Blogger Backgrounds

Thursday, January 17, 2013

Kukoq Nyok

Entry ibu kali ni nak cerita pasal amin yang suka sangat tolong tok dalam apa jua hal... Memang rajin sangatlah anak ibu nih... amin dah pandai kukoq nyok dah la nih... sebelum ni amin dok praktis ja, la ni dah pandai dah.. clap..clap.. clap... Nak cerita pasai tolong menolong nih, amin memang superb la bab2 tolong tok nih... Basuh pinggan, basuh kain, sidai kain, tuang ayaq dalam cawan, boh nasik kat tokwan.. hehe.. kiranya kalau tengok macam tok boleh dok relax la coz amin dah buat semua... haha.. tapi sebenaqnya, bila basuh pinggan, habis lantai merecik ayaq ngan sabun, bertambahla kerja tok kena lap segala benda tuh... basuh kain, selalu amin tolong tok rendam kain, tapi guna shower gel... haha.. jenuh beli shower gel.. then kena rendam lain kain tu.. haha... tuang ayaq sendiri dalam cawan bila tok tak tengok... amin akan tuang 1 botol ayaq dalam 1 cawan.. haha... jenuh tok mop lantai lepas tu... haha... boh nasik kat tokwan plak, kalau tok tak tengok, setengah nasi akan masuk dalam mangkuk gulai.. haha...memang amin rajin sgtla menolong tok n tok akan bertambah2 kerja lepas amin tolong tok tu.. yang paling amin suka ialah tumbuk bawang kat tok.. kalau tok tumbuk bawang, then tok tinggai sat p goreng lauk ka, satg bila tok mai balik, akan ada banyak bawang dalam batu tumbuk tu n sekali ngan kulit kulit bawang.. haha...last2 tok kata biaq je kat situ, jom kita p dok depan.. haha.. i luv u la amin...

bergaya tak amin kukoq nyok.. Tak lama lagi pro la kan amin.. la nih pon dah kuaq dah nyok dari tempurung tu... nanti boleh masuk pertandingan kukoq nyok paling cepat.. amin praktis lagi na.. bagi terror.. orang kampung kena tau buat semua nih... kalau tak, tak nama orang bukit selambau kan amin?.. hehe

Kukoq amin.. kukoq lagi.. senang kerja tok... ibu harap, kerajinan amin dalam bab tolong menolong tok ni akan maintain sampai amin besaq.. jangan berat tulang tau bila besaq nanti... hulurkan pertolongan pada orang yang memerlukan ye sayang.... Ibu sayang amin sgt2... ummmuuuaaahhhh

No comments:

Post a Comment