Blogger Backgrounds

Monday, June 28, 2010

Journey to Damansara!!!

Hari ni hari perjalanan kita nak pi hantaq chu mim kat KDU.... Ibu ambil cuti 2 hari semata2 nak hantaq adik ibu tersayang nih.... Kita gerak dalam pukul 9 pagi... malam sebelum tu dah siap google map nak pi KDU dari jalan duta n dari KDU ke hotel... haha.... lawak sungguh... punya la pulun google2 map... tgk2, apa yang jadi?.. baca terus kat bawah ye...


amin sibuk nak bawak kereta jugak... haha
Best sungguh bawak amin jalan2 naik kereta nih... tak kacau langsung... relax je tgk pemandangan... Cayalah anak ibu.... Bila ibu tgk balik dalam kereta, rasa cam x caya je sume barang2 tu kita leh bawak sampai sana... haha...Barang2 chu mim dah 1 lori, stroller amin lagi.. haha.. mau mampat kereta ke tanah... Nasib baik kereta tokwan power... haha...

amin, ibu, tokwan n tok kat area restoran jejantas sg. buluh
Sepanjang perjalanan tu ibu sorang je yang drive... tok wan malas dah nak drive, chu mim plak baru sgt dapat lesen....ibu plak mmg suka drive, so, jlan je la... haha... bapak x ikut coz ada kursus... huhu... So, amin dok ngan tok n chu mim kat belakang la... ummuuaahh2... Kerja amin, kacau tok, minum susu n tido.... cayang anak ibu nih... bagus anak ibu nih... x nangis langsung... Mula2 kita berenti rehat kat R&R Sg. Perak... pastu kat Sg. Buluh plak... relax2, makan2... solat...

teksi yang tunjuk jalan kat kita....

Kita sampai kat Damansara tu dalam pukul 3 ptg.... Ni la yang ibu nak citer nih... Punyala pulun google map... tup2, tak jumpak pon jalan yang di tulis dalam map tuh... jalan2, tiba2 jumpak UM... haha... Confirm dah sesat... haha... ibu kalau drive kat area sana kalau x sesat memang x sah... haha... Pastu, tokwan suh cari teksi... Ibu pon jalan la.. nasib baik awal lagi.. x la jammed sgt... masuk jalan macam2 ikut suka hati ibu je.. kan memang dah sesat, so apa salahnya terus sesat.. haha... Lama gak la sesat... sampai dekat kul 5 lebih...lepas tu, jumpala 1 teksi tgh lepak tunggu customer... Fuh.. lega rasanya.. terus ajak dia tunjuk jalan... Yang bestnya, sat je dah sampai... haha.. nampak sangat tadi tu ibu dok pusing2 kot situ je cuma x nampak KDU je...buang minyak je... haha.... Lepas jumpak KDU, suruh dia tunjuk hotel plak... Kiranya hari ni, customer taxi driver tu ialah sebuah kereta la.. haha...

amin suruh tok pegang coz amin nak lompat2 ... ummuuaahh2
Amin memang happy je kalau naik kereta.. tengok tu... orang sume dah letih, dia dok gelak lagi... hehe.. sayang sgt anak ibu nih.... kita pon pi la masuk hotel one world tuh....

amin ngn ibu kat one world hotel..
Best2... hotel ni dekat dengan Jusco 1 utama n tv3.... baru ibu perasan, ropa2nya dekat dengan umah tok chaq amin kat taman tun dr ismail tuh... hari tu ibu dah pi dah jusco 1 utama nih ngan tok chaq..... Lepas tu, ibu terus kol tok chaq... Lepas tu sume orang tido dengan jayanya coz letih sgt..Sesat merata..haha.... nasib baik amin pon tido ngan jayanya jugak.. Esok pagi2 nak bangun hantaq chu mim pi daftar kat KDU plak... Good night.... Ibu sayang amin sgt2.... ummuuuaaahhh2....

No comments:

Post a Comment