Blogger Backgrounds

Monday, May 27, 2013

Kilang T-shirt, Phuket, Thailand

Entry ibu kali ni sambungan dari kita p kilang gajus tu.... Lepas p kilang gajus tu, kita dibawa ke kilang t-shirt pulak... Pemandu pelancong tu kata, kalau kat Phuket, kat sinilah yang paling murah kalau nak beli t-shirt... bermacam2 jenis t-shirt ada... tapi tak boleh tangkap gambaq na... satg kena denda... huhu... ibu p tengok2 ja... kat sini, beli sepuluh helai, dapat free sehelai... Depa pakat borong t-shirt la kat sini... amin beli katak je seekor kat sini... harga katak amin 80B... ingat murah dah....sebab depa dok habaq barang2 kat sini murah...rupa2nya.. kat tempat lain 45 B ja... hmmm... rugi 35 B.. takpala.. bila lagi kita nak berlakon jadi orang kaya... beli barang murah pada harga mahai.. haha... sepanjang kita jalan2 nih, kat sinila kita paling relax sekali sebab kita tengok orang membeli je.. kita tak shopping sekali sebab tak tau nak beli apa... bapak x berkenan langsung t-shirt2 kat sini... tokwan konpom2la tak pakai t-shirt... hehe...

Tok n amin tengah tengok2 kat dalam galeri kilang tshirt tu... ibu dan tangkap sekeping ni ja gambaq dalam galeri tu.. pastu terbaca plak takleh tangkap gambaq... haha.. kalau nak buat tak tau pon boleh kot.. takkan depa nak denda kan...tapi malaih la.. satg depa kata org malaysia ni teruk sangat plak.. hehe..

Tok n tokwan tengah lepak kat luaq kilang tu.... kat luaq tu depa sedia macam2... ada coffee.. ada biscuits... boleh ambik n makan sepuas hati... tapi self service na... kita pon minum coffee la sambil dok tunggu ahli rombongan shopping t-shirt...

Kat luaq kilang tu depa jual macam perabot2 yang dibuat dari kayu... macam2 bentuk.. cantik2 n unik... kalau nak beli kena hantaq ngan kontena la... berat2 sungguh perabot dia.. tapi harga macam ok je... x mahal sangat macam kat malaysia... tapi kalau dah kena bayaq cukai n macam2 lagi bayaran jadi harga macam kat malaysia balik la kot... haha

Tok wan n amin dok ketuk gendang... boring2 tak tau nak buat apa, kita ketuk gendang dulu na... hehe

Ha... yang ni lagi besaq... harga dia 19000B... ok la kan... besaq giler.... Tokwan n amin dok ketuk gong nih..  Amin suka gendang ni sgt2...... Ibu pon suka gak... hehe...

Bapak n tokwan dok berehat sambil sembang2... lama gak la depa dok shopping kat kilang tu... tapi ibu tak rasa macam murah coz sehelai dalam 129B macam tu... biasanya t-shirt macam tu bukan harga dia 100B je ka?.. Bapak kata kita tengok kat Hatyai je lah coz nanti masa balik kita akan singgah kat Hatyai...

Tok n amin kat atas buaian yang sangat buruk... Tapi sebenaqnya memang buaian ni dibuat sedemikian rupa... haha... nampak macam dah berusia 100 tahun je buaian ni... ibu tgk sweet je amin n tok dok atas buaian nih... Manja sgt dia ngan tok dia... apppaaauu amin syidi nih.... Ibu sayang amin sgt2...ummmmuuuaaahhh


No comments:

Post a Comment