh la.. ada amanah yang perlu ibu pikul.... chewah2... Semuanya demi amin tersayang.... ummmuuuaaahhh2.....Ibu ngan bapak sayang amin sgt...... Semoga Amin membesaq dengan sihat dan ceria....

Tengok tu, Ibu lagi tinggi dari bapak walaupon ibu dah berusaha untuk bg nampak pendek dari bapak.. hehe... Orang kata murah rezeki and hopefully betul la apa yang orang kata tu kan.. Ibu dan bapak akan berusaha untuk memberikan masa depan yang gemilang buat Amin... InsyaAllah... may Allah bless us..

Sunday, May 23, 2010

Journey to Kuala Samak

Jalan ke Kuala Samak... cantik je jalan dia.. nak baring tengah jalan pon boleh... kereta x dak... hehe

Hari ni ibu nak citer pasal perjalanan ibu mencari rumah tok bomoh a.k.a ustaz Ibrahim kat Kuala Samak.... Kuala Samak ni x berapa jauh pon dari Kuala Ketil... Tapi tempat dia macam pendalaman sikit... hehe... macamla Bukit Selambau tu pekan sangat kan?.. hehe... tapi tempat kelahiran ibu, Bukit Selambau tercinta memang jauh lebih maju la dari Kuala Samak nih... hehe.. Tujuan utama ibu mencari rumah ustaz ni coz ibu nak mintak dia tengokkan n pulihkan luka dalaman ibu... ibukan lahirkan amin guna kaedah caesarean.... so, luka dalaman ibu belum sembuh lagi walaupon dah 2 bulan lebih amin lahir ke dunia... ibu pon x tau nape.. takpe, jom kita pi berubat..... Nak berubat untuk luka dalaman ni kena bawak daun nenas hijau... Bukan senang nak cari daun nenas hijau nih.... Tapi akhirnya jumpak jugak....Thanks atas jasa baik mak tam n pak tam....

Rumah Ustaz Ibrahim... Bersih sangat kawasan rumah dia..

Susah jugak la nak cari rumah ustaz Ibrahim nih.. Kira tok wan turun tanya orang kat tepi jalan tu la baru leh jumpak rumah dia... Masuk jalan kecik je... Dalam kul 4 camtu la sampai kat rumah Ustaz Ibrahim nih....Masuk2, jumpaklah sebuah rumah... Rumah macam zaman dulu2.... memang bersih terjaga....Kawasan rumah x jumpak sampah langsung.... bersih sungguh... Tapi sayangnya, ustaz Ibrahim tak dak kat rumah plak.... Kecewa gak la ibu hari tu... Jiran kat sebelah rumah dia la bagi tau... Ropa2nya pak cik Razak (jiran seblah rumah Ustaz Ibrahim) tu kenai plak tok wan... Glamor gak la tok wan nih nu.... hehe... So, apa lagi... pecah gebang la kata orang kedah...

Tok wan n Pak cik Razak dok wat jejak kasih... hehe

Rumah Pak cik razak pon bersih sangat.. Orang2 kat cni mmg sukakan kebersihan... Tenang je dok kat kg nih.... Masyarakat kg pon ramah tamah... Tau dak pasaipa ibu kata lagu tu?... Satg ibu tunjukkan bukti...

Ibu tgh bosan tak tau nak wat pe.... So, tangkap gambaq diri sendiri sambil berlatarbelakangkan tok n tok wan..

Haa.... Ni la yang ibu kata penduduk kg ni pon mesra alam.... Mula2 kami sembang ngan pak cik Razak je... Pastu bertambah lagi.... tapi ibu x tau dah nama depa.. main sembang je... Ada lagi yang tengah sembang ngan tok...tapi, ibu pon x tau nape ibu tak tangkap gambaq.. mungin sebab ibu pon sibuk dok sembang sekali... huhu...


Ibu dah tak tau nak wat pe, so tangkap je la gambaq ayam..

Tapi, tok and tok wan sembang lama sangat.... So, ibu pon tak tau nak wat apa dah lepas ibu sibuk2 sembang jugak tadi.. Ibukan muda lagi, so, x leh la nak nyampuk2 banyak sangat... Satg org kata x sopan, x leh la depa nak ambik buat menantu.... opppss... lupa... ibu mmg la dah jadi menantu orang pun... huhu

Satu lagi gambaq ibu tangkap bila ibu bosan.. Gambaq semut tgh mengangkut makanan....baru ibu sedaq, ropa2nya bila kita bosan, kita leh wat benda2 merepak... huhu

Akhirnya dalam kul 6 camtu, tok n tokwan pon ajak balik.. Tu pon setelah 3 kali bersalaman... Salam kali pertama, depa sambung sembang lagi, kali kedua pon sambung sembang lagi... nasib baik kali ketiga terus balik.... Kalu x mesti banyak lagi gambaq2 merepek yg ibu tangkap... mana tau leh hantaq mana2 photography competition n then dapat first prize... mana nak tau kan...hehe.. Inilah catatan ibu sempena ibu ke Kuala Samak..... Ummuuaaahhh2

Jumpa Doktor Sekali Lagi daa....

Pagi tadi lepas amin bangun, ibu rasa badan amin panas sangat... cian anak ibu, demam still x kebah lagi.... Amin asyik nangis je... x berkesan la ubat yang ibu ambik semalam tu ye ngn amin... huhu... Takpe, ibu bawak amin pi klinik pakar plak... Tok suh ibu pi tanya jiran kat mana klinik pakar yang dia bawak anak dia pi... So, apa lagi, mak teh n chu mim pi la tanya sebab semalam ibu cari tak jumpak... ibu x pi la tanya coz amin dok meragam.... so, dapatla alamat klinik tuh.... Tapi ibu salah faham, dia cakap dekat econsave, ibu ingat econsave Bandar Puteri Jaya, ropa2nya econsave Taman Patani Jaya.... apa lagi bermulalah journey ibu mencari klinik... siap drive pi sampai Taman Sri Gedong lagi... sampai terpaksa tanya orang kat kedai minyak.. huhu.. Ropa2nya, klinik tu belakang central square je... huhu.. tempat ibu selalu lepak cuma ibu x perasan je....

Amin dah penat dok tgk ibu sesat merata cari Klinik Pakar Kanak-Kanak Harcharan... huhu... Ciannya, muka demam sungguh...

Sampai kat klinik, doktor dah nak kuaq lunch... Nasib baik cepat beberapa saat...Masa doktor check up amin, amin nangis punya la kuat....nasib baik doktor mmg pro... Huhu.. ibu leh tgk je... x tau nak wat ape.. tapi dan la ibu snap gambaq amin kena check ngn doktor tu... Sabaq ye sayang... ummuaaahh...

Tok tgh dengaq penerangan cara amin nak makan ubat dari assistant klinik tuh.... Ibu cam biasa, sibuk tangkap gambaq...

Ibu sibuk gak nak posing ngn amin dalam klinik tu walaupon amin dah malas nak layan ibu... tgk tu amin nangis je..... hehe... Ibu excited tgk klinik ni, macam playground.... kalu amin dah besaq, mesti amin pon suka...

Tok dukung amin kat depan klinik sambil tunggu ibu ambil kereta... Panas sangat cuaca, cian kat amin...

Ni la ubat yang Amin dapat dari Klinik Pakar Kanak-Kanak Harcharan, Taman Patani Jaya... Banyaknya ubat yang amin kena makan... cian amin, dah la amin x suka makan ubat... tapi yang penting, ibu nak tgk amin sihat....

Chu Mim tgh bagi Amin minum susu coz ibu tgh bz nak tangkap gambaq and so on... Ibu bersyukur sangat lepas makan ubat sekali, badan amin terus dah tak panas and amin leh tidoq dengan lenanya.... Alhamdulillah.. Mintak2 amin sembuh lepas nih.... Ibu sayang amin sangat2....

Saturday, May 22, 2010

Amin Demam Hari ni... Cian Anak Ibu!!!

Amin nangis dalam kete time nak p klinik...

Macam biasa, setiap hari jumaat, ibu akan balik terus ke Bukit Selambau just untuk menatap wajah kesayangan ibu ni... Bapak x balik minggu ni coz ada exam....Ibu balik2, tok kata Amin macam nak demam.. Betulla, badan Amin suam2 camtu... Tapi Amin still happy macam biasa lagi... Ibu pon ingat ok la.... Tapi malam tu, dalam kul 1 pg camtu Amin dah start meragam... Ibu x leh tido ar malam tu.... Takpe, ibu sanggup la x tido demi anak ibu sorang nih.... Amin ajak ibu main and sembang sampai pagi, so ibu pon layan je la.. Badan Amin makin panas... Amin pon dalam kul 4 pagi camtu dah start nangis.. Cian anak ibu x sedap badan....

Pagi ni ibu and mak teh bawak la amin pi pakar kanak2 kat Sungai Petani.... Pi, pi masuk receptionist habaq ramai plak.... Dia kata kalu nak tunggu ada la dalam 3 jam lagi... Fuh, ibu tak sanggup la... dah la amin dok meragam... Terus ibu ajak mak teh pi cari pakar kanak2 yang lain... Kami pon terus ronda Sungai petani just for cari pakar kanak2.... Unfortunately, sepanjang kami ronda bandar Sungai Petani tu, memang tak jumpak 1 pon klinik pakar kanak-kanak... So, ibu tepon tok tanya kot2 tok tau... Last2 ibu decide bawak Amin ke klinik dr Azhar je coz ibu tengok amin dah x larat sgt dah....Klinik dr Azhar tu mmg klinik favourite ibu.... Cuma untuk Amin, ibu ingat nak pi child specialist... Tapi, tak menjadila plan ibu....

Amin kat klinik Dr Azhar.... Dah letih sgt dah.. Kat sini pon ramai orang.... terpaksa tunggu sampai sejam baru leh jumpak dr.... Tapi kira ok la coz Amin dah terlena a.k.a pengsan... huhu..
Dr. check amin kira lama gak la... Ibu dah risau dah.... Tapi dr kata amin ok kat ibu.... so, ibu pon rasa senang hati balik.... tq dr...

Ni lah ubat yang amin dapat dari klinik dr. azhar....

Balik2, terus tok suruh ibu bagi Amin makan ubat sambil sulam ngan susu... N 1 more thing, dr pesan ibu buat susu cair2 je kat Amin... So, ibu pon buat la.. tu pon amin dah minum tak habis.. sedih sungguh hati ibu tgk amin demam camni... Tapi tok kata normal la tu... budak baru nak besaq... hehe.... Amin x lalu nak telan ubat tu... haha.. Tok kata Amin macam ibu masa kecik2 dulu... huhu
Muka budak demam dengan kool fever dilekatkan atas kepala..... (sempat lagi tgk kamera tu... mmg cool la Amin nih... ummuuaaaahh)

Amin dah makin ok lepas makan ubat... ibu pon senang hati tgk Amin camni.... Mintak2 Amin x demam dah lepas ni....
Amin dah ceria sket lepas makan ubat... Dah boleh sembang2 ngan tok wan n tok.... Alhamdulillah... Sayang anak ibu.... UMMMUUUUAAAAAAAAAAAHHHHHH...

Friday, May 21, 2010

Amin Anak Bapak....



Amin Mursyidi bin Mohamad Nazil.... Anak bapak sungguh.... Tau tak pasaipa ibu cakap macam tu?... Pasai, bila ibu and bapak bawak Amin pi jalan mana2, mesti Amin tak mau kat ibu.... hari tu pi Pacific, Amin langsung x mau kat ibu, asyik nak naik dukung bapak je.... Tapi ibu x kisah, leh la ibu shopping2 ngan jayanya... hehe


Pastu, masa bawak Amin pi Queensbay Mall pun camtu gak.. Ibu leh shopping2 ngan jayanya jugak coz Amin langsung tak mau kawan ngan ibu.... Hehe...

Amin n bapak keletihan... Bapak bagi upah susu coz dah letih teman ibu shopping2.... Amin duduk ngn bapak sgt.... Sebab tu ibu kata Amin anak bapak... Ummuuaaahhh2.. thanks 2 bapak and amin yang sporting habis teman ibu shoping tanpa jemu....

Thursday, May 20, 2010

Jalan2 Lepas Pantang.... Ye..Ye...

18 April 2010, tarikh keramat....Fuh... akhirnya cukup 44 hari ibu berpantang.... lega rasanya boleh menikmati keindahan alam dari luar lingkungan rumah.... Rasa macam best sgt... tak tergambar dengan kata-kata.. hanya orang yang pernah berpantang je yg tau perasaan ni... hehe

Pagi2 tu dah plan nak keluaq jalan2 bawak amin.... My mum n my lovely sisters pon ikut sekali... teman kakaknya yg nak berjalan-jalan nih... huhu

kat Central Square, Sungai Petani.... saje je jenjalan tgk ragam manusia....

Amin teman ibu tgk kasut... tapi Amin tido.. boring le tuh.. huhu

Jalan lagi.... pusing2 Central square...



Kat kedai makan bersama Amin, mak n eyek... MiM mana?... Oooo, Mim take the photo la... camne Mim nak masuk sekali... huhu...... Hari ni kami makan kat restoran je... Bapak Amin n tok wan Amin tak ikut coz masing2 ada tugas yang perlu diselesaikan... So, just ladies yang pi jalan2 sambil ditemani seorang perwira kecik yang kalu jadi apa2 pon bukan boleh tolong... haha.. siap berdukung lagi perwira nih... bila nak besaq anak ibu nih?
Hari ibu merdeka dari berpantang penuh dengan warna-warni... pi jalan2 n shopping2.... best2...



Cukur Kepala Amin Mursyidi sampai Botak... hehe

Genap 17 hari lepas Amin Mursyidi lahir ke dunia yang penuh warna-warni nih, maka upacara membotakkan kepala Amin Mursyidi pon dijalankan... ibu x sempat nak tulis dalam blog nih....rambut amin pon dah tumbuh balik dah baru ibu sempat nak tulis pasai cukoq rambut amin...... Cian Amin, elok2 ada rambut dibotakkan plak... Tapi x pe, yang penting anak ibu maintain hensem walaupon botak..... ummuuuuaaahhh...

Amin ngantuks sgt....

Amin dibalut dengan kain batik sebelum rambut dicukoq botak.. hehe... Ibu pon x tau pasaipa kena kain batik.. patutnya kain pelekatla.. Amin kan lelaki.. Tapi x kisahla... Asalkan Amin dibungkus dengan elok untuk mengelakkan tgn tu kacau tukang cukoq rambut yang dikenali sebagai Tok Lin.

Tok Lin sedang membuat persiapan untuk mencukoq rambut Amin.... Jeng..jeng..jeng...



Maka startlah upacara menbotakkan rambut Amin Mursyidi....



Tok Lin suruh ibu pegang Amin untuk memudahkan proses pembotakkan kepala Amin... Amin cool je... Tidoq sampai x sedaq habaq... awat anak ibu ngantuks sgt nih?



Ni lah muka baby cool selepas botak.. Bagi pakai bedak sejuk banyak2... bagi sejuk sket kepala tuh..... Ummuuuaaahhhh... sayang anak ibu.....