Blogger Backgrounds

Sunday, March 11, 2012

Disney on Ice 2012....

Entry ibu kali ni pasal kita p tengok Disney on Ice 11 March 2012 yang lalu... Dah lama ibu bercita2 nak tengok Disney on Ice ni... Bila amin hadir dalam hidup ibu, lagila cita2 itu mekar semekar apam polka dot yang terlebih letak baking powder.... Alhamdulillah, akhirnya ibu boleh bawak amin p tengok Disney on Ice.. Mula2 ibu cuak gakla.. Boleh ka amin duduk n tengok persembahan sampai 2 jam tu?.. ka masuk 10 minit nak kena kuaq dah? Rugi arr beli tiket mahal2... Tapi ibu tawakkal je.. Kalau amin tak mau, kita keluaq... hehe.. Tapi yang terjadi adalah sebaliknya.. Amin really enjoy the show.... Ibu suka sgt tgk amin tepuk tangan tiap2 kali mickey mouse keluaq.. Bila mickey mouse tanya something, bila semua orang jawab 'Yesssssssss".. Amin pon jawab "yesssssss" gak kuat2... ibu rasa macam heaven je... Alhamdulillah... Ibu boleh tengok show dengan tenang... Kita p tengok Disney on Ice ni 5 orang... Amin, Ibu, Bapak, Chumim and Kak Shira... Tapi kak Shira mai lambat.. Show dah start baru dia sampai pasai kakak dia buat kenduri doa selamat... So, gambaq kak shira takdakla.. huhu...Takpa, yang penting kita semua enjoy the show that day... and tak lupa jugak terima kasih yang tak terhingga kepada kak suzy a.k.a dr suzy yang bagi diskaun untuk tiket2 kita ni...
Jom kita layan gambaq2 sepanjang show Disney on Ice 2012 berlangsung...

Ni masa baru sampai... Ni kat luaq PISA.. Amin tengah tengok banner Disney on Ice 2012 sambil2 baca nombor... Itula kerja amin kalau jumpak nombor.. Ibu kena tunggu amin baca nombor dulu.. Amin practice ke?...

Ibu n bapak dalam PISA... Masa ni show tak start lagi... Kita sampai pukul 1.45 ptg... Show start pukul 2.30 ptg... Nampak x betapa excitednya ibu dengan Disney on Ice nih?.. hehe

Ni gambaq2 amin n chumim kat dalam PISA tu sebelum show bermula...

Ni plak kat gerai2 luaq tu... Macam2 barang Disney yang depa jual... Happening sangat2.. Ibu suka sgt p belek2 barang2 tu... Belek je la.. Tak beli pon.. Pasai bila ibu tanya amin, satu pon amin tak mau... huhu... Amin kata " nak engok aje".... bagus2... ikut perangai bapak... tapi kalau barang yang amin nak, jangan harap la "nak engok aje".. ambik dan terus suruh ibu bayaq... haha

Ni masa mula2 show start.. Semua watak2 Disney keluaq sambil menyanyi dan menari... Amin excited sgt masa nih.. Siap menjerit2 lagi....

Happening giler.... Best sgt boleh tgk watak2 kegemaran ibu.. La ni depa ni pon dah jadi watak2 kegemaran amin... Amin la ni mmg suka giler ngan mickey mouse... I like..

Yang ni mickey mouse dengan semua watak- watak dalam The Nightmare Before Christmas.... Frankly speaking, yang ni memang ibu x minat... haha... Dalam semua kartun Disney, yang ni mmg ibu tak suka.. ngeh2... kartun dia tak comey...

Yang ni plak, minnie, daisy n donald duck n goofy keluaq menari n menyanyi sebelum fairy godmother mai nak sembang pasal "love".. lepas tu keluaq la segala princess yang ada dalam Disney... Uish... meremang bulu roma bila dengaq lagu2 yang kuaq tu... Semua orang boleh nyanyi sama2... enjoy sgt... Amin pon ibu tgk enjoy je... Tengok sampai melopong..

Ni "Beauty n The Beast". Belle n the beast...

Yang ni plak Aladdin n Princess Jasmine... Sangat cantik dan handsome...

Yang ni plak Cinderella dengan Prince Charming.. Memang terbuai2 la tengok depa menari n menyanyi... Best sgt...

Ni plak Mulan n Captain Li Shang.... Fantastic!!!...

Ni plak Snow White dgn Prince dia.... Rasa cam nak ajak bapak p menari sama dalam tu.. hehe

Ni plak Aurora n Prince Phillip and Princess n the frog...

Ni plak sume prince and princess keluaq menari bersama2... Romantic sgt2....

Ni plak watak2 dalam Lilo N Stitch... Sgt Menarik...

Ni plak show mickey mouse n friends...

lagi...

dan lagi...

Ni plak watak2 dalam Toy Story... Yang ni amin suka sgt... Cute..

Ni masa show dah nak habis... Sume watak keluaq n say goodbye... Wonderful... Memang betoila tagline dia "Wonderful World of Disney"

Ni amin n bapak bergambaq kenangan lepas habis show...

Ok, amin nak balik dah... bye2 semua...Amin happy sgt tengok show Mickey Mouse.. Balik citer kat tok n tokwan... Kiranya 2 hari asyik dok citer mickey mouse je... Haha... Lepas tu asyik ajak ibu tengok mickey mouse lagi... Nanti dia buat lagi kita p tengok lagi k amin.. Ibu sayang amin sgt2.. ummuuuuaaahhhh..

No comments:

Post a Comment