Blogger Backgrounds

Monday, April 11, 2011

Amin The Kampung Boy - Part 1

Kali ni ibu nak citer pasal amin yang sangatla belemoih... haha... Dalam loghat kedah, belemoih ni cam comot la lebih kurang maksud dia... La ni amin dah pandai main kat luaq rumah.... n ada kawan2 main ngan amin... Tapi sume girls.... How?... Haha.. Takpa2... Nanti bila besaq sket lagi, boleh dah main luaq dari kawasan rumah, ada la kawan boys kan amin?... hehe.. La ni cuma boleh keluaq pintu rumah but x boleh keluaq dari pagaq rumah k... Dalam kawasan rumah sahaja!!!...... Tiap2 kali balik n mandi kena berus tangan n kaki.... teringat ibu masa kecik2 dulu.... Jom kita layan gambaq2 amin budak kampung.... Tau dak pasaipa ibu pangge amin the kampung boy?... Pasal, kalu amin kat rumah ibu, x merasa la amin nak main tanah, pasir n panjat pokok... haha.... Sebab amin akan jadi pekan boy...


Budak belemoih tengah main pasiaq (pasir)... Satg p sekolah dok eja pasiaq plak... Habis la ibu kena marah ngan cikgu amin... huhu

Merangkak naik gon (bukit kecil) pasiaq.... turun pon merangkak gak... Saja la tu nak bagi kotoq seluaq n tangan....

kawan2 sepermainan amin diwaktu petang...

Panjat pokok plak.... Tapi amin x pandai panjat pokok lagi... Baru dok gaya2 je... Ibu rasa lagi sebulan mesti pandai kalu amin training tiap2 hari coz practice makes perfect...

Bapak yang mendorong anaknya jadi kampung boy... Tengok, bapak letak amin dalam apa tuh?... Stroller amin ke nih?... Stroller zaman batu.. hehe

Amin happy je dok berehat dalam kereta sorong nih..

Close up budak belemoih.....
Ibu sayang amin sangat2.... Ibu happy sgt2 bila amin happy.... Ummmuuuuaahhhh

2 comments:

  1. belemoih pon comei amin nie, hehe.... Mkn besaq nmpk muka bapak dia yea kak anis?

    ReplyDelete
  2. tu la zura... anak bapak sungguh nih... Samala anak kita kan... yu'xan anak daddy, amin anak bapak... nape x macam kita?.. haha

    ReplyDelete