Blogger Backgrounds

Saturday, May 22, 2010

Amin Demam Hari ni... Cian Anak Ibu!!!

Amin nangis dalam kete time nak p klinik...

Macam biasa, setiap hari jumaat, ibu akan balik terus ke Bukit Selambau just untuk menatap wajah kesayangan ibu ni... Bapak x balik minggu ni coz ada exam....Ibu balik2, tok kata Amin macam nak demam.. Betulla, badan Amin suam2 camtu... Tapi Amin still happy macam biasa lagi... Ibu pon ingat ok la.... Tapi malam tu, dalam kul 1 pg camtu Amin dah start meragam... Ibu x leh tido ar malam tu.... Takpe, ibu sanggup la x tido demi anak ibu sorang nih.... Amin ajak ibu main and sembang sampai pagi, so ibu pon layan je la.. Badan Amin makin panas... Amin pon dalam kul 4 pagi camtu dah start nangis.. Cian anak ibu x sedap badan....

Pagi ni ibu and mak teh bawak la amin pi pakar kanak2 kat Sungai Petani.... Pi, pi masuk receptionist habaq ramai plak.... Dia kata kalu nak tunggu ada la dalam 3 jam lagi... Fuh, ibu tak sanggup la... dah la amin dok meragam... Terus ibu ajak mak teh pi cari pakar kanak2 yang lain... Kami pon terus ronda Sungai petani just for cari pakar kanak2.... Unfortunately, sepanjang kami ronda bandar Sungai Petani tu, memang tak jumpak 1 pon klinik pakar kanak-kanak... So, ibu tepon tok tanya kot2 tok tau... Last2 ibu decide bawak Amin ke klinik dr Azhar je coz ibu tengok amin dah x larat sgt dah....Klinik dr Azhar tu mmg klinik favourite ibu.... Cuma untuk Amin, ibu ingat nak pi child specialist... Tapi, tak menjadila plan ibu....

Amin kat klinik Dr Azhar.... Dah letih sgt dah.. Kat sini pon ramai orang.... terpaksa tunggu sampai sejam baru leh jumpak dr.... Tapi kira ok la coz Amin dah terlena a.k.a pengsan... huhu..
Dr. check amin kira lama gak la... Ibu dah risau dah.... Tapi dr kata amin ok kat ibu.... so, ibu pon rasa senang hati balik.... tq dr...

Ni lah ubat yang amin dapat dari klinik dr. azhar....

Balik2, terus tok suruh ibu bagi Amin makan ubat sambil sulam ngan susu... N 1 more thing, dr pesan ibu buat susu cair2 je kat Amin... So, ibu pon buat la.. tu pon amin dah minum tak habis.. sedih sungguh hati ibu tgk amin demam camni... Tapi tok kata normal la tu... budak baru nak besaq... hehe.... Amin x lalu nak telan ubat tu... haha.. Tok kata Amin macam ibu masa kecik2 dulu... huhu
Muka budak demam dengan kool fever dilekatkan atas kepala..... (sempat lagi tgk kamera tu... mmg cool la Amin nih... ummuuaaaahh)

Amin dah makin ok lepas makan ubat... ibu pon senang hati tgk Amin camni.... Mintak2 Amin x demam dah lepas ni....
Amin dah ceria sket lepas makan ubat... Dah boleh sembang2 ngan tok wan n tok.... Alhamdulillah... Sayang anak ibu.... UMMMUUUUAAAAAAAAAAAHHHHHH...

No comments:

Post a Comment