Blogger Backgrounds

Tuesday, June 1, 2010

Jaja & Din.... Best giler....

Ibu tgh boring baca jurnal.. hehe... So, ibu nak citer tentang sebuah buku yang best untuk dibaca waktu senggang.... Tajuk citer pon macam santai je... JAJA & DIN oleh Noor Suraya (Jemari Seni Publishing)... Mana la dia dapat idea nak tulis citer yang best mcm nih?... Anugerah Ilahi sungguh... Bila la ibu boleh tulis buku?... heheh... nak tulis thesis pon sampai berguling2.. hehe... Tapi, insyaallah... One day ibu akan tulis gak sebuah buku.. hehe...tapi buku akademik la... buku citer x tau la mampu ke x nak tulis.. hehe... Hanya Chu Mim yg mampu tulis buku citer rasanya...

Mula2 ibu tgk mak teh n chu mim dok gelak je baca buku citer nih.. Depa kata best giler buku nih.. Adik2 ibu tu mmg boleh dipercayai kalu bab2 buku citer nih... Depa punya piawaian mmg boleh pakai...Apalagi, ibu pon teringin la nak baca jugak.. Ibu dah lama x baca buku citer melayu nih... Dulu Ibu memang peminat No 1 buku citer melayu.. Sampai ada library buku citer la kat umah... Tapi lepas tu ibu beralih ke novel english lak..hehe... Cover buku nih nampak cam buku kanak2 je... Tapi bila ibu start baca... alamak, x leh berenti baca... sampai x tidoq malam ibu baca buku tu... best sgt...

Citer dia mengisahkan Jaja yang hidup cara modern n anak org kaya yg meminang Din, ustaz dari Al-Azhar yang hidup zuhud sebagai suami dia.. hehe.. mmg syok la.. macam2 yg jadi dalam citer nih...Cara dia cari ustaz tu, cara dia jumpak ngan ustaz tu...mmg bestlah.. Mmg love at the first sight la kata orang... Kalu nak tau citer seterusnya, kena baca sendiri... Cara penulis menyampaikan cerita memang menarik sgt2.... Buku ni kira islamic gak la... banyak la mesej yg disampaikan... Sambil bersantai, sambil muhasabah diri.. hehe... Ibu bagi 4 setengah bintang kat buku nih...haha..

Lepas nih, ada satu lagi buku citer yang ibu nak citerkan... memang best sgt2.... Sayang Amin... Ummuaahhh2..

No comments:

Post a Comment