Blogger Backgrounds

Thursday, January 26, 2012

Pesta Pulau Pinang 2011

Entry ibu kali ni pasal kita p pesta Pulau Pinang 2011... Sejak amin lahir ni kiranya amin x pernah missed lagi la Pesta Pulau Pinang nih.. Bukannya ada apa pon.. Setiap tahun benda yang sama jugak.. Tapi, ibu rasa x lengkap je kalau x p Pesta Pulau Pinang nih... haha.. Amin nak tau pasaipa?... Pasai, Sejak kecik sampai la ni, tok wan n tok selalu gak bawak kami semua p Pesta Pulau Pinang ni.. Tambah plak bila ibu dapat belajaq kat USM.. Ntah berapa kali ibu n kawan2 masuk Pesta Pulau Pinang per year.. haha... Jom kita layan gambaq2 kita kat sana...

Ni chumim n amin... Petang tu lepas habis kuliah, ibu terus p balik bukit selambau ambik amin n chumim untuk dibawa ke Pesta Pulau Pinang coz tok n tokwan x leh p.. Ada hal lain yang lebih penting... So, dalam pukul 7 tu, kita pon bertolak la ke seberang jaya... Sampai seberang jaya dalam pukul 8 macam tu.. Masa tengah jalan tu kita berenti pasaq malam la beli makanan siap2.. Then, balik makan kat rumah seberang jaya.. Lepas isyak baru kita bertolak ke Pesta Pulau Pinang.. begitulah kronologi perjalanan kita hari tu..

Ni plak gambaq family kecik kita.. Bapak, ibu n amin syidi....Pesta Pulau Pinang ni sama je setiap tahun, tapi kali ni ada satu benda yang menarik.. Dia ada pokok2 bercahaya macam i-city.. tapi x la banyak macam i-city tu.. sikit2 je.. Tapi menarik.. So kita bergambaq kat situ je la.. Tahun depan kita tengok plak apa yang baru k... Cuba amin tengok gambaq kita betul2.. awat ibu nampak cam besaq sgt dari bapak?.. adakah bapak mengecil ataupon ibu yang membesaq?.. Jawapannya mestilah bapak yang mengecil, pasal ibu rasa cam ibu maintain je.. hahhaha..

Ni gambaq chumim tengah buat apa pon tatau.. Sekali tengok macam rabbit tengah nak lompat.. Sekali tengok macam nenek kebayan tengah menjampi serapah.. Amin rasa apa yang chumim tengah buat tu?... Sila isi tempat kosong k amin...

Ni lagi sekeping gambaq family kecik kita.. Tapi waktu ni amin dah tidoq.. Bestkan jadi baby, amin?.. Rasa nak tidoq, tidoq.. rasa nak nangis, nangis.. Tapi yang paling ibu suka perangai amin nih, kalau nak buat perangai, mesti gtau ibu dulu.. camni ayat dia.." ibu, nak angis".... haha.. pastu ibu x dan nak bagi kebenaran lagi, amin dah nangis dah.. huhu... payahla camni.. Tapi bila amin cakap camtu, ibu rasa sgt cute.. i like... Alamak, cuba amin tenung lagi sekali gambaq nih.. Betulla bapak makin mengecik.. Terpaksa p beli vitamin bagi bapak makan kan amin?.. Ok, nanti ibu p beli na.. hehe.. Itulah ceritanya kita p Pesta Pulau Pinang 2011...Ibu sayang amin sgt2... ummuuuuaaahhh

No comments:

Post a Comment