Blogger Backgrounds

Tuesday, April 1, 2014

Roller Skate

Entry ibu kali ni pasal roller skate amin.... Last month kita p rumah pak chaq n ummi... Pastu abg aiman n kak hannan ada roller skate.....apa lagi, amin pun nak jugakla... lepas balik tu operasi mencari roller skate pon dijalankan...
 
Sebenaqnya ibu nak cari roller skate yang macam gambaq kat atas ni... baru stabil... yang abg aiman n kak hannan, tayar macam ni la lebih kurang... depa beli kat Mekah... Tapi ibu tak jumpa la plak kat penang ni... Ibu pon x dan nak round habis pon penang cari roller skate ni... bapak lagi la, nak round pon x dan..Amin ni pulak kalau nak apa2 macam tergedik2 sket (tergedik2 bahasa utara yang bermaksud nak masa tu jugak, tak leh nak tunggu dah)... haha..  Makanya bila dah malas nak p search dah, ibu n bapak decide kita beli kat jusco saja.. tapi tak banyak choice plak... bila sampai jusco, terus amin pegang kotak tu n nak p bayaq.. size pon x kisah dah.. hahah.. apala anak ibu ni... camne nak pakai kalau x betul size.. pastu ibu n bapak ajakla amin pilih size dulu... bapak beli size besaq sket.. bagi leh pakai lama sikit.. hahha... proses penjimatan berlaku disitu.. ibu suka...


Inilah hasilnya... Amin beli roller skate yang tak stabil.. hahaha... jenuh la ibu nak ajaq amin lepas ni.. ni pon dah practice sket2.. tapi helmet n guard x beli lagi... nanti kena p cari helmet n guard siku n lutut plak...kalo x jatuh nanti injured plak anak ibu sorang nih...


Sebenaqnya, ibu nak suruh amin pakai yang ni ja bila p practice kat taman tasik ngan abg aiman n kak hannan.. Tapi amin kata macam baby plak.. dah terror dah guna hat tu... nak yang macam org besaq punya plak.. adoyai.. amin.. amin.. padahal roller skate amin tu la yang paling stabil ibu rasa..x payah nak pakai guard lutut n siku semua tu....macam2 peel la ni bila dah masuk 4 tahun ni... semua benda nak macam org besaq... padahal amin still baby ibu sampai bila2.. hehe... takpa, nanti practice na... takmau practice ibu cubit... sekian... hahaha... ibu sayang amin sgt2... ummuuuaaahhhh

No comments:

Post a Comment