Blogger Backgrounds

Monday, January 16, 2012

DVD Upin n Ipin

Entry ibu kali ni nak citer pasla ibu n bapak bawak amin p beli DVD Upin n Ipin baru nih.. Dah lama Amin dok ajak bapak beli DVD nih.. Tapi bapak yang tak dak masa nak bawak amin p beli.. Tapi sebenaqnya, dah beli pon DVD ni kat pasar malam.. Tapi biasala cetak rompak.. tengok 2 minit dah lekat.. Sakit jiwa sungguh.. Lepas tu bapak pon decide beli yang original la, coz berbaloi kalau bercalaq pon still leh tengok lagi... Kalau amin jalan ngan ibu je, ibu x bawak amin p kedai2 CD nih.. haha.. Sebab tu la x beli2 DVD Upin n Ipin nih.. Akhirnya, tercapai jugak hasrat amin nak beli DVD nih... Jom kita layan gambaq2 beli DVD Upin n Ipin...

Amin tengah pilih mana satu yang amin nak.. Banyak sgt episod yang dijual.. Ibu n bapak tengok je.. Amin bebas membuat pilihan sendiri...

Amin dah pilih 1 citer Upin n Ipin...

Pastu amin tanya bapak ok ke x?.. Pastu bapak kata yang ni yang lama...

Pastu amin terpaksa membuat beberapa pilihan yang lain..

Pastu amin tanya bapak lagi, yang ni ok ke x? Bebas membuat pilihan ke macam tu amin?.. haha

Pastu bapak bersetuju dengan pilihan amin...

Pastu amin bagi kat kakak cashier suruh dia bungkuskan...

Then, amin bagi duit kat kakak cashier tu..

Then, kakak tu bagi bungkusan yang berisi DVD Upin n Ipin tu kat amin..

Amin tengah check betoika DVD Upin Ipin yang ada dalam plastik tu tanpa mempedulikan balance... haha..

Begitulah kronologi amin membeli DVD Upin n Ipin yang telah tertangguh pembeliannya selama sebulan disebabkan kesibukan bapak.. Nak harap ibu bawak amin masuk kedai CD, x masuk2 pon amin nu?.. takpala, ibu bawak amin p tempat lain kan sayang.. Ibu sayang amin sgt2... ummuuuaaahhh

1 comment: