Blogger Backgrounds

Sunday, July 25, 2010

Amin dah boleh menyuloq (slang kedah).. yeba.. yeba..

Hari ni ibu nak entry pasal amin punya development... last week amin dah start menyuloq kata orang kedah which means meniarap sambil bergerak ke depan.. haha.. depan ka?.. ibu tengok hari tu bukannya ke depan, semakin ke belakang ada la.. lawakla amin nih.. makin dia nak ambik sesuatu benda tu, makin jauh amin dari benda tuh... hehe.. cian anak ibu nih.. x pe, x pe.. usaha lagi ye sayang.. usaha kan tangga kejayaan...

Jom kita tengok gaya amin menyuloq... tengok tu amin nak ambik susu dia.. bukan main payah lagi coz suka terunduq ke belakang... haha


Akhirnya, berjaya jugak amin pi depan sket... Siap tarik cadar lagi.. maklumlah baru nak belajaq menyuloq... cayalah anak ibu nih....

Tengok tu.. dah sampai dah tangan nak ambik botol susu dia... Tepuk tangan untuk amin.... ummuuaaahh2.. sayang anak ibu nih.. berjaya jugak akhirnya.... tapi ibu baru perasan yang amin nih kalu nak ambik benda mesti guna tangan kiri... lefthanded ke anak ibu sorang nih? Takpe, akan dipastikan bila amin dah start pegang pensel nanti.. hehe

Akhirnya... berjaya mengambil botol susu dan terus tido atas bapak..... sayang anak ibu nih... ummuuuaaahhhh...

Friday, July 23, 2010

Makan2 @ Telok Tempoyak

Semalam petang, lepas hantaq mak teh pi airport, kita pi makan-makan kat Telok Tempoyak.. Telok Tempoyak ni is one of the famous place la kalu nak makan ikan bakaq ka, sotong goreng tepong ka kat penang ni.. Scenery dia pon cantik sangat... Best2...

Tengok tu, amin pon dah ready nak makan... Tapi makanan x order lagi nih.. Camne?.. Takpe, amin lepak2 dulu atas kerusi tu k.. haha


Tengok tu... amin posing ngan bapak sambil berlatarbelakangkan pantai..Best arr..Lepas order2 makan tu, kita pi solat dulu.. So sume org gilir la pi solat... sume kena jaga amin coz amin x solat lagi.. haha.. bila amin nak start solat ni.. Nanti leh imamkan ibu k.. Sayang amin sangat2...

Nilah hidangan yang diorder oleh mak chaq n pak chaq... Sedap2... sedap giler.. dah la tengah lapaq time tu... Hilang segala urusan diet ibu... haha... dietla sangat ibu ni kan amin.. pantang jumpa je ibu la ni... sume ibu nampak macam lazat.. haha....

Upacara makan memakan.. Jom kita makan.. amin tengok je la... Tapi amin memang suka kalau meja penuh camni.. Nangis2 dia nak pi kat meja tuh.. Amin mana leh makan lagi... Amin makan makanan amin je.. Nanti besaq sket ibu bagi amin makan ye sume2 nih...

Tengok tu... Pak chaq tengah jaga amin....Ibu nak makan jap... Sume orang gilir2 la jaga amin nih coz ibu terlupa bawak stroller... haha.. Stroller tinggal dalam kete kat pantai seagate coz kita mai Telok Tempoyak ni naik kete pak chaq.. haha... Sorry sume orang.. Takpe, yang penting sume orang sayang amin.. Sayang amin sangat2.. ummmuuuuaaahhh...

Thursday, July 22, 2010

Hantaq Mak Teh Pi Australia...

Amin n bapak kat kedai coklat di penang airport... ibu sukala coklat mickey mouse tuh...sedap2...
Hari ni ibu nak entry pasal kita pi hantaq mak teh kat airport penang.... Mak teh nak pi australia... Mak teh pi wat attachment kat Queensland University... bestkan amin?... nanti kita pi plak no.. Insyaallah, kalu x dak apa aral, nnt ibu n bapak bawak amin pi plak k.. Kita pi melawat cousin2 amin kat sana k...

Ni amin tengah dok main ngan tok wan kat airport sementara tunggu mak teh pi timbang barang2 dia.. lebih sampai 22 kg.. apa yang mak teh bawak ntah... haha... kena bayaq la lebihan 22 kg tu... haha... apa2 je la.. yg penting sampai australia sudah... Masa ni x sempat lagi nak snap gambaq mak teh coz dia ngan kawan2 dia tengah sibuk uruskan beg n sebagainya..


Tiba2 pak chaq, mak chaq, abang aiman n kakak hannan sampai... Terkejut gak la ibu.. haha.. coz tok kata pak chaq x dan nak mai... Tapi x yah terkejutlah.. pak chaq memang perangai dia lagu tu dah...Haha


Amin dok atas pak teh sambil sembang2 ngn bapak... Kita panggil pak teh sebab dia boypren mak teh.. hehe.... Mestila pak teh mai sebab nak hantaq gepren dia yang tercinta tuh kan.... haha... Amin sembang apa tak tau ngan bapak, ibu tak paham la butirnya.. hanya bapak dan amin yang paham... haha..

Lama gak la mak teh berurusan pasai beg dia tuh... Maklumlah bawak berlebihan muatan.. hehe.. Kita pon tunggu la kat situ sampai siap...


Ha... time ni mak teh dah siap dah nak berlepas... hehe... Dalam kul 5 camtu... Kawan2 mak teh pon mai ramai gak... Tapi mak teh x sempat nak lepak2 ngan kawan2 dia yang lain.. Ada 2 orang kawan mak teh yang mai dari awal n tolong mak teh....Thanks tu amira n fizah yang bertungkus-lumus membantu anis fahimah... Memang kawan baik la depa nih...


Ni la upacara salam menyalam.. Mak teh nampak cam sedih sgt tapi control la tu.. haha.. Mak teh tengah salam sayang ngan tok tuh... Takpe arr mak teh.. la ni kan dunia tanpa sempadan.. kitakan leh skype sokmo... ym pon leh.. hehe.. x rasa la dok jauh nnt...

Mak teh dah nak berlepas tu... haha... amin dok tido plak.. x tengok la mak teh p... Tengok tu, mak teh terpaksa pegang setengah barang dia.. haha... baju yang mak teh tengah pegang tu tok wan beli kat australia masa tok wan pi hari tu... punyala berat.. terpaksala mak teh pegang.. Kalu letak dalam beg, kena tambah bayaq lagi.. haha... Baikla duit tu buat shopping kat sana..

Selamat jalan mak teh... Semoga Allah permudahkan segala urusan mak teh di negara orang... Kami sayang mak teh sangat2... take care ye... ummuuaaahh....Sayang mak teh... Ibu sayang amin... ummuuaaahhh

Sunday, July 18, 2010

Amin dan buaiannya.. org utara kata ndoi la... hehe

Kali ni ibu nak citer pasal perangai amin bila nak tidoq... Amin kalau nak tidoq kena balut ngan kain batik dulu... hehe.... Mula2 dulu, tok balut amin dengan kain sebab takut nyamuk gigit sebab kain ndoi amin macam jaring.... haha...



Pastu bila dah lama2, amin dah terbiasa plak.. Kalu nak naik ndoi, mesti nak kena balut dengan kain dulu... kalu x terus je amin merengek2... bila balut terus diam n senyum...haha... lawakla amin nih.. Tapi kalau nak tidoq dalam babycot or atas katil ke x yah la plak balut2... tidoq terus je... Ibu pon konpiusla ngan amin nih... Ibu sayang amin sangat2... ummuuaahhh....

Amin dan pokoknya.....

Hari ni entry ibu pasal amin dan pokok kesukaan amin....Punyala banyak pokok kat sekeliling rumah tok n tok wan tu, pokok ni jugak yang amin pilih.. hehe... Pokok ni sangatlah berguna bila amin wat perangai plus nangis2... hehe

Ada sekali tu ibu balik, pastu ibu tengok ada banyak daun2 atas tilam amin... hehe.. ibu tanyala tok, daun apa nih... tok kata daun amin la.. amin suka pi kat pokok tu... kalau pi kat pokok tu amin happy la.. terus berenti nangis... ibu pon musykil, apa yang ada kat pokok tu yer?.... misteri nusantara sungguh.... takpe2, nanti ibu wat research pasai pokok ni plak... hehe...apa2 pon, ibu kenala sayang pokok tu sekali coz amin suka sgt pokok tu...

Tengok tu, bukan main lagi tarik pokok tu.. nasib baik la amin suka pokok yg x berduri.. kalu x jenuh ibu kena beli plaster.. hehe... sayang amin sangat2... ummuuuaahhh...

Tuesday, July 13, 2010

Amin in Magazine!!! Wakaka

Hari ni ibu ada class pukul 8 malam... So, sementara nak tunggu class start, so ibu pon main2 la ngan free application kat internet nih... haha.. maka inilah hasilnya.... Wajah kesayangan ibu dalam majalah la plak... ummuuuaaahhh... Jom kita tengok amin dalam majalah... Layannnzzzzz....





Ibu rindu aminla....Ibu sayang amin sangat2.... ummuuaaahhh...

Sunday, July 11, 2010

Amin dan kembarnya.... hehe..

Hari ni ibu bawak amin jalan-jalan lagi.... Masa tgh jalan-jalan tu, amin buat sesuatu yang memaksa ibu untuk mencari baby punya bilik persalinan... huhu... Nasib baik tempat yang kita pi bilik baby dia 5 star... hehe.... Best arr... ibu syok la nak pi kat situ selalu... haha...
Kita masuk dalam n ibu pon terus tukar diaper amin... Pastu ibu tengok amin pusing badan n gelak sorang2... ibu pon nak tergelak.. ropa-ropanya amin tengah bersembang dengan diri sendiri... Bukan main riuh lagi mulut amin tu sembang....ramah sungguh anak ibu sorang nih...


Ibu panggil pon buat tak tau je... Syok dok tengok diri sendiri dalam cermin... haha... mesti amin ingat tu kawan amin kan... amin ni memang friendly kalau jumpak rakan sebaya... Ibu harap amin bawak la sikap yg baik ni sampai bila2 ye...Jangan bila besaq nnt jadi berat mulut plak... ummmuuuaahhh2

Tengok tu bukan main syok lagi dok sembang ngan kembaq dia dalam cermin tuh... sepanjang masa dok kat situ asyik sembang ngan cermin je... Mesti amin tak tau yang dalam cermin tu diri amin sendiri kan?... haha.. takpa2, nnt ibu beli cermin besaq camtu letak kat rumah tok wan k.... hehe... Ibu sayang amin sangat2... ummuuuaaahhh...

Amin bela itik daa!!!

Haha.. Amin bela itik?... Nak jadi penternak berjaya ke?.. hehe... Amin bela itik mainan je.... Cute sgt itik amin nih... hehe... Amin ada 6 ekor itik untuk dibela.. haha....

Tiga ekor itik amin yang berjaya dipilih untuk snapshot... hehe

Itik-itik amin tengah berenang sementara menunggu amin nak main ngan depa


Cepelum!!! Amin dah mendarat masuk dalam kolam renang yang muat2 badan amin je.. haha..


Amin dok tengah habaq kat ibu sesuatu, tapi ibu tak paham.. haha


Amin menyampah ngan ibu coz tak paham apa dia cakap.. terus je la main ngan itik.. haha


Amin syok sangat main ngan itik sampai x mau sudah mandi... hehe

p/s bila amin dan boleh baca blog ni nnt, mesti amin marah ibu coz letak gambaq amin mandi... haha... jangan marah tau amin.... Ibu sayang amin sangat2....ummuuuaaahhh2

Saturday, July 10, 2010

Amin @ Ko'bah... Menikah Uncle Syal

10 July yg lalu, ibu bawak amin pi majlis pernikahan uncle syal kat Ko'bah, Pendang.... Tapi kita sampai lambat sket... masa kita sampai kat masjid tu, uncle Syal tengah menikah... Tak sempat nak tengok dari awal... takpalakan amin, yang penting uncle syal dah selamat menjadi suami orang... semoga uncle syal akan menjadi suami yang soleh dan dapat mengemudikan rumahtangga dengan aman bahagia sehingga ke akhir hayat... Congratulations to uncle Syal coz dapat wife yang cun melecun... hehe
Amin with tok wan, tok su, uncle nub n bapak kat masjid... right after uncle syal siap menikah..tengan tunggu geng2 perempuan habis solat...


Amin ngan tok su n pengantin baru (uncle syal n his wife) yang bagai pinang dibelah 2... sama cantik sama padan...


Amin ngan tok ngah, dini n pak su akmal

Kita sampai kat rumah bride tu lepas majlis menikah kat masjid dekat2 nak pukul 3 dah ibu rasa.. n then terus la rombongan kita dijamu makan... Sedap2... x sempat nak snap gambaq plak.. Lapaq sangat kot.. haha... lepas makan, upacara menyarung cincin n sesi fotografi.. N then kita pon balik.... Best2.... Nanti bulan 9 kita p kenduri plak... Ni baru menikah... hehe...Ibu sayang amin sangat2... ummmuuaahhh

Wednesday, July 7, 2010

Wajah Kesayangan Ibu... Ibu rindu sangat!!!

Minggu ni ibu busy sangat2.. sampai x sempat pon nak update blog nih... Tapi ibu x pernah lupakan amin.... amin sentiasa dalam ingatan ibu... Amin dok ngan tok n tok wan elok2 ye... Tapi ibu tau, amin memang anak yang baik... Ibu n bapak sayang sangat kat amin...Tok n tok wan pun sayang sangat2 dengan amin... Ummuuuaaahh...

Ibu snap gambaq nih masa amin berusia 4 bulan.... 4/7/2010... Masa tu ibu n bapak bawak amin mai umah kita kat seberang jaya.... Kita pi jalan2.... ummuuaaahhh


Dah besaq anak ibu nih... Ibu rindu sangat kat amin...... ummmuuuaahhh.... Esok ibu balik ye sayang.....Ibu sayang amin sangat2....