Blogger Backgrounds

Tuesday, April 26, 2011

Searching for a new ride...

Entry ibu kali ni pasal kita tengah cari2 motor kat amin... leh gak kayuh2 kat umah kan... Motor tapi kayuh....bukan basikal ka orang pangge kalu kayuh?... Takpela kan amin?...Motor pon kita kayuh gak... Gambaq kat bawah ni sume kat Tesco... Tesco ada buat sale barang2 baby nih... So, apa lagi... ibu ajakla bapak p......

Amin tengah mencuba motor yang kena kayuh...
gaya rider tengah turun motor...

Amin tengah usha kawan kat sebelah yang tengah try motor gak...


Amin suka la motor ni bapak... Tolong belikan satu kat amin..... Amin sayang bapak.... haha.... Ibu sayang amin sgt2...... ummmuuaaahhh

Gelagat amin bila teman ibu n tok cari baju....

Entry ibu kali ni nak citer pasal gelagat amin masa ikut ibu n tok p cari baju hari tu... Uish, kurus ibu dok ligan amin kat dalam kedai baju tu.... Bagus jugak kan?.... haha... Jom kita tengok kronologi amin teman ibu cari baju....


Mula2 ok lagi... behave gak la....
Bila ibu n tok start cari baju, amin pon macam biasa la start buat part time... Dok korek apa bawah baju2 sidai tu pon x tau....huhu


Pastu, bila ibu panggil suruh bangun, terus gelak2 n tidoq atas lantai kedai tu... Sebelum ni ibu dok tengok anak orang je tidoq atas lantai kedai, kali ni anak ibu plak la buat perangai lagu tu.....Jenuh sabun la balik satg.....

Bila ibu suruh bangun, x mo gak.... Bila ibu marah, meniarap la plak... aduss..... payahla camni... Baru ibu tau, patutla bila ibu2 lain p shopping baju, depa biaq je anak depa main2 camtu... memang tabiat semulajadi kanak2 camtu kot...


tengok tu... amin dah tersepit bawah tempat sidai2 baju tu.... ha... camne tuh?... ibu tak tau....


Ibu biaq je tengok amin boleh keluaq sendiri ke x.... Sempat gak la ibu belek2 baju....haha... Pastu tengok2 amin dok bising2 je tang tu... x leh nak kuaq lagi... Ibu pon p la tolong kuaqkan amin dari bawah baju2 tu... haha... itula kisah amin teman ibu n tok cari baju.... Last sekali, ibu x beli baju pon, asyik dok berkejaran ngan amin ja.. Ibu sayang amin sgt2... ummuuuaaahhhhh

Gara2 terkepit pintu (part 2)

Entry kali ni, ibu nak tunjuk jari amin yang x dak kuku tu.... Ni entry sambungan dari entry yang ibu citer pasal kuku amin nak terkeluaq tu... Gara2 terkepit pintu, maka beginilah jari amin sekarang.... Amin x dak kuku.... Tapi, kuku dah nak tumbuh balik dah.... Tak lama lagi, amin ada kuku balik la..... Alhamdulillah.... Ni la jari amin yang tak dak kuku tu.... Sabaq ye sayang... Nanti normal balik la jari amin.... Nanti jangan main pintu dah na... Ingat2!!!... Ibu sayang amin sgt2... ummuuuaaahhhh

Protes cara Amin...

Ibu nak tunjuk cara amin merajuk.... Merajuk kalau nak apa2 x dapatla kan... kadang2, sapa pon x faham apa yang amin cakap... maklumlah, amin ni terror sangat cakap german... haha... makanya, beginilah keadaannya kalau orang x faham apa yang amin cakap.... Mula2 amin akan tarik2 muka orang tu n mulut bising2.... then kalu x faham gak, amin akan baring n kalih kot lain...

Ni gara2 bapak x paham apa yang amin nak la nih... Apa yang bapak kata balik sume x betoi... Then, amin terus baring n kalih kot lain tanda protes.... Amin kena tau ni la perangai amin masa kecik kot2 ibu x dan nak citer....Ibu n bapak mintak maaf k amin.... Bukan ibu n bapak buat2 x paham.. memang x paham sungguh.. haha... tapi ibu n bapak akan sedaya upaya memahami amin...Bila anak ibu nak boleh cakap bahasa melayu nih?... hehe..Ibu sayang amin sgt2.... ummuuaaahhhh.

Happy 8th birthday kakak Hannan !!!

Entry ibu kali ni nak citer pasal birthday party kakak hannan last week... Amin ingat x entry ibu pasal amin ngan belon tuh... Belon2 tu sume untuk birthday party kakak hannan la... kakak hannan dah masuk 8 tahun dah tahun ni.... Ni la birthday girl tu.... Kakak Aisyatul Hannan binti Anas..... Masa birthday party dia, dia pakai baju lip lap lip lap n sexy... feewwwiiitttt..... ni la sepupu amin yang paling sexy kalu amin nak tau... haha...
Gambaq2 amin masa majlis berlangsung.... Amin mestila interframe gak kan?... Ni kan blog amin... haha..

Antara makanan2 yang disajikan..... Sume makanan untuk budak2.... Dah nama pon birthday party kakak hannan kan amin?


Yang kat dalam periuk tu mushroom soup.... Sedap sgt.. Amin makan sampai berapa mangkuk pon ibu x tau.... Ada jajan jugak... Tapi yang tu amin x leh makan la... kalu amin nak gak, ibu kata aaapppaaau....


Ni la kek birthday kakak hannan... Disebabkan kakak hannan penggemar barbie tegar, so.. kek pon mestilah barbie jugak.... Punyala payah nak potong skirt barbie tu... Tapi sedap sgt2....


Ait?... Nape ada orang dewasa bersama kanak2 semua?.... ish2.... suka sungguh interframe...


Masa untuk makan2...


Makan sambil bergossip la tuh kakak hannan n kawan2 dia tu....


Lepas makan, depa main2.... Amin plak cam besa la... kacau orang nu... ikut orang ni.... Amin kan suka berkawan2 nih.. tambah2 plak ngan budak2 pompuan.. hehe... Yang bestnya, masa nak balik tu, sebijik macam nursery... Dalam pukul 6 camtu, bersusun kereta mai ambik anak2 bawak balik.. haha.... I like... So sweet.... Ibu sayang amin sgt2.... ummuuuaaahhhh

Amin @ Wonder World

Entry ibu kali ni adalah pasal bapak bawak amin main2 kat wonder world hari tu.... Sekarang ni kan amin dah besaq... So, kita main benda yang lagi best... hehe... Jom kita layan gambaq-gambaq amin kat wonder world.... Masa ni amin baru sampai... P melawat kawasan dulu... Tengok mana yang best nak main...

Dah start main... Amin main ngan bapak je nih... Amin naik sume mainan yang pusing2...Ibu x dak coz ibu sibuk kat side sebelah sana... haha


Mainan ni aunty yang pakai baju pink tu yang sponsor.... Tapi bapak x tangkap gambaq muka dia plak... huhu....Kiranya bapak x yah letak token la coz aunty baju pink tu ajak amin naik ngan anak2 dia... haha


Amin dah nak balik... Dah tak larat pusing dah la tu... pening ye amin?..... oklah... Jom kita balik... Ibu sayang amin sgt2.... ummuuuaaahhh

Sunday, April 24, 2011

Amin n Balloons....

Entry ibu kali ni plak pasal amin n belon... Amin memang suka belon.... Kalu ada sebijik pon cukup dah... Seharian boleh main ngan belon tu je... Ibu nak citer pasal last week...last week kita jumpak banyak belon coz kita p buat preparation untuk birthday party kakak hannan kat rumah pak chaq... Jom kita layan gambaq2 amin ngan belon...


Bestkan amin kalu ada banyak belon camni?
Tido pon dalam belon...


amin main2 ngan belon...


Belajaq tiup belon..


Amin n birthday girl yang bakal diraikan...

Inilah kisah amin dan belon.. haha... Saja je ibu buat entry ni.... Nanti ibu sambung dengan entry birthday party kakak hannan k.... ummuuuaahhh2.... ibu sayang amin sgt2.......

amin @ Mickey Mouse Shop

Entri ibu kali ni pasal kita p Mickey Mouse Shop hari tu..... Sebenaqnya, kita memang selalu p kedai nih... Cuma kali ni ibu buat entry ni supaya amin ingat kat mana amin selalu beli baju masa kecik2... hehe... Nanti besaq takkan nak beli baju kat sini lagi kan?... Nanti bapak marah ibu plak kalu amin umoq 20 pon dok pakai baju mickey mouse lagi.... Kalu pompuan takpela bapak kata... Tapi ibu rasa ok je... haha



Amin dok usha apa tu?




Amin tengah sembang ngan mickey mouse.... Ibu bangga sebab berjaya pupuk minat amin kat Mickey Mouse... Boleh ke camtu?... haha... Takpala kan amin.... Kecik2 ni minat la yang ibu suka dulu... Senang kita nak sembang nanti.. haha


Amin tengah survey baju apa plak nak beli...



Amin keluaq dari kedai tanpa membeli apa2... Ibu tanyala amin pasaipa x beli?....Then amin kata kat ibu macam nih....


Amin: Takpala ibu, lain kali plak kita mai... amin x cukup budget la nak beli kali nih sebab hari ni amin x buat part time...... haha


Ibu sayang amin sgt2..... ummmuuuaahhhhh


p/s first time amin masuk kedai tu tanpa membuat part time macam biasa.... Ibu pon x yah la buat part time... alhamdulillah......haha

Thursday, April 21, 2011

Riang ria dalam trolley....

gambaq2 kat bawah ni, just wanna show amin's feel when ibu bawak jalan2 n letak amin dalam trolley..... the way amin jerit2, gelak2 n sebagainya boleh buatkan ibu tergelak sorang2 bila ibu tengah bawak keta nak p keja n time2 ibu dok sorang2 kat opis n lab.... I really missed u my dear son...... every single day, everytime, every second....huhu...Feeling plak ibu time2 camnih... keja bertimbun2, tapi ibu nak rindu amin jugak..... hehe..... Nak tido, x ngantuks plak...


muka riang ria amin dalam trolley.....

tengah tengok apa tu amin?
Muka budak nakal nak cekau baju2 kat supermarket tuh..

baca katalog dalam trolley... pastu koyak2an katalog tuh... baru puas hati kan amin?


Thanks Allah for giving me such a wonderful son... Ibu sayang amin sgt2.... ummmuuuaaahhhh

Amin and the sexy girl......

Tajuk yang ibu buat ni macam apa je kan?.... haha... Saja je... Mai ibu citer... Hari tu kita jalan2 p cari coat tok wan... Tok wan nak p mesyuarat penting kat kl, so mestila ada sepasang coat baru kan?... Tgk2, tokwan nak tinggai amin lagi... Teriyak kaih amin....hehe... Berbalik citer kita pasai sexy girl tadi.... Masa kita tengah jalan2 tengok2 coat tu, tetiba ibu tengok amin p sembang2 ngan 1 lembaga yang berwarna putih kat situ.... Orang x ramai coz hari bekerja, so ibu pon pantau amin dari jauh la...Ibu biaq amin bebas jalan2... kalau jauh sgt, baru ibu tangkap... hehe... Pastu, ibu pon ikut la amin... tgk2 amin dah panjat nak kawan ngan sexy girl tu... huhu

Tgk tu, amin tengah panjat sexy girl tu...


Amin tengah habaq something kat mak teh...


Dah sexy girl tu x cakap apa2 ngan amin, so amin pon turunla... orang bo layan, amin pon frust la... haha


oppss... silap, belum frust lagi.... Nak salam plak ngan sexy girl tu.... Salam la amin.... Tapi ingat tau, nanti bila besaq x leh salam tau ngan bukan muhrim....

Dah sexy girl tu x mo layan amin, amin pon merajuk n macam biasa akan buat kerja part time kat supermarket....jenuhla ibu nak susun balik... Sama2la kita buat part time kat supermarket kan amin?... haha... Ibu sayang amin sgt2.... ummuuuuaaahhh

Wednesday, April 20, 2011

Gara2 terkepit pintu...

Entry ibu kali ni pasal amin terkepit pintu last two weeks.... kuku amin jadi kehitam2an la lepas kena kepit pintu tu... hehe.. biasala, budak nakal... memang ada je la keja nak bagi sakit diri sendiri yang dia nak buat.... Tapi, yang ibu nak citer ni pasal semalam punya hal.... Tiba2 kuku amin lekang dari jari... huhu.... seriau ibu tengok... tapi amin cool je... x sakit la tuh... hehe...


Ni la kuku amin yang kena kepit pintu tu.... bertukar warna sudah.... (tembamnya jari amin.. mak teh kata sedap ni kalu jari camni yang uli tepung buat pastri... hehe)

Semalam, kuku tu dah start lekang.... Tapi ada sket lagi still lekat la kat isi bawah kuku amin tu...


Tok try nak potong la coz amin dok main2 ngan kuku tu.. Amin dok tarik2 nak bagi keluaq... Tok pon seriau tengok tambah la lagi ibu nih...

Tapi tak boleh gak.... Last sekali amin yang main ngan kepit kuku tu...


Dah tak boleh tu, kita biaq je dulu.... kejadian kuku lekang tu berlaku dalam kul 6 petang camtu....Then, masa malam tu ibu tengok2 kuku tu dah x dak.... Tak taula masa mana kuku tu jatuh sendiri ke... amin makan ke.... hehe, nauzubillah... nanti ibu buat entry lain tunjuk jari amin tanpa kuku k.... Ibu sayang amin sgt2.... ummmuuuaaahhh

Monday, April 18, 2011

Saya nak tido bapak....

Entry ibu hari ni pasal amin yang suka tido atas bapak... Mungkinkah perut bapak begitu empok sekali?.... Haha... Jom kita tgk kronologi amin tido atas bapak....


Mula2, amin akan mai menempek kat bapak n of course la bapak akan angkat amin naik atas riba bapak....Walaupun bapak selalu je x dak bersama ngan amin, bapak saayaaaaaanggg amin sgt... bapak selalu x dak tu pasai bapak keja k sayang....


Pastu amin pon lepakla atas bapak sambil tengok tv.... kalu keadaan ni berlaku maksudnya, bapak pon kena layan kartunla... haha


Pastu amin akan ambik botol n lepak lagi.... Then, x sampai seminit......


Amin dah tido..... zzzzzzzz....


Kita zoom sket... Tengok tu, amin dah tido.... Sungguh empok bapak itu.. hehe...


Amin tau dak, bapak paling suka kalu amin tido atas dia... kalu leh dia nak biaq je amin tido atas dia sampai amin jaga balik... haha.. Tapi ibu akan angkat amin masuk dalam buaian la.. Satg kang cepat sangat plak bangun.... Baby kan kena tidoq lama2 sket... baru tumbesaran berlaku dengan jayanya.... Ibu sayang amin sgt2... ummuuuaaahhhh