Blogger Backgrounds

Sunday, June 6, 2010

Birthday@Bayview Batu feringgi

Hari ni ibu nak entry pasal kejadian semalam.. hehe... macam berita plak...takpe la kan.. layan je... ok, hari ni pagi2 lagi pak chaq dah tepon tanya kita kat bukit selambau ada planning pi mana2 ke tak... Ibu jawab la x dak la coz plan nak suruh pak chaq, mak chaq, abg aiman n kakak hannan balik bukit selambau, nak celebrate birthday pak chaq kat sini... Tapi pak chaq tak leh balik coz banyak kerja... hehe.. So, pak chaq ajak pi Batu feringgi...Kiranya tgh2 la antara Taiping n Bukit Selambau.... Kita celebrate birthday pak chaq in advance la coz birthday pak chaq 6 Jun... hari ni baru 5 Jun... Oklah kiranya tu coz hari ni pun cuti hari keputeraan Yang Dipertuan Agong... Tapi yang penting disini, ibu ni kiranya tiap2 harila merentas jambatan pulau pinang ni walaupon hari cuti.. huhu...

Birthday boy (boy lagi ke?.. hehe) tgh bagi amin minum susu
Kita sampai Bayview hotel pon dah pukul 9 lebih coz kita jalan2 kat tempat lain dulu kan... hehe.. So, apa lagi... perut masing2 pon dah lapaq sangat... hehe... kita pon terusla jalankan upacara makan memakan nih.. Kita tu tak termasuk Amin ye sayang... Amin minum susu je.. hehe..

Bapak, Tok, Tok Wan, mak Teh n Pak Chaq tgh bersantap... sedapnyer....

Masa kita sampai tu, terus je waiter tu bagi sebiji kek... Suprise gak la... Tak sangka depa nak bagi kek... Nasib baik ibu x pi pulun2 beli kek sebiji.. haha.. pasai dok teringat mesti ada dessert kek punya la kat c2.. Satg x larat nak makan plak kalau dah banyak sgt... Tup2 depa bagi plak.. Mmg x larat makan.. Simpan dalam bilik hotel la... Esok leh makan...

Pak Chaq, Kakak Hannan, Abang Aiman, Mak Chaq, Chu Mim, Ibu, Bapak n Tok

Makanan kat c2 sedap gak la... Abang Aiman kata spagetti dia best in the world... betoi ka?... Tapi ibu langsung tak setuju.. hehe... Rasa macam mak chaq n mak lang Amin buat lagi best jer... huhu... tapi yang lain2 mmg sedap la... Ibu n Chu Mim asyik angkut ice cream jer...Puas hati sgt2... Nyummy2...
Dah habis makan.... Alhamdulillah....

Kita ambik lebih kurang 1 jam setengah gak la untuk upacara makan-memakan n celebrate birthday pak chaq tu... Best giler... tapi malam ni kira tak cukup korum la... huhu.. Pak Lang, mak Lang, Abang Farhan, Abang Ammar n Aina tak dak... Depa kat Australia... Tapi yang penting masa makan-makan tu kita ingat kat depa kan?... Takpa, nnt kita pi jumpak depa... best2...

Ibu posing ngan Amin kat depan pintu masuk tempat dinner kita malam nih...

Lepas makan sume orang decide nak pi jalan2 kat pasar malam Batu Feringgi kecuali mak teh... Mak Teh demam hari ni tapi tetap menggagahkan diri untuk celebrate birthday pak chaq nih...So, mak teh tido kat bilik je la masa kita jalan2 tu...Ibu rasa cam best sgt.. lama dah ibu tak jalan2 kat cni.. Last sekali masa sebelum ibu kahwin ngn bapak.. Almost 1 year gak la ibu tak jalan2 pasar malam batu feringgi ni walaupon ibu dok kat penang.. hehe..

Tangkap gambaq ramai2 sebelum jalan2 kat pasar malam batu feringgi.... Tapi Chu Mim takdak coz dia yang tangkap gambaq nih... Lupa plak nak suruh waiter tu yang tolong tangkapkan... huhu

Lepas dah habis makan, kita pon tangkap gambaq ramai2 sebelom kita pi jalan2...Sajala nak buat kenangan sempena birthday pak chaq nih... Memang best sgt2 malam nih.... Semoga Pak Chaq dipanjangkan umoq dan dimurahkan rezeki... Amin... Ibu sayang Amin... Ummuuuaah2

No comments:

Post a Comment