Blogger Backgrounds

Tuesday, January 15, 2013

Bila ibu memasak

Entry ibu kali ni nak cerita pasal apa yang amin suka buat bila tunggu ibu masak untuk dinner.. Of course la ibu masak untuk dinner je kan.. Breakfast simple2 je..sebab kita dok kat rumah Taman Pauh hari bekerja saja.. Luch x payahla.. Amin makan kat school... weekend kita duduk kat Bukit Selambau... Ibu pon sejak amin dok dengan ibu, baru ibu memasak.. sebelum ni dapur ibu tak berasap pon.. coz yang ada kat rumah pon ibu n bapak je, makanya makan di luar saja.. haha.. Tapi bila amin ada ngan ibu n bapak, tok suruh ibu masak coz takut satg kalau makan kat luaq banyak sangat MSG masuk dalam badan.. Amin tau dak apa dia MSG tu?... Senang citer kita panggil ajinomoto.. heh.. so, ibu pon ikut nasihat tok.. setiap hari ibu masakla dinner and breakfast untuk 2 hero ibu ni... Kiranya la ni, kita tak makan kat luaq dah la malam2... Ibu rasa sgt bagus disitu... Rasa macam isteri solehah pon ada... kuang kuang kuang...

Nilah gaya amin kalau ibu masak.. Bukannya nak dok kat depan tgk tv ka apa.. nak jugak dok kat dapoq.. Dok dalam bakul plak tu.. habis baju x basuh dalam bakul tu amin bawak kuaq... sebab amin nak masuk.. then, amin akan dok relax dalam bakul tu sambil ratah apa yang ibu goreng untuk dinner.. haha.. kalau ayam, ayamlah amin ratah, kalau ikan, ikanla amin ratah.. Alhamdulillah, anak ibu ni tak berapa memilih..

Sedapnya... Amin tengah makan apa tu?... Suka sungguh dok dalam bakul baju x basuh ni....haish... apppaauuuu amin syidi nih...

Kira okla amin celuih lagi dok dalam bakul tu.. kalau x celuih nanti jangan suruh ibu beli bakul lagi besaq na.. satg lagi banyak baju ibu x basuh.. haha.. Apa2pon, ibu sayang amin sgt2... ummuuuuaaahhhh

4 comments:

  1. sama la dgn adik abdullah pun...time mama masak...dia pun kalut dok kat dapoq jugak...pi maen sampah hehe x lalu ok...(^_~) mak teh windu amin nyomel nie...

    ReplyDelete
  2. Bakul tu nanti membesar sama-sama dengan Amin. Haha, Nanti, dia kembang bila Amin dah besar.
    Basuh baju kat sini mahal. Huhu. :(

    ReplyDelete
  3. ish2, adik abdullah ni appau tau.. makan sampah plak... terbayang2 adik abdullah dengan pala terhinggut2 makan sampah... sgt cute ok... hehe

    ReplyDelete
  4. haha.. chumim, sila basuh baju sendiri ya... nanti chumim balik beli bakul besaq kat amin k...

    ReplyDelete