Blogger Backgrounds

Tuesday, April 1, 2014

Pan Yee Island, Phuket, Thailand

Entry ibu buat ni adalah entry tertangguh na amin... macammana entry ni boleh terlepas, ibu pon taktau.. haha.. bila check balik, tgk2 dok draft lagi... biasala kan... Jom kita tgk gambaq kita naik boat p Pan Yee Island, Phuket, Thailand tahun lepas...Amin tau dak kita p sana buat apa?... Kita p sana just nak lunch ja... haha... siap hujan lagi masa kita p tu.. Alhamdulillah kita selamat pergi dan balik...

Tok, amin n ibu... Masa ni baru jalan ja boat ni... masih melalui hutan bakau.. kira baru kat sungaila.. tak masuk laut lagi... best sgt2 experience ni... memang ibu x dapat lupa la... amin mula2 dok diam ja.. maybe amin takut ibu rasa... tapi dah lama sikit, mula la amin sembang... pastu lama sikit diam balik.. maybe amin mabuk laut... hahhaha

Ibu n bapak... kalau tgk gambaq camni ala2 honeymoon la.. bapak pon first experience gak ni naik boat p Pan Yee Island ni...hahhaha... malaih nak tgk aih.. tembam melampau ibu tu.. abaikan.. abaikan...hahhahaha

Tok, amin n ibu lagi... Masa ni dah kat tengah laut... Masa ni la amin senyap balik tu... nampak x muka amin dah macam pucat2 sikit... hahahha... mabuk laut la tu anak ibu sorang tu... Bricks tu x pernah tinggai... Kiranya beli satu box, last sekali tinggai 2,3 keping ja sbb jatuh merata... dah dok bawak p jalan2 sgt... apppaauuu anak ibu nih...

Sebelum nak sampai Pan Yee Island tu kita dibawa masuk gua oleh jurumudi boat tu... menarik jugak... gua dia x la dalam sgt.. sekejap ja gelap.. pastu cerah balik dah.. amin takut gak masa ni.. peluk ibu kuat2... hehe... Plastik biru kat sebelah bapak tu function dia takmau bagi kena hujan..... tapi lencun gakla bapak pasai dok tepi... hahhahahha... kenangan sungguh

Eh..eh.. pasaipa tak nampak tokwan pon?... Tokwan naik dulu boat ni.. kita macam biasala.. naik last sebab p toilet dulu la, apa la.. sebab tera nak sampai Pan Yee Island ni pon ambik masa dekat sejam jugakla... Satg buatnya amin nak kencing ka apa ka jenuh ibu... hehe.. Tapi yang bestnya, sapa naik last dok depan sekali... memang bestla kan.. bila hujan mai, kena kita dulu la... hahhaa

Tadaaa.... tudia namapak dah tokwan... Ala2 koboi dah tokwan... Tokwan beli topi tulis phuket, Thailand... Pakai terusla kan... sempat lagi tokwan shopping sebelum naik bot.. hehe.. tokwan pon dok tepi jugak.. masa hujan tu, basah lokoihla kata orang utara....

Ni amin ngan tok... Masa ni kita dah nak keluaq dari gua tu... Muka amin dah ok balik.. dah hilang cuak.. hehe... nyomel ngat anak ibu nih... sayang dia sgt.. ummuuuaaahhh

Yezza.... akhirnya kita dah sampai Pan Yee Island... Tokwan basah lencun tu masa ni.. hehe...Tapi bila dah sampai sana, panas sat, kira kering balik la semua orang... hehe... Lepas tu kita boleh makan.. lapaq.. lapaq....

Kat sini pon ada jual segala batu permata n batik... Amin dok tengah belek batu permata tu la... Amin kata cantik sgt....

Pastu lepas shopping2 sat, kita pon p kat tempat makan... Memang travel agency dah booking siap dah makanan... memang heavenla makanan dia... Segala seafood yang fresh2 n besaq2... sedap plak tu depa masak... tomyam dia memang power la... tapi takdak gambaq sebab bila makanan sampai, ibu terus makan... lupa dah nak ambik gambaq pasai lapaq sgt2.... sgt2.... ditekankan sekali lagi... lapaq sgt3.... hahahhahhahaha...... Lepas habis makan, kita pon balik ke tanah besaq semula.... memang best sgt2..... Pengalaman yang x dapat ibu lupakan... yang bestnya... sepanjang kat sana amin memang behave sgt.. ka sebab mabuk laut x habis lagi... hahahha... ibu sayang amin sgt2... ummmuuuaaaahhhh



No comments:

Post a Comment