Blogger Backgrounds

Monday, August 8, 2011

Kad Kahwin mak teh dah siap....

Entry ibu kali ni pasal kad kawen mak teh yang dah siap... Hehe... Apahal plak ibu yang sibuk2 kan?... Mestila.. mak teh kan adik ibu... mestila ibu akan menyibukkan diri... Kad kawen mak teh ni ibu tempah kat Bukit Mertajam.... Masa ibu survey2 tu, ibu jumpak 1 kad yang cantik n harga agak berpatutan.. Terus ibu tempah kat situ... Dah la ibu bagi masa kat dia seminggu je... Biasanya tempah kad kahwin akan ambik masa selama 2 minggu... Tapi dah orang kedai tu sanggup buat, maka ibu pon terus tempah kat dia...Mesti amin heran awat ibu plak yang dok kalut p tempah... Saja je, ibu tempahkan khas buat mak teh... Mak teh kan student lagi, mana banyak duit nak buat macam2... Nanti mak teh dah keja, mak teh sponsor Chu MIM plak kan...


Ni amin yang tengah makan koko crunch... X posa ye amin.... Bapak kat belakang tengah sibuk masukkan kad dalam sampul.. Nanti senang la bila tok n tokwan nak p memangge kata orang kedah sebab kad dah sedia dalam sampul...... Boleh ambik n terus bagi kat orang je......


Mak teh n bapak tengah sibuk masukkan kad2 jemputan kahwin mak teh ke dalam sampul...



Inilah kad tu... Cantik x amin... Kad ni special ibu tempah buat mak teh.... Ibu tempah dalam 700 keping je coz orang katering kata 1 kad kena kali ngan 3 orang.... So, jemputan dah jadi 2100... Banyaknya.. huhu... Bukan patut kali ngan 2 je ke?... Takpa la mana2 pon.. Yang penting ibu doakan majlis kahwin mak teh ni akan berlangsung dengan meriah dan mendapat keberkatan dari Ilahi..



Ni bahagian dalam kad tu.......



Ni plak gambaq amin yang x posa lagi.....haha.. makan koko crunch sambil tengok TV....Amin mestila interprem coz ni kan blog amin.... Nanti ibu update lagi.. Sekarang ni ibu tengah busy jahit manik kat baju pengantin mak teh.... I like... Amin jangan makan manik tau...Ibu sayang amin sangat2..... ummuuuuaaahhh

6 comments:

  1. Soalan 1 : Kenapa dalam text ni Chu MIM tu huruf besaq semua?
    Soalan 2 : Baju saya tak dak manik ka?

    Hehehe... saya nak kad jugak... Tak nak jemput saya sekali ke? :P
    Amin cute, nanti mak chu Mim balik usik lagi ye... Jangan rindu2 tau....

    ReplyDelete
  2. Banyak sgt soalan... X larat nak jawab coz amin tgh puasa nih.. hehe... saja nak highlight chu mim tuh.. haha

    ReplyDelete
  3. haha...mestila ada... nanti bangcik balik ambik kat rumah na...

    ReplyDelete
  4. Fahimah dah nk kawen ke? Tahniah...;)

    ReplyDelete
  5. azma... fahimah nak kawen dah 10 september ni... jemputla datang...

    ReplyDelete