Blogger Backgrounds

Tuesday, June 29, 2010

KDU oh KDU!!!

Hari ni ibu nak entry pasai kita pi KDU....ibu bawak amin pi Kolej Damansara Utama (KDU)....Tau dak pasaipa kita pi KDU?.. mesti amin hairan kan? apa kena mengena hidup amin dengan KDU?.. haha.. Kita pi hantaq chu mim la... dia nak wat A-level...Congrates to chu mim... chu mim siap nak bawak amin sekali masuk dalam bag... haha...chu mim mana pernah berpisah dengan amin lagi sejak amin dilahirkan...hehe.. kiranya chu mim tu ibu kedua amin la... ibu nombor tiga ialah mak teh...banyaknya ibu amin...ibu suka la bawak amin jalan2... sebab amin sgtlah sporting.... ummuuaaahh... Kita sampai kat KDU tu dalam pukul 9 pagi... Kita pon terus la ikut pandu arah tu untuk sampai ke dewan...

Dasat gak la KDU nih... memang la kan?.. Tempat anak2 orang kaya belajaq.. huhu... Takpa arr.. hentam sajalah chu mim... yang penting study hard... pastu, terus fly g UK... ummuuahhh...

Pastu, kita pon sampai la kat dewan tempat briefing tuh... Semua yang dapat tajaan JPA dalam 26 org... Masa chu mim masuk2 dalam dewan tu, dia dah cuak... dia sorang je melayu... haha... Tapi dok lama sket, ada lagi la 2,3 orang melayu yang masuk...dia rasa syok sket la... Chu Mim memang camtu, dia kan ngaji sekolah sume melayu... haha...Ibu lain la.. ibu dah biasa...Bila ibu tgk camtu, ibu rasa normal je.. haha.. takpe, lepas ni chu mim kena biasakan diri bergaul dgn kaum lain.. Nanti nak pi UK lagi la pelbagai bangsa... Malaysia boleh!!!

Ha, nampak x?... Teruk tau budak2 nih... melayu dok sebaris, Cina dok sebaris... haha.. takpe2.. x kenal lagi.. nanti 2,3 hari ngam la tuh...


Best la masa briefing tuh.. siap ada refreshment lagi... Sedap plak tuh.. Budak2 KDU gak la yang masak... Lepas refreshment kita masuk balik dewan... haha.. amin sorang je baby dalam dewan tuh... Nasib la kan amin... tapi ibu mmg lucky sgt coz amin cool je dalam dewan tuh... khusyuk je dengaq depa bagi briefing.. faham ka amin?... haha...

Ni muka amin bila orang tepuk tangan... haha... excited sangat.. ibu x tau pasaipa amin syok sgt bila orang tepuk tgn n bagi speech... Amin ingat org tu sembang ngn amin kot.... haha... sayang la anak ibu nih... ummuuaaahh...

Tgk tu, sume orang tgh kusyuk tengok slide yang depa tunjuk... Tapi amin x leh tgk sebab amin kalih kot lain... haha.... amin tgk ibu sudah... haha... Kita dengaq briefing dari pihak KDU n JPA sampai pukul 12 tgh..

pastu kita kena tunggu untuk konvoi p tempat chu mim nak duduk... ...Chu mim ditempatkan di Sterling Kondominium, Kelana Jaya... Jauh gak la nuh...nasib baik bas disediakan...kalu x tok wan kena beli kereta la kat chu mim sebijik.. haha...Masa dok tunggu tuh, amin nangis la plak.. ibu lupa amin lapaq dah... mintak maap amin... ibu x sengaja.. hehe.. bagi amin minum susu jap....Dalam pukul 12.45 tgh camtu, kita pon bertolak la pi Kelana Jaya...

Sebelum bertolak, sempatla ibu snap gambaq chu mim bersama amin kat depan kolej tu... Chu mim tu sedih la coz chu mim dah x leh nak duduk ngan amin tiap2 hari dah... hehe.. takpe, nanti amin p melawat chu mim k.... ummuuuaaahh.... Sayang anak ibu...

No comments:

Post a Comment