Blogger Backgrounds

Sunday, May 23, 2010

Jumpa Doktor Sekali Lagi daa....

Pagi tadi lepas amin bangun, ibu rasa badan amin panas sangat... cian anak ibu, demam still x kebah lagi.... Amin asyik nangis je... x berkesan la ubat yang ibu ambik semalam tu ye ngn amin... huhu... Takpe, ibu bawak amin pi klinik pakar plak... Tok suh ibu pi tanya jiran kat mana klinik pakar yang dia bawak anak dia pi... So, apa lagi, mak teh n chu mim pi la tanya sebab semalam ibu cari tak jumpak... ibu x pi la tanya coz amin dok meragam.... so, dapatla alamat klinik tuh.... Tapi ibu salah faham, dia cakap dekat econsave, ibu ingat econsave Bandar Puteri Jaya, ropa2nya econsave Taman Patani Jaya.... apa lagi bermulalah journey ibu mencari klinik... siap drive pi sampai Taman Sri Gedong lagi... sampai terpaksa tanya orang kat kedai minyak.. huhu.. Ropa2nya, klinik tu belakang central square je... huhu.. tempat ibu selalu lepak cuma ibu x perasan je....

Amin dah penat dok tgk ibu sesat merata cari Klinik Pakar Kanak-Kanak Harcharan... huhu... Ciannya, muka demam sungguh...

Sampai kat klinik, doktor dah nak kuaq lunch... Nasib baik cepat beberapa saat...Masa doktor check up amin, amin nangis punya la kuat....nasib baik doktor mmg pro... Huhu.. ibu leh tgk je... x tau nak wat ape.. tapi dan la ibu snap gambaq amin kena check ngn doktor tu... Sabaq ye sayang... ummuaaahh...

Tok tgh dengaq penerangan cara amin nak makan ubat dari assistant klinik tuh.... Ibu cam biasa, sibuk tangkap gambaq...

Ibu sibuk gak nak posing ngn amin dalam klinik tu walaupon amin dah malas nak layan ibu... tgk tu amin nangis je..... hehe... Ibu excited tgk klinik ni, macam playground.... kalu amin dah besaq, mesti amin pon suka...

Tok dukung amin kat depan klinik sambil tunggu ibu ambil kereta... Panas sangat cuaca, cian kat amin...

Ni la ubat yang Amin dapat dari Klinik Pakar Kanak-Kanak Harcharan, Taman Patani Jaya... Banyaknya ubat yang amin kena makan... cian amin, dah la amin x suka makan ubat... tapi yang penting, ibu nak tgk amin sihat....

Chu Mim tgh bagi Amin minum susu coz ibu tgh bz nak tangkap gambaq and so on... Ibu bersyukur sangat lepas makan ubat sekali, badan amin terus dah tak panas and amin leh tidoq dengan lenanya.... Alhamdulillah.. Mintak2 amin sembuh lepas nih.... Ibu sayang amin sangat2....

No comments:

Post a Comment