Blogger Backgrounds

Friday, September 7, 2012

tECHNOLOGY?





Entry ibu kali ni pasal new ipad... ibu tgk budak2 la ni sume pakai ipad or tablet.. kalau p kedai makan je, sume budak2 dengan ipad or tablet masing2.. ngadap benda tu je 24 jam... kiranya sume advanced2 belaka termasukla anak kesayangan ibu nih... tapi bukan ibu tau yg menyepoilkan amin...  ipad amin ni adalah hadiah birthday dari tokwan sempena birthday amin yang ke 2 hari tu... kiranya ipad ni mmg totally hundred percent milik amin...cepat ucap terima kasih kat tokwan... tima kasih tokwan..

Ibu ni sebenaqnya bukanlah org yang suka dengan segala gadget zaman la ni.. agak old fashion disitu.. haha.. Ibu ada benda2 yang perlu je... Tapi, sejak tokwan hadiahkan ipad kat amin nih, terus ibu rasa tergugat.. Mana boleh anak lagi advanced pada mak dia... hehe.. Apau amin syidi nih...

Tapi yang ibu paling tak tahan tu, sebab kat umah tokwan amin sentiasa je buleh tgk youtube kegemaran amin tu, bila p rumah orang amin tanya " ada wifi tak?"... OMG..OMG... mana ibu nak letak muka nih.. bukan semua rumah orang ada wifi ok.. mana boleh budak 2 tahun tanya soalan macam tuh... soalan tu untuk budak2 remaja ok.. x sesuai tau amin nih... ni mesti chumim n mak teh yang ajaq nih.. Apau chumim n mak teh nih.. dan ini juga bermaksud, ibu kenalah packagekan ipad tu dengan internet sekali lepas nih... huhu... Tapi tu masa mula2 dapat hadiah ipad dari tokwan je... lepas tu bila dah lama sikit, amin makin ok.. takdaklah ke mana pon nak usung ipad tuh... tok n tokwan pon dah disiplinkan amin... maksudnya main ipad kat umah je.. takyahla sampai ke supermarket n pasar malam pon nak usung ipad... haha

Tapi yang bagusnya, banyak education games kat dalam tu... tapi tak bolehla asyik sgt dengan ipad tu k amin.. nanti rosak mata...

Ni lah cover ipad amin... yang ni kira ibu la yang hadiahkan sempena birthday amin coz amin nak cover mickey mouse... terkezut ibu bila p tanya harga cover ipad nih... maklumlah, tak pernah tau pon harga cover ipad ni sebelum nih...haha... Anak punya pasai terpaksa tau harga cover ipad.. . Apa2 pon, ibu sayang amin sgt2... ummmuuuaaahhhhhh

No comments:

Post a Comment