Blogger Backgrounds

Monday, May 20, 2013

ultraman

Entry ibu kali ni nak cerita pasal amin yang sejak masuk taska ni dah semakin berani dengan ultraman... kalau dulu sebelum masuk taska, tengok ultraman pon lari... amin pon takut gak ngan robot... kiranya apa benda yang mengeluarkan bunyi dan berbentuk robot, amin akan takut... cian amin.. taktau pasaipa jadi macam tu... but semakin amin besaq, ketakutan tu makin hilang.. Tapi ada 1 benda lagi yang amin dok takut sampai la ni... kereta biru... kereta biru tu hadiah dari pak chaq sempena birthday amin yang ke 2 tahun lepas.. sampai hari ni amin tak naik lagi kereta tu... nanti ibu cerita pasal kereta tu k kat lain entry...

Pasal ultraman ni, tiap2 kali balik taska, amin akan kata nak beli ultraman... tapi tiap2 kali ibu bawak p kedai nak beli ultraman, amin akan beli benda lain.. amin kata takmolah ultraman, takut... haha... yang bestnya, tiap2 kali nak p beli ultraman, mesti bawak balik set mainan memasak.. huhu.. sampai bapak marah la... bapak kata, kalau orang mai rumah kita, mesti orang ingat anak kita pompuan...huhu... sebenaqnya, ibu ikut je amin nak beli apa..... ibu pon syok gak main masak2 ngan amin... haha... pastu ibu x ikut dah la... haha.. satg bapak marah lagi... huhuhu... apa salahnya amin kan.. manala nak tau, nanti amin boleh jadi chef ka... 

Berbalik kepada ultraman tadi, ada sekali tu, balik dari taska, amin kata nak beli ultraman lagi, ibu pon bawakla amin p kedai cari ultraman... kali ni kita jumpak ultraman kecik je... macam anak ultraman la lebih kurang.. muka pon cute je.. haha... terus amin kata nak beli.... rupa2nya, amin tak suka kot tengok muka ultraman yang nampak cam garang tu.... yang cute2 je amin nak... ha, ikut suka amin la...  lepastu, ibu pon kalau jumpak ultraman yang cute tu, ibu beli je... dah ada 10 ekoq dah ultraman cute amin la ni... tapi ada yang patah tangan ngan kaki dah.. huhu... takpala amin.... macam mana  pon ibu sayang amin sangat2... ummmmuuuuaaaahhhhh

No comments:

Post a Comment