Blogger Backgrounds

Wednesday, April 30, 2014

Sushi King

Entry ibu kali ni nak cerita pasal kita p Sushi King.. Kita p Sushi King ni 15/4/2014 hari tu...Kita p yang dekat Autocity tu.. Ibu sebenaqnya teringin sangat nak makan sushi pasal lama dah tak makan.. Biasanya ibu akan makan dengan kawan-kawan kalau nak makan Sushi King ni.. Tapi kali ni, saja ibu nak suruh bapak belanja.. hehe.. Bapak amin dengaq sushi pon sedih dah.. Nak ajak p makan sushi pulak kan?... haha.. Bapak mana lalu nak makan sushi semua ni.. biasala orang kampung... ibu pon orang kampung jugak tapi ibu suka try makanan "orang town" ni... ibu rasa bapak tak lalu sebab tak try.. hehe..Tapi setelah ibu menggunakan skill pemujukan petala 18, akhirnya bapak setuju jugak untuk makan kat sushi king.. hehe...

Amin bukan first time sebab ibu dah pernah bawak amin makan kat sini... hehe.. Kitakan selalu dating 2 orang kan amin?... Bapak sibuk kerja, ibu n anak dating la... hehe

Amin tengah meng"usha" sushi yang sedang berjalan2 di sekitar amin.... Amin taktau nak tangkap yang mana satu..

Akhirnya amin memilih fish.. haha.. nama apa tatau yang amin ambik tu.. Dalam dia ada kacang merah.. Sedap jugak ibu rasa.. tapi awat muka amin jadi macam tu?.. Tak sedap ka sayang? Ayaq of course la yakult orange.. Kalau mai sushi king, amin tak pernah ambil ayaq lain melainkan yakult orange.. Ibu kata minum green tea sudah.. baru 5 kupang... dia nak jugak yakult orange tu.. hehe

Ibu order bento untuk bapak n amin.. Ibu saja nak suruh bapak rasa.. hehe.. 

Ni antara sushi yang amin ambik... Kalau boleh semua sushi yang dok berjalan kat atas tu amin nak ambik.. Memang yang tu la kerja amin kalau p sushi king.. Syok sungguh dok angkat sushi letak atas meja... hahaha... Tapi ibu kata makan bagi habis dulu baru boleh ambil lain.. Alhamdulillah amin dengaq cakap.. Kalau tak, muntah sushi la ibu nak kena perabih semua.. Dah la jenis gigit sikit lepas tu tinggai amin ni.. haha...

Yezza.... bento pon dah sampai... Bapak pun makanlah dengan rasa sedih.. Last sekali ibu jugak yang habiskan bento bapak.. dengan ibu punya lagi.. dengan sushi yang amin ambik lagi.. hehe.. Macammana la badan ibu tak blotted?... huhu...nasib baik amin punya amin makan habis... Sayang amin.. 

Amin sedang menikmati bento... Seronok sgt amin dok tonyoh guna chopstiks.. haha.. memang kena belajaq banyakla... last2 sekali p basuh tangan n makan guna tgn... Biasala orang melayu.. tangan jugak yang sedap... hehe.. Nanti kita p dating kat sushi king lagi na amin.. bapak memang taubat dah... Ibu guna kuasa pemujukan petala berapa pon confirm bapak tak mau p makan kat sushi king dah lepas ni... haha... takpa, yang penting anak ibu boleh makan n teman ibu makan sushi... ibu sayang amin sangat2.... ummmuuuuuaaaaahhh

No comments:

Post a Comment