Blogger Backgrounds

Wednesday, March 2, 2011

Amin buat perangai dalam kereta...

Ni entry minggu lepas... Ibu sibuk sket, x dan nak updated... Last week kita hantaq bapak p KL balik la hari ahad tu... Kita hantaq bapak kat masjid Seberang jaya je coz kawan2 dia tunggu kat c2... Lepas tu, kita pon nak balik la rumah tok n tok wan.... Then, ibu letakla amin kat sebelah ibu.. La ni, amin mmg x mo dah dok dalam carseat amin tu... Nangis melolong la kalu ibu paksa jugak... So, ibu pon letak je amin kat seat sebelah ibu.. huhu...

Mula2 ok je... lepak sambil minum susu.. tapi mulut tu mengomel2 jugak la.... Lepas dalam 10 minit kita bertolak, Amin dah start dah.. mengomel n dah nak bangun nak tolong ibu bawak kereta.. Dah nangis2 dah, x mo duduk sorang2 kat situ..... Padahal ibu ada je kat sebelah amin ni... Saja ja tau.. ummuuuaaahh2.....


Tgk tu, muka tak puas hati amin.... mula2 ibu ikat je amin ngan tali pinggang keledar tu... tapi amin x mau....ibu pon bukak la... Amin tau dak, sepatutnya x sampai sejam kita leh sampai umah tok n tok wan.. Tapi disebabkan berlakunya insiden berhenti kereta di tepi jalan setiap 10 minit sekali, maka perjalanan ke rumah tok n tok wan memakan masa hampir 2 jam... hehe.. boleh sampai bukit kayu hitam dah masa camtu.. hehe

Pastu, lagi 15 km camtu nak sampai umah tok n tokwan, ibu tgk amin ok lak... dah bosan buat perangai kot.. ke merajuk dengan ibu?... hehe.. amin dah kalih kot lain n tgk luaq je... X mengomel pon.. Ibu pon apa lagi, terus mengambil peluang tersebut untuk memecut dengan jayanya... hehe... Ibu sayang amin sgt2... ummuuuaaahhhh

2 comments:

  1. hahaah sama la ngan yu'xan. car seat tue la nie simpan dlm stor wat tukun, sabar je la...

    ReplyDelete
  2. haha....sabaq ja la kan.... mmg baby umoq2 depa tak mo dok dah dalam carseat tu kan?... amin stroller pon dah berapa nak mau dah... jenuh la ligan dia...

    ReplyDelete