Blogger Backgrounds

Wednesday, January 18, 2012

Picture Dictionary...

Kali ni ibu nak cerita pasal amin punya picture Dictionary.... Hari tu kita p Hasani Book Store pasal nak cari Muqaddam.. Ibu nak gantikan muqaddam kawan amin yang amin bagi terkoyak hari tu.. Lepas beli muqaddam tu, ibu beli buku iqra' n picture dictionary kat amin... Lepas ni jangan bagi terkoyak muqaddam orang dah na.. haha... Bukan amin p tarik ka, apa ka yang boleh terkoyak tu... Amin cuma jatuhkan ayaq liuq je.. haha.. Amin ni bila baca buku ka, muqaddam ka, mesti ayaq liuq terjun macam ayaq sungai.. Basah la muqaddam kakak tu.. then, kakak tu plak p ambik penunjuk n tonyoh2 kat tempat yang jatuh ayaq liuq amin tu.. Apa lagi... terkoyakla muqaddam tu.. takpa, dah settle dah .. Ibu dah belikan yang baru kat kakak tu.. Jom kita layan gambaq2 amin dengan picture dictionary....

Budak happy dapat picture dictionary... Ibu syok sangat pasai amin suka picture dictionary ni... Bolehla amin kenal benda2 baru yang ada dalam kamus tu k...

Picture Dictionary ke biola ni amin? Sayang sgt kamus dia tu...

Bermacam2 gaya amin baca picture dictionary... Ibu pon ada gak picture dictionary ni masa kecik2 dulu..kamus ni kiranya macam nostalgia la... Tapi ibu x dapat yang baru macam amin.. Buku2 ibu masa kecik semua diturunkan dari pak lang... mungkin pak lang ni cermat orangnya, maka buku2 dia semua elok2 je... Tapi tang ayaq liuq tu amin turun pak lang... Konpius gak ibu pasai pa buku pak lang x rosak.... hehe.. Sebab amin anak sulung, maka, semua benda amin mestila baru... N kalau x rosak, bolehlah diturunkan kepada adik amin nanti.. Tu pon kalau amin dapat adik la... Nanti amin besaq sikit, kita pikiaq kat mana nak cari adik amin k...

macam biasa, amin akan baca number dulu....

Amboi, sengihnya amin syidi ibu ni dapat picture dictionary.. Siap duduk atas papan rehal lagi tu... Macam ni la baru best..Amin happy, ibu pon happy sama.. Nanti ibu bawak amin p kedai buku lagi na... Amin boleh pilih sendiri buku apa yang amin suka... Ibu sayang amin sgt2... ummmuuuaaahhhh...

No comments:

Post a Comment