Blogger Backgrounds

Thursday, August 4, 2011

Amin suka makan satay....

Amin mursyidi suka makan satay... hari-hari amin mursyidi makan satay.... kali ni ibu nak citer pasal favourite amin.... Amin sangat suka makan satay.... Sekali makan boleh 4-5 batang... tapi satay je la without makanan lain... Kira banyak gakla amin boleh habiskan... Alhamdulillah... Amin kena bersyukur kpd Allah sebab kita diberikan rezeki dan nikmat... Kita boleh makan apa yang kita suka tanpa ada kekangan... Jom kita tengok amin makan satay....

masa ni kita nak balik rumah tok... Berenti kat pasar malam beli satay untuk amin... kalau ada amin n chu mim, mesti ada satay... Ni favourite anak n mak menakan... sama je 2 orang nih.. patutla berebut takhta... haha.. tengok tu amin nak makan satay.. Sedapnya... nyum..nyum..



Makan satay pon nak manja2 ngn tok... gigit kang... haha.. Ibu geram....



Tengok tu, satay dah tinggai separuh.. sat ja amin makan sebatang satay... Kunyah ka dak x tau.. hehe... Tapi ibu nampak amin kunyah....Kira ok la tu.... Amin bersyukur banyak2 na boleh makan makanan favourite... Insaf ibu tengok rakyat somalia yang kebuluran di sana... jangan membazir makanan tau... makan apa yang patut je... jangan berlebihan k... Semalam ibu tengok rancangan 360 kat tv3.... sedihla tengok depa yang kebuluran tu... ibu rasa bersyukur sangat2 sebab kita dikurniakan Allah cukup segala2nya... sebab tu ibu suh amin jangan membazir..... membazir itu amalan syaitan...amin ingat tau... Ibu sayang amin sgt2.... ummuuuuaaahhh (ingatan ni untuk ibu sebenaqnya nih.. amin bukan p beli makanan sendiri pon la nih... tapi bila besaq nanti, ingat tau amin.....ummuuaaahh)

2 comments:

  1. Kak... akak apa ni??
    akak adik beradik ngan abang haris ke?
    tgk2 gambar kenal Mim je. tu pun sbb jumpa dia last week kat umah angah

    kak fatin ngan abang izan nak pindah sibu
    lepas raya ni derang dok sana dah

    ReplyDelete
  2. oic... ni kak anis.. kakak kepada mim...adik abang arif.. adik ipar kak ngah la.. hehe.... kita pon penah jumpak sekali je masa angah nak pi melbourne... masa tu kita sama2 peknen... tapi akak bersalin dulu la...

    ReplyDelete