Blogger Backgrounds

Monday, January 14, 2013

Bukit Bendera


Entry ibu kali ni pasal kita p Bukit Bendera tanggal 9 November 2012 yang lepas.. Sebenaqnya, kita p Bukit Bendera ni ikut rombongan TABIKA KEMAS Bukit Selambau.. Amin masuk Tabika 2 minggu sebelum cuti persekolahan bermula.. Ini disebabkan untuk membiasakan diri amin dengan sesi persekolahan dan kawan2... Almaklumlah, 2013, amin bakal memulakan sesi pembelajaran secara formal.... feeewwiiittt... Perasan x ayat ibu cam tulis buku.. skema sungguh... Ni mesti penangan ibu sedang menulis bahan ilmiah sekarang nih.. huhu.. x bestla.. tukar baliklah...Best gak p Bukit Bendera ni kan amin... Kita p naik kereta.. Ahli rombongan yang lain bas.. Kita x naik bas sekali coz ibu takut amin buat hal dalam bas.. haha... Kalau naik kereta sendiri, suka hati kita la kan amin.. tapi kita still ikut belakang basla.. Klaau tak satg x nama rombongan plak... Dah lama ibu tak p Bukit Bendera nih.. Last p tahun 2006 rasanya... Kali ni kita p ngan tok.. Tokwan n bapak x ikut coz masing2 ada komitmen lain...

Amin ngan ibu atas Bukit bendera.. Tok yang tangkap gambaq nih... La ni naik Bukit bendera cepat je sampai atas coz train dia dah canggih n sangat laju.. Salutelah... Tiket pon x la mahal mana... RM 8 kot kalau x silap ibu.. Amin free je... Nasib baik ibu bawak stroller.. leh gak amin lepak2 atas Bukit bendera tu.. Kalau tak, jenuh ibu nak dukung amin...

Ni tok n amin tengah tengok auntie tu buat grasshopper... dia buat dengan daun nyok je.. Sangat creative.. Tok sgt berkenan n tok dok tengok sambil belajaq buat... hehe.. then, tok beli satu kat amin grasshopper tu...

Inilah grasshopper dari daun nyok tu.. Sangat cantik.. like a real grasshopper.. satu grasshopper ni RM 2 je... Sekejap je auntie tu buat.. Fuh, memang bestla kalau ada skill camtu... Kita balik simpan buat kenangan.. Tapi time kita p tu tak berapa best coz hujan... Tapi good experience la untuk amin bila balik asyik citer naik train p Bukit bendera je.. I like... Nanti ibu bawak amin p naik lagi na.. Ibu sayang amin sgt2... ummuuuuuaaaahhhhh

2 comments:

  1. Sila tunggu chu Mim balik. Nak ikut!! :)

    ReplyDelete
  2. baik.. sebelum tu chumim survey barang2 mickey mouse kat amin tau... nanti nak pakai p naik bukit bendera dengan chumim..

    ReplyDelete