Blogger Backgrounds

Friday, January 27, 2012

Kecacingan...

Entry ibu kali ni pasal amin kecacingan... Adoila, takmo2.. cacing2 semua, sila keluaq dari perut anak ibu... Citernya macam nih, last week ibu ada janji ngan chik aida nak jumpa kat sungai petani.. So, ibu angkutla semua yang ada kat rumah.. Amin memang nampak cam x sedap badan dah hari tu...Ibu ingat nak bawak amin p jumpak doktor sekali.. So, kita pon bertolak dari rumah dalam pukul 1 ptg.. Tok n tokwan x dak... Bila tok n tok wan tak dak, maknanya kena lunch kat luaq.. Maka, ibu paksa gak chumim ikut...sebab ibu malas masak.. Satg chumim tinggai sorang kat rumah, chumim nak makan apa?.. Chumim bukan pandai nak masuk dapoq.. haha.. Nasib baik chumim sporting walaupon dia kena angin satu badan hari tu (demam).. hehe.. Pastu kita pon berhenti lunch kat maktab perguruan.. Ibu tengok amin makan macam sedap je... Makan banyakla jugak.. Pastu bila dah habis makan semua, kita pon teruskanla perjalanan..

Masa dalam perjalanan tu, ibu nampak amin cam ngantuk, ibu pon bagila susu kat amin... x dan berapa teguk amin minum, amin terus muntah yang sgt banyak.... habis baju n tudung ibu.. Muka amin pon habis kena muntah... Nasi yang makan tadi keluaq habis.. huhu.. ciannya anak ibu nih... Pastu bapak terus berhenti.. Nasib baik dalam kereta banyak mineral water... Boleh buat basuh dulu sementara nak sampai petrol station...

Tengok tu, muka amin penuh ngan muntah.. Tu pon kira ok la, bapak dah bilas ngan ayaq banyak kali dah... Tapi yang bestnya, amin sgt cool hari tu.. Tak bising, tak nangis... relax je.. diam je berdiri kat situ lama2 tunggu bapak basuh bagi bersih sket...

Ni ibu ngan amin yang belemoih ngan muntah.. Tudung ibu tu, basah lencun sebab bersihkan muntah... Baju pon penuh ngan muntah, tapi ibu dah bersihkan.. tapi still berbau masa nih.. huhu.. Pastu, ibu ajak bapak balik tukaq baju.. Bapak kata, beli baju lain je... Bapak x mo balik.. huhu... terpaksa p basuh pakai sabun kat petronas sebab ibu bukannya senang nak beli baju.. kalau yang ibu berkenan selalu x dak saiz.. haha...

Ni budak muntah pakai towel je kat Petronas... Mandi sampai wangi.. Sama gak ngan ibu.. Nasib baik amin ni mmg p mana pon mesti bawak sabun n sebagainya... Kiranya ibu boleh pinjam la kali nih...hehe... Kita lepak kat petronas tu dalam sejam la.. Sampai baju ibu n tudung ibu kering... Amin takpala, mmg nak p mana pon mmg bawak baju salin.. yang bestnya, lepas muntah tu, terus amin aktif.. sihat walafiat.. Budak kampung biasala kan amin.. sikit2 tu no hal la kan...

Amin bersama chumim yang demam.. Chumim dah terburai dah selendang2 semuanya.. Ni semua amin punya pasaila.. hehe.. chumim yang dah sedia demam bertambah demam.. haha.. Dak aih, ibu melawak je...

Ni plak amin yang happy lepas muntah.. Lepas dah settle semua operasi bersih membersihkan apa yang patut, kita pon meneruskan urusan kita yang tertangguh tadi... Pengalaman kan amin.. Best sgt.. Thanks amin, bagi ibu pengalaman yang tak ternilai n tak mungkin ibu lupakan... Ibu sayang amin sgt2... ummuuuaaahhh

No comments:

Post a Comment