Blogger Backgrounds

Wednesday, August 3, 2011

Amin p library....

Ini citer amin p ibrary... Last week amin demam.. So, asyik tidoq je kan kat rumah... Boring kan amin.. So, ibu ajakla bapak bawak amin jalan-jalan kat Jusco... Tapi x dak la ibu n bapak bawak amin p main kat playground dan yang sewaktu dengannya.... Amin kan demam.. mana larat nak lari2 sana sini.. So, kita telah memilih aktiviti yang sedikit ilmiah iaitu mengunjungi library awam yang ada kat Jusco tuh.... Bapak ada kad library nih, so, x dak masalah la kalu amin guling2 nak bawak balik buku ke apa ka.. haha.. Ibu pon first time jejakkan kaki kat library nih.... X pernah plak ibu p Jusco pastu masuk library... rasa macam x sesuai ja.. Tapi bila amin demam, rasa macam sesuai plak aktiviti masuk library kat shopping complex nih...


bapak tengah layan amin baca buku.. Library ni best gak la.. tempat untuk kanak2 sket je.. nama pon mini library.. tapi buku agak banyak la dan sudut khas untuk kanak2 tu sgt menarik... Warna yang dipilih terang2 sume.. Ibu suka... Amin nak dok lama-lama pon takpa.. Kiranya puas jugakla amin baca buku kat c2...



Amin sibuk tukaq2 buku.... Sume buku amin nak baca.. bapakla jadi tukang ambik n simpan... Kiranya hari tu bapak bertugas sebagai librarian la... Untuk amin, bapak sanggup lakukan apa saja.. haha...


Amin suka tengok gambaq kat buku ni.. Buku ni la yang paling lama sekali amin pegang.... nanti ibu belikan satu buku camnih kat amin k...



Masa ni amin dah bosan baca buku... Maka startlah sesi mengajak kerusi baca buku dan sebagainya.... Tengok tu, amin dah angkat buku letak atas kerusi....



Ni sesi mengenjah plak... kata orang utara.... habis amin angkat kerusi p letak kat tempat lain... Tapi librarian kat c2 ok je coz bukan ada orang sgt pon dalam library tu... Asalkan jangan bising n ibu n bapak jaga amin x rosakkan harta benda awam pon dah ok.. haha... Baik tul librarian tuh... maybe anak dia besaq amin gak kot...


Amin layan je lah gambaq2 amin yang dok tengah buat macam2 nih.... nanti ibu bawak amin p library lain plak k... Sebab ibu rasa aktiviti ni macam best, maka lepas ni kita wat sesi menerjah library awam kat merata2 tempat k... library USM tengah renovate la nih... So, nanti siap, ibu bawak amin p k.... Kita cari library kat tempat lain dulu... nanti ibu nak kejaq library bergerak tulah... nak mengimbau kenangan silam... dan yang pastinya, ibu akan bawak amin sekali...Ibu sayang amin sangat2.... ummuuuaaaahhhh

No comments:

Post a Comment