Blogger Backgrounds

Thursday, March 8, 2012

Bandung (hari berangkat)

Entry ibu kali ni pasal kita p Bandung last week... Ibu ambik tiket 28/2/2012 pukul 10.50 malam.... Saja je ibu ambik tiket malam coz kiranya siang tu kita bolehla buat aktiviti harian macam biasa n chu mim pon boleh la p kelas ... X yah la ponteng class banyak hari sgt... hehe... Kita sampai kat airport dalam pukul 9 malam ... Pastu kita pon p la nak masukkan luggage n tiba2 masa check passport tu, baru la ibu dapat tau yang passport ibu lagi 5 bulan n 28 hari nak expired... Haha... Nampak tak di sini?.. Punyala x ambik tau... Ibu bukan tau pon yg passport lagi 6 bulan nak expired dah x leh pakai.. Nasib baik yang ibu dok p oversea sebelum ni tu passport tak expired lagi.. kalau tak meraung ibu sorang2 kat situ.. haha...Lepas check passport tu, yang lepas untuk ke Bandung cuma tok wan, chu mim n amin... Ibu, bapak n tok tak lepas sebab passport dah expired... Kena renew passport dulu baru la boleh p... So, malam tu cuma tok wan n chu mim je la yang p... Amin ikut ibu la... Kita pon balik la... Kiranya macam kita p airport untuk hantaq tok wan n chu mim je la... haha... lawak sungguh ibu rasa...

Ni gambaq amin pada malam yang kita tak jadi p Bandung tuh... hehe.. Malam tu amin siap bawak angry bird lagi nak p Bandung... Tapi kena balik rumah mak teh plak.. Esok tu pagi2 terus kita p buat passport... Yang bestnya kita buat passport kat Putrajaya... Lama jugakla... Kita siap buat passport semua dalam pukul 11.30 pagi... Lepas tu terus kita p LCCT nak tgk tiket... Kena penalti n bayaq tambahan untuk tiket dalam RM 1200 cam tuh.. So, kita decide untuk bayaq je lah coz tok wan n chumim dah ada kat sana... lagipon mmg kita plan nak p sana kan... Tapi tiket pukul 3.30 petang habis la plak.. terpaksa ambik tiket pukul 10.50 malam jugak.. Kiranya kita sampai lambat 24 jam la dari tok wan n chu mim....Ucapan terima kasih yang tak terhingga untuk mak teh n pak teh yg bawak kita ke hulu ke hilir untuk settlekan semua nih... Pak teh siap ambik cuti lagi hari tu... Mak teh plak siap pospon check up ngan dr lagi hari tu... huhu

Ni plak gambaq masa kita nak berangkat tuh... macam biasa kita sampai airport kul 9 malam gak arr... Lepas tu lepak arr tunggu flight.... Hari ni amin tak bawak dah angry bird tu...

Amin kat foreign exchange dispenser... Amin mmg minat dgn machine2 atm nih... kalau nampak mesti nak tekan..

Ni masa tengah tunggu flight.... Lepak2 n ngntuk arr.. Tapi amin takmau tidoq.. Nak naik "yoplane"... Budak manja tengah sayang tok... ummuuuaaahhhh...

Amin ngan bapak masa nak naik flight...

Ibu n bapak dalam flight...

Amin ngan tok dalam flight...

Malam tu flight tak penuh pon.... Makanya duduk la kat mana yang rasa nak duduk... Amin pon apa lagi, jalan2 la.... Alhamdulillah, kita selamat sampai ke Bandung pukul 12 malam waktu indonesia.... Lepas tu kita pon terus p check in hotel.. Tok wan dah tunggu kat sana.. tapi chu mim tak dak... Ke mana kah chumim? Ibu akan sambung cerita chu mim di mana pada entry seterusnya k... Ibu sayang amin sgt2.... ummmuuuaaahhhhh

3 comments:

  1. Laa..anak k tam rupanya..km x pernah kena plk kes passport nk expired tp flight pernah diverted to another destination sbb visa our takdak. It happened masa pakcik mat booked ticket thru travel agent nk pi brisbane many few years back. Depa tak advised pun kata kena ada visa pi australia..so bila nk check in takleh board..depa terus apply visa online tp x sempat gak nk ligan flight tu..fortuna

    ReplyDelete
  2. Fortunately, the tickets were diverted to sydney..alhamdulillah..sydney lg cantik dr brisbane kan..sydney opera house n sydney harbour bridge are just awesome..;-)

    ReplyDelete
  3. hehe.. kak bainun... anak kak tam la nih...kami ni plak kalu pasal visa punyala alert.. Sampai nak p indon pon nak apply visa.. haha... Tu arr, ok gak kan tiket tu divert p sidney.. lagi best kat sana...

    ReplyDelete