Blogger Backgrounds

Tuesday, May 24, 2011

DNA babi dalam tepung kek secret recipe plak... adus....

Kali ni entry ibu pasal isu semasa.... Ibu rasa isu ni sgt berat la... pasal halal haram makanan nih... payah sungguh la sebab faktor pemakanan pon menyumbang kepada keimanan kita yang x setebal mana nih..... Sebab tu la tok n tok wan amin dah pesan jangan p makan kat tempat2 merepek tuh...huhu.... Baru2 nih ada DNA babi plak dalam kek secret recipe..... Dalam tahun ni saja dah banyak kali ibu makan kek secret recipe nih.... Patutla nama dia secret recipe... Memang secret la kan... Nanti kalau orang islam tau resepi tu, tak p makan plak kat kedai depa... huhu....Memang patut la depa ni dilaknat Allah...kerja depa nak meruntuhkan iman orang islam... X pasai2 ibu pon terlibat sama.... haha...

Ni la bukti yang kita pon terlibat dengan secret recipe... tapi masa tu kita tak tau lagi kan?... Camne ye?... Nanti kita tanya yang lebih arif k.... Nasib baik amin x makan kek ni kan..Ibu punya la jaga tempat2 makan nih... Tempat2 yang ada arak n ibu kurang pasti kesahihan halalnya walaupon ada sijil halal ibu x masuk... last2 terkena ngan secret recipe.. haha... Alhamdulillah, sejak mengandungkan amin n sejak amin lahir ni ibu ikut cakap tok n tok wan. Tok n tok wan x bagi ibu masuk kedai makanan segera macam kfc n mcD n tempat2 makan yang diragui kehalalannya masa ngandungkan amin...jajan pon ibu x leh makan...huhu...Tapi lepas lahirkan amin, ibu p gak la sekali dua kfc n kenny rogers tu sebab teringin sgt... haha...tapi amin x makan la.. ibu je la yang makan... Kiranya amin selamat lagi la... Alhamdulillah.... Betulla orang kata, orang islam kat malaysia ni kiranya tinggal x makan daging babi je... dah kalu sume makanan yg kita makan ada unsur babi, cam makan babi gak la... huhu... Patutla semenjak 2 menjak ni rasa cam malas je....Nauzubillah....Takpe, lepas ni, no more fast food, no more tempat makan yang nama omputeh walaupun ada sijil halal... Makan kat kedai islam je k.... Ibu sayang amin sgt2..... ummmmuuuaaahhh



p/s ibu kena belajaq masak dengan lebih tekun la camni... kena belajaq buat kek yang best, kena belajaq masak western... banyaknya ibu kena belajaq... camne nih?... apa kata kita suh bapak je yang masak kat kita?... haha.... Ais krim pon sama gak, pas ni kena check betul2 la... ibu dah la suka sgt makan ais krim, amin pon sama kan... nanti ibu check ye sayang.. ummuuuaaahhh

3 comments:

  1. Secret recipe dah jawab balik pasal hal ni.. depa kata depa x guna tepung dari syarikat tu... Tapi, macam2 mana pon, bila hati dah was2... malaih dah nak p secret recipe... huhu

    ReplyDelete
  2. kakak... jom belajaq masak tomyam!!

    ReplyDelete
  3. uish..kakak terror dah... nanti mim balik masak kat kakak k.. kakak nak makan...sedapnya...

    ReplyDelete