Blogger Backgrounds

Tuesday, August 23, 2011

Jom buat muffin dengan amin...

Hari ni entry ibu pasal amin buat muffin dengan ibu... Hari rabu lepas, ibu cuti sempena hari Nuzul Quran... Maka ibu pon plan la nak masak2 untuk berbuka puasa... Pastu teringat amin suka makan muffin coklat... So, terus google resepi dalam internet n terus bawak amin p cari barang2 nak masak untuk hari tu... Tok n tokwan p memanggil makan kenduri.. Bapak plak p kerja... Maka kita keluar bertiga je hari tu.. ibu, amin n mak teh..


Lepas balik dari beli barang2 tu, ibu pon start la buat muffin... Bukan susah mana pon.. simple sgt... Sat ja dah siap dengan "bantuan" dari amin... hehe

Tengok tu, amin pon nak bubuh gak adunan muffin dalam cup... Ibu bagi amin satu cup supaya ibu boleh buat kerja dengan jayanya..

Tapi, tengoklah apa yang amin buat.. Walaupon dah ada cup sendiri, still nak kacau cup yang ibu dah isi tu.. huhu


Last2 amin tuang ayaq masak je dalam cup tu..


Tu tangan ibu tengah masukkan adunan dalam cup sambil diperhatikan oleh amin..

Lepas tu, ibu pon bakaq la muffin tu 10 minit.. Sempatla ibu mandikan amin.. tengok, amin dah tukaq baju... Lepas dah siap bakaq, ibu pon angkat n amin jadi tukang rasa... maklumlah, amin sorang je yang x posa dalam rumah kita.. haha



Inilah rupa muffin coklat hasil ayaq tangan ibu n amin mursyidi... Ibu sayang amin sgt2... ummmuuaahhh.....

4 comments:

  1. sedapnyer...kak anis bubuhlah resipi muffin tu..kot..kot..kotlah nanti yati ter"rajin"...bolehlah try...hehe...

    ReplyDelete
  2. haha..resepi dia simple sgt... insyaallah, nanti ada masa kak anis boh.. selamat hari raya yati... kak yan dah dapat baby boy..

    ReplyDelete
  3. mari kita buat muffin raya nie...amin suka sgt...belemoih mulut makan...hehe

    ReplyDelete
  4. jom..jom kita buat muffin lagi... best2.. amin suka makan, ibu sukala nak buat...

    ReplyDelete