Blogger Backgrounds

Monday, August 15, 2011

Seoul Garden...

Hari ni entry ibu pasal kita p Seoul, Korea hari tu... kuang.. kuang.. kuang... Korea la sangat... Ibu main-main je la amin.... Ibu nak citer pasal kita p bukak posa ramai2 kat Seoul Garden hari tu..Seoul garden ni restoran korea... Makanan sume main panggang2 n rebus2 je... Bukan jauh pon dari rumah kita.. dekat Auto City je.... Pak Chaq punya idea la nih... Ibu bukannya tau restoran2 macam nih...huhu.. Terasa diri ini begitu jakun sekali... Sebab pak chaq kata kat c2 best n memang kehalalannya terjamin, maka ibu pon terus mengangguk2 tanda bersetuju... Jom kita tengok gambaq2 kita berbuka posa kat sana.... Amin bukak posa gak ka? Amin kan x posa.. Camne amin boleh ikut bukak posa nih?... konpius ibu.. hehe...


Tu mak chaq, abang aiman, tok, amin syidi n kakak hannan... Sedang menunggu waktu berbuka... makanan pon sedang dipanggang.. Uish.. kecoq ayaq lioq aih bila teringat...hehe.. Amin pon suka makanan kat c2.. Yang lawaknya, ibu siap masak nasik lagi bawak p sana.. haha.. Pak chaq kata x dak nasik kat situ.. How can bukak posa x dak nasik?.. So, sebelum p, ibu dengan gigihnya masak nasik n bawak dalam beg.. haha.... Tokwan, tok, mak teh, bapak n ibu mana leh x dak nasik... Kitakan orang kampung... haha... Tapi sebab nak p makan jugak kat c2, ibu rela bawak nasik sendiri.. haha.. Rasa cam x berbaloi je kan?... haha....



Tengok tu, amin syidi buat muka kat ibu... Amin syidi ni nakal la... Ibu gigit kang... Berbalik citer pasai nasik tadi... Pak chaq n family sampai dulu... Kita sampai lambat sikit pasal kita dekat je.. Pak chaq mai dari taiping, haruslah beliau sampai awalkan?.. hehe.. Ibu masuk2 pak chaq kata camni.. "ada nasik la dik anis... bulan posa depa masak nasik plak.. siap ada nasi goreng lagi.. bulan biasa x dak nasik pon".... haha... takpala.. nasik yang ibu masak tu simpan la makan soq... Kita mestila makan nasik yg depa masak coz kita bayaq ikut kepala... kita makan semua yang dihidangkan... Fuhh.. memang best giler...

ni antara bahan2 mentah yang ibu ambik untuk dipanggang.... Ada daging lembu, ayam, kambing, sotong, udang n macam2 lagi.. Ada macam2 la cara depa perap sume tu.. Ibu ambik n rasa semua.. haha.. berbaloi2...


Posing sat aih sementara sume bahan2 makanan tu siap dipanggang...


mak teh tengah ambik pencuci mulut... Ada cam2... yang bestnya rojak pon ada.. Korean food ka tu?... Dah mix la ibu rasa.. haha... Ais krim yang best sekali.... Ibu suka... Amin pon suka... hehe

Bapak yang bertugas sebagai tukang panggang dan rebus yang berjaya pada hari kejadian... hehe... Ni yang buat ibu sayang sgt kat bapak.... Suka dalam bidang masak memasak nih... Senang keja ibu... hehe


Kita ambik 2 meja la coz ramai.. Ada 2 tempat panggang n rebus... Sedap2... I like...


Close up sket gambaq makanan mentah yang belum di panggang n rebus nih... Saja je ibu nak feeling2 ngan makanan ni.... nyumm..nyumm..



Ni la tempat panggang n rebus tu... Benda2 yang rebus tu di rebus dalam kuah tomyam... sedap sgt.. Bila kita rebus mee n bihun, angkat2 terus jadi mee n bihun tomyam... sedapnya....


Amin syidi n kakak hannan dok makan buah... masa ni amin syidi n kakak hannan dah kenyang... Maklumlah, masing2 perut kecik je kan.... Nasib baik amin syidi x dikira semasa nak bayaq... kalau x, tak berbaloi.. haha... Bukan makan banyak mana pon...



Alhamdulillah... licin segala makanan yang diambil... bagus...bagus..., x ambil berlebihan... ambik yang nak makan je, maka tidaklah berlaku pembaziran disini.. hehe



Sume orang dah kenyang..... Maka kita pon balik dan solat maghrib kita hari tu kat petronas auto-city.. Agak kelewatan hari ni coz kat c2 x dak tempat solat... Tapi tempat solat kat petronas tu agak besaq la.. Siap depa buat solat terawikh lagi kat situ... Alhamdulillah.... Oklah... Ibu dah habis citer pasal event kita kali nih.... Ibu sayang amin sgt2.... ummuuuuaaaahhh

5 comments:

  1. tak aci lagi!! dahlah tetengah posa ni tunjuk kat cu mim... tak bawak cumim sekali plak tu... uwaa!!

    ReplyDelete
  2. haha... sapa suh chumim x balik... kuang kuang kuang.... jgn nangis..jgn nangis...satg batai posa... hehe

    ReplyDelete
  3. aka nk tya..kat cini kita bayar n amik je apa yang kita nak eh?? teringin jugak nak masuk aritu tapi takot x halal hehehe..

    ReplyDelete
  4. http://www.seoulgarden.com.my/outlets.php
    tadi saya tgk kat website seoul garden autocity
    (HALAL application in process)

    ReplyDelete
  5. wawa, akak tgk kat pintu tu ada logo halal.. rupanya baru dalam proses ye.. ish2... kat sini bayaq ikut kepala.. pastu makan la sepuas hati.. tapi kena habiskan, kalau tak habis, nnti kena extra charge... ala2 tak bagi kita membazir gitu..

    ReplyDelete