Blogger Backgrounds

Tuesday, January 15, 2013

menulis, melukis..


Entry ibu kali ni nak cerita pasal amin yang sangat suka menulis dan melukis a.k.a menconteng... hehe.. Tapi tu dulu... sejak p sekolah ni, amin dah tak berapa suka menulis dan melukis... kalau x, habis dinding amin lukis.. La ni, amin lukis kat buku je.. tu pon ikut mood... kalau mai mood tak mo tulis tu, janganla nak suruh amin... Ni ibu nak tunjuk kat amin apa yang amin suka buat... ni cerita 3 bulan lepas.. sebelum amin masuk sekolah... lepas masuk sekolah, amin suka lukis rainbow n aeroplane je... takmo dah tulis2 ABC ni semua.. maybe dah boring kot...Ataupun, maybe pendekatan yang ibu guna tak sama dengan tok.. harus ibu berguru dengan lebih tekun dari tok lepas ni... ibu pon tak sure, maybe bila balik sekolah dah pukul 6.. and ibu akan bawak amin jalan2 dulu (amin yang request ok, ibu ikutkan aje)..... lepas tu baru balik rumah... maybe faktor keletihan yang membuatkan amin dah tak excited dengan apa yang amin buat kat rumah tok...huhu...maka, ibu pon biarkan saja amin balik dok tgk youtube n main games.... ibu minta maaf amin... mungkin ibu bukan yang terbaik dalam mendidik amin, tapi ibu akan cuba sedaya upaya..



Tengok tu, bukan main lagi rajin menulis... pencil case bunga2 ok... haha...dalam kereta pon amin tak buang masa... haha.. memang pemuda harapan bangsa la kalau sekali tengok.. kalau 2 kali tengok, mestila amin TOk... Tapi ni dulu la... la ni kureng sket.. amin said, "i'm not interested anymore".. hehe... amin nak tau tak, camne boleh dapat gelaran amin TOK nih?... amin yang bagi gelaran tu kat diri sendiri sebenaqnya..Ibu selalu kata camni.. "Maila amin ibu tu kat ibu".. and amin akan reply camni.. "amin TOK la".. haha.. makanya lekatlah gelaran amin TOK kat amin... Jangan marah ye chumim... perebutan kasih TOK antara amin n chumim adalah perkara biasa.. haha....

 Tapi yang ibu herannya, bila ada ngan tok, mesti amin suka balik aktiviti tulis2 nih.. kalau ngan ibu, takdenya nak tulis2 apa pon.. asyik nak layan youtube mickey mouse je... huhu....ibukah yang bersalah dalam hal ini?... ibu mintak maaf amin...



Ni lah hasil kerja amin masa menulis dalam kereta tu.. yang ibu nak gelaknya tu, kalau ada space, mesti nak lukis smiley... haha.. Kalau lukis bunga pon mesti ada smiley... bagus2... tak sabaq ibu nak tengok kerja sekolah amin.. tapi depa tak bagi student bawak balik buku... makanya, lambat sikit baru ibu boleh tengok... tapi yang pentingnya, amin still nangis lagi sampai hari ni bila ibu hantaq amin p sekolah tiap2 pagi.. tapi yang bestnya, bila ibu pusing balik sekali lagi dalam 5 minit lepas tu, ibu tengok amin sedang bersukaria melompat2 senaman ngan kawan2... amin berlakon ye.. apppaaaauuu amin nih... Jadi manusia berguna ye sayang.. Ibu sayang amin sgt2... ummmuuuaaaahhhh

1 comment:

  1. Chu mim tak jealous sbb amin panggil tok. Kalau amin panggil 'mak' kat tok mmg berlaku perebutan kasih syg. Hehe. ;)

    ReplyDelete