Blogger Backgrounds

Thursday, September 20, 2012

Bon Voyage Cumim!!

Entry ibu kali ni nak cerita peristiwa hari keberangkatan cumim ke UK... Amin tau dak cumim ni sapa?.. Kalau tak tau, mai ibu nak cerita... hehe...Cumim ni anak bongsu dalam keluarga ibu.. Kiranya adik ibu yang lastla.. Cumim ni kalau nak banding result spm ngn semua adik beradik yang len kira dia la yang paling terror coz dia dapat 9A... Tapi kalau cumim ada adik lagi, insyaallah la adik dia lagi terror pada dia.. hehe... sebab dia tak dak adik dah, makanya anak2 menakan nnt haruslah lebih terror dari cumim... cumim jangan marah na... betoi dak anak2 menakan semua??.. hehe... mesti ramai yg angguk2 kepala nih... Jom kita layan gambaq2 di KLIA...

Cumim dengan tok n tokwan... anak manja tok n tokwan nih.. selalu berebut tok n tokwan ngan amin... Tapi, cumim dah fly, makanya tok n tokwan hak mutlak amin la selama 3 tahun ni.. hehe.. (ibu baru perasan tok n tokwan pakai sedondon....)

 Ni la gelagat anak2 menakan ibu yg ada kat malaysia.. kalau yang tak dak kat malaysia pon ada sekali, lagila best n of course la lagi happening... (amin pun kira anak menakan jugakla k..)

 Tudia... tidoq dah atas kakak hannan plak.. walaupon umoq beza 7 tahun, tapi berat badan amin n kak hannan sama... How???...

Amin bergambaq kenangan ngan cumim sebelum cumim say "goodbye"... Semoga cumim berjaya menempuh segala cabaran di tempat orang untuk mengejar selautan ilmu.. Tapi kena ingat tau cumim, "hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri, lagi best negeri sendiri"... I LOVE MALAYSIA... ada kena mengena ka?... bolehla kan amin?..

Tengok tak apa yang amin tengah buat tu.. Amin tengah practice nak jadi "aku sebatang mop" a.k.a cleaner... cumim plak, saja je bergambaq nak bagi namapak amin dok tonyoh lantai KLIA...habis baju dia.. Dah la pakai baju putih.. Dok p tolong lap lantai KLIA plak... Jenuhla ibu nak tonyoh baju dia lepas nih..

Cumim bergambaq ramai2 dengan student2 yang akan berangkat ke UK sama2 dan pegawai2 JPA... Thanks JPA coz sponsor cumim... hehe... Amin kena belajaq pandai2 tau kalau nak dapat sponsorship cam cumim n kawan2 dia nih...

Bon Voyage cumim.... Semoga berjaya selamanya.. Nanti kalau ada rezeki dan diberi kelapangan masa, tahun depan kami p melawat cumim k.... Selamat menjadi warga Conventry University... Take care ye.. Ibu n Amin sayang cumim sgt2..  lepas cumim p tu, amin selalu cari cumim.. dok main2, tiba2 bangun cari cumim... pastu, bila ibu bagitau cumim p uk, baru dia realize balik, cumim x dak.. haha... cian amin syidi... lama sgt cumim jadi bibik dia.. haha... oklah, apa2 pon, ibu sayang amin sgt2.... ummuuuaaaahhhhhh

2 comments:

  1. uisy.. jeles2.. bila tgok org fly, nyesal dulu malas belajaq.. huhuh.. Congratz cik mim.. gud luck utk study. =)

    ReplyDelete