Blogger Backgrounds

Tuesday, May 25, 2010

Jualan Murah @ Billion.... hehe

Semalam masa ibu keluaq makan ngan bapak, kami 'terlalu' la kat depan Billion Seberang Jaya dan inilah hasilnya.... Ibu ajak bapak berhenti jap.. Ibu bukan boleh tgk kalu ada 'benda-benda' yang tulis jualan penghabisan stok nih.... memang ibu akan teruja mengalahkan electron yang move from ground state to a higher energy state... fuh.. mmg best la kalu bab shopping2 nih... Nasib baik encik suami ibu tu sporting je... X kisah pon dengan perangai ibu yang x semenggah ni....
Turun je dari kereta, ibu suruhla bapak snap gambaq ibu kat depan nih... Bapak cam malu2 tapi ibu berjaya meng'convince'kan bapak bahawasanya tak dak orang yang kenai bapak kat c2...

Ha.... ni ibu dah masuk dalam pasaraya Billion yang tengah wat sale tuh.... Ibu masuk bukan lama pon... Ibu tgk je baju2 yang tengah sale tuh... Yang ibu tengah pegang tu baju pregnant.. Terus teringat kat auntie Azian... dia suka giler baju2 camtu and dah pakai pon baju2 yang seangkatan dengan baju pregnant walaupon dia x pregnant lagi masa tu... La ni dah pregnant lagi la... mesti bertambah lagi koleksi mak buyung kita tuh...

Tengok tu... mmg sale sungguh... sehelai baju RM10 je.... tapi ibu x beli la... Sume tangan pendek n baju pon kecik2 je.... Ibu mana muat baju comel2 camtu.... huhu....

Jom kita tengok bapak plak.... Hehe... Bapak punya tanda harga kat atas tu mahal sket la dari tempat ibu tadi... hehe.. Ibu tadi 10 ringgit je... Bapak RM 19.90... Upgrade sket la dari ibu... Tapi bapak pon x beli gak... X berkenan kot...

Ha... ni tempat yang ibu suka pi start dari ibu pregnant sampai sekarang.... Tempat baju baby... Ibu berkenan baju yang dalam gambaq nih.... Tau dak sebab apa? Mestila sebab ada kepala Mickey Mouse kat depan baju tuh....Tapi bapak kata, "Amin kecik lagi.. X leh pakai lagi baju camni.. Panas!!!!".... betoika Amin?...Betoila tu kan coz hari tu ibu beli jeans kat Amin, tok suh simpan coz tok kata berat, tok takut kaki Amin x larat nak tanggung seluaq tuh... Sayang sungguh tok kat Amin nu...Pastu ibu kata plak, "tunggula Amin besaq sket baru bagi pakai.. kita beli simpan".... n then bapak kata plak, " satgi out of date... org dah x pakai, anak kita baru nak pakai".... huhu, betoi jugak kata bapak tuh.... tapi baju baby pon kena up to date ka? Biaq pi lah... nnt kita suh bapak beli yang up to date k bila amin dah besaq sket....

Ha.... ni satu lagi tempat yang ibu suka pi kat pasaraya.... Ibu suka sangat toys yang lembut2... apatah lagi kalu bentuknya tuh 'Lembu'... Mooo...Moooo..... Ibu rasa comel sgt that creature...
Tapi x sesuai dah ibu nak beli la ni.... Nanti tok nek (tok bapak) amin marah... dia x suka ibu simpan benda2 camni... Sampai 'anak lembu' yang banyak2 dalam kereta ibu pon habis ibu kena buang....X baik katanya... Takpe, kita ikut ye cakap tok nek.... Jgn bantah cakap orang tua... nanti x berkat hidup... hehe

Ibu n bapak dah habis dah pusing2 pasaraya nih.... best gak la jualan penghabisan stok nih... Tapi x dak satu pon yang menambat hati ibu.... Ok gak la.... Kalu x, mesti rabak gak la poket bapak Amin... Ibu gerenti punyalah, balik tu bapak Amin terus sujud syukur coz ibu x pernah masuk pasaraya n keluar tanpa membeli apa2.... hehe... Ibu sayang Amin... Ummuuuaaahhh...

No comments:

Post a Comment