Blogger Backgrounds

Thursday, September 29, 2011

First time amin main bunga api...

Entry ibu kali ni nak citer pasal amin yang first time main bunga api raya tahun ni... Ya la kan amin?... Raya tahun lepas amin baru 6 bulan.. Mana boleh main bunga api lagi kan?.. Raya tahun ni pon, ibu n bapak x beli pon bunga api kat amin... Bila abang aiman balik raya kat rumah tok wan, dia bawak balik banyak bunga api... Apa lagi, amin pon excitedla.. Nanti raya tahun depan, kalau Allah izin, ibu beli bunga amin kat amin k... Ibu beli banyak2... Ibu pon rasa excited bila tengok amin takut2 berani ngan bunga api tu...


Masa ni abang aiman baru nyalakan lilin untuk main bunga api n mercun apa ntah nama dia... Mercun gasing kot kalau x silap ibu...


Amin dah start main bunga api... Main ngan bapakla...

Bapak tengah try bagi amin pegang sendiri.. Ibu takut kena badan je.. Nanti injured plak anak kesayangan ibu nih... huhu

Amin lari sambil pejam mata... takut kat bunga api tuh.. huhu

lepas tu, bila bapak bagi sekali lagi, berani plak pegang...

Ibu plak main bunga api ngan amin...


Last sekali amin bawak lilin la lari nak p bakaq.. haha

Amin tengah tekun tengok kakak hannan bakaq bunga api... Bila dah menyembur api tu, amin mesti lari n gelak2.. Macam amin tengah main aci ligan tu... Tu yang ibu seronok tu.. Padahal bukan ada sapa ligan amin pon...Apa2 pon, ibu happy sangat tengok amin happy main bunga api... Ibu sayang amin sgt2.... ummuuuaaahhhh

No comments:

Post a Comment