Blogger Backgrounds

Tuesday, March 8, 2011

Majlis kesyukuran sempena birthday amin yang pertama...

Entry ibu kali ni plak pasal majlis kesyukuran sempena birthday amin yang diadakan kelmarin cakap orang kedah... kalau orang selatan, depa sebut semalam... hehe... apa2 pon majlis kesyukuran tersebut telah berjalan dengan jayanya...Alhamdulillah... Kenduri ni kita buat pada 07/03/11.. bersamaan hari isnin.. Maksudnya ibu ambik cuti untuk majlis ni... Majlis ni kecil2an je...Jemputan pon dalam 40 orang je... Tok yang request majlis macam ni coz nak raikan amin bersama kawan2 tok... amin kan selalu p baca yasin dengan kawan2 tok?..So, depa pon semua dah macam tok amin jugak..hehe .. Yang bestnya, majlis ni just for women only.. So, tok wan n bapak mmg tak terlibatla untuk majlis amin nih.... Majlis baca yasin start pukul 9.30 pagi camtu... Lepas tu dalam pukul 11 pagi baru orang mai untuk jamuan makan.... Kenduri ni kita buat kat rumah belakang....
Paper beg untuk bagi kat tetamu yang hadir masa kenduri kesyukuran amin...

Sebahagian dari paper beg yang telah diisi...


Tisu cute untuk majlis amin... yang lawaknya x dak sapa pon ambik untuk lap mulut ka tgn ka.. haha... depa ambik simpan je coz x sampai hati nak lap ngan tisu yg cute nih...


Birthday boy dok sebelah tok.. Tok sedang menyampaikan sedikit ucapan sempena birthday amin nih.. Tok jadi wakil amin la coz amin x leh cakap lagi.. hehe

Amin sedang aminkan doa selamat yang dibacakan untuk amin.... berapa banyak amin daaa....


Kawan2 tok yang hadir untuk baca yasin sempena majlis kesyukuran amin dah masuk setahun..


Amin dok atas tok masa majlis bacaan yasin berlangsung...


Menu majlis amin.... Nasi bukhari, dalca udang, ayam masak merah, acar nenas n timun, kerabu n pulut kuning... Semuanya sgt2 sedap... Nasi bukhari tu, makan saja pon dah sedap sgt2...Pandai sungguh mami Ji masak...

Ni lah kerabu tu... Daun apa x tau.. ibu kurang periksa... hehe


Ni plak bubur pulut hitam.... Sedap sangat.... Ada lagi 1, sagu kuah santan... Ibu lupa nak snap gambaq.. Bila p nak snap, dah habis... hehe


Inilah tukang masak yang bertanggungjawab untuk masak semua masakan yang sangat sedap di majlis amin nih... Terima kasih mami mumtaji....


Sebahagian tetamu yang sedang menjamu selera...


Makan layan diri... Memang layan diri sungguh la.. Pinggan pon basuh sendiri.. hehe


Ni la birthday boy tu.... Amin ni sangat kamceng ngan sume kawan2 tok... maklumlah selalu gather ngan depa....

Birthday boy sedang merenung masa depan.. hehe.... (sebenaqnya tengah tengok kucing).... Ibu doakan yang terbaik untuk amin di dunia dan akhirat..... Ibu sayang amin sangat2.... ummuuuaaahhh...

2 comments:

  1. Happy birthday amin.. From abg farhan, abg ammar n ainaa..

    ReplyDelete
  2. tima kasih abg farhan, abg ammar n ainaa.... nanti bila dah sampai malaysia kita jumpa ye.. x sabaq nak jumpak abg farhan, abg ammar n ainaa...

    ReplyDelete