Blogger Backgrounds

Thursday, September 6, 2012

Kisah amin n ibu..

Kisah ni berlaku sabtu lepas dalam pukul 5 petang camtu....Tok n ibu la ni tengah train amin tak  pakai diapers langsung..... Amin la ni mmg berak kat jamban cuma kencing je x pandai lagi.. selalu lupa nak habaq.... Masa kejadian tu berlaku yang ada kat umah cuma amin, ibu, bapak n tokwan.. Bapak n tokwan tengah tidoq...chumim kat KL la tengah uruskan segala urusan nak fly ke UK.. Ibu jahit baju chumim sambil sembang2 ngan amin... amin masa tu tengah main2 kereta.. Tok ada hal kat luaq..  Camnilah dialognya...

Ibu: Amin, amin dok sat na.. ibu nak p umah belakang nak jahit tepi baju chumim...
Amin: Ok..
Ibu: Sat ja na.. Satg ibu balik
Amin: Ok, bye ibu... (sambil dok main tanpa tgk ibu)

5 minit kemudian, ibu pon balik....

Amin: Ibu, ada kotoyan (kotoran)
Ibu: Kat mana?
Amin: Kat suaq n kaki Amin
Ibu: Alaaa... nape busuk2 nih?.. Amin berak dalam seluaq ka? Awat tak pangge ibu nak berak?.. (sambil membebel dan mencubit amin)

Ibu pon angkat amin p toilet... Depan pintu toilet, ada selonggok hasil buangan amin... haha... (rupa2nya amin mmg nak p berak kat toilet)...najis keluaq ikut kaki seluaq jeans.. nasib baik amin pakai jeans kaki besaq...

Ibu sambung membebel lagi sambil cubit2 amin konon2 nak bagi pengajaranla... Amin pon nangis macam nak rak.. Ibu tak pujuk pon sebab ibu tak mau amin buat lagi dah lepas ni...

Masa ibu basuh berak amin:

Amin: Sorry ibu, mintak maaf ibu.... Amin tak tahan.. tapi Amin tak yeti (reti) nak bukak seluaq....
Ibu: Ya Allah, ibu lupa... amin mana reti bukak seluaq jeans dengan tali pinggang bagai.. kalau boleh bukak pon mmg terberak dah la.... kalau seluaq pakai tidoq tu reti la..

Huhu... terus ibu peluk2 amin balik... sayang2 amin balik sebab rasa berdoasa marah2 amin camtu.. amin dah try dah nak p berak kat toilet sebenaqnya.. tapi tak reti bukak seluaq plak.. Amin ni plak jenis kalau orang tidoq, dia tak akan kacau dah... dia buat je kerja sendiri kalau tgk spa2 tidoq pon..... lepas ni kita train cara nak bukak seluaq jeans dulu k... huhu... macam2 pe'el potty train ni... Amin dah 2 tahun setengah, makanya haruslah belajar tak pakai diapers dah...Moga2 lepas ni amin tak terberak kat luaq dah... Ibu sayang amin sgt2... ummuuuaaahhh

1 comment:

  1. Appppppppppppppppppppppaaaaaaaaauuuu Ibu ni. Hehehhe. Ciannn Amin. :( :P :P :P Lalallalalalala ~

    ReplyDelete