Blogger Backgrounds

Sunday, April 15, 2012

Happy 2nd birthday Amin...

Entry ibu kali ni pasal kita buat majlis sikit sempena menyambut birthday Amin yang ke 2 hari tu... Birthday Amin 4 Mac 2012... So, ibu, bapak, tok n tok wan buat la makan2 sikit untuk raikan birthday amin ni... Pukul 4 majlis start dengan majlis bacaan yasin dulu kat rumah belakang... Makan2 kat rumah depan la... Mula2 ingat nak baca yasin pon kat rumah depan, tapi tok kata satg ibu tak dan nak hidang makanan plak.. hehe.. Maklumlah.. kakitangan ibu semua tak available on that day.. Chumim tak leh balik coz exam.. Mak teh plak dah tak larat dah coz dah sarat dah.. Tak lama lagi adik amin nak tengok dunia dah.. yeeehaaaaaaaaa..... Takpala.. ibu n bapak la prepare semua tempat makan tu... Pukul 3 petang tu, semua dah siap masak... tinggal nak hidang je.. menu kita kali ni laksa, bihun, ketupat, satay n kuih muih... Tapi yang tak bestnya coz ibu tak sempat ambik gambaq semua tu....bila dah siap hidang, tetamu pon sampai... mmg betoi2 la timing.. alhamdulillah... Jom kita layan gambaq2 yang ada...

Ni decoration yang ibu buat kat wall untuk birthday amin... sikit2 je.. ibu tak dan.. main pelekat2 je.. tahun depan kena plan baik2 sket... Yang bestnya, ibu beli belon banyak2 tapi satu pon tak tiup... huhu.. lupa.. selesai majlis baru perasan belon tak tiup... hahaha... memang kalau nak wat majlis apa2 "kakitangan" ibu wajib ada la...

Ni kek birthday amin yang ibu tempah dekat Dyana delights.... Cantikkan?... Kek coklat moist khas untuk birthday amin yang ke 2 nih... Amin la yang request kek Mickey Mouse nih.. hehe... sebenaqnya, ibu yang gedik lebih nak buat kek mickey mouse ni kat amin... Tapi, sebelum majlis lagi, amin dah bagitau semua orang kampung " amin nak potong kek ikkey mouse"... Tak suprise dah la... sume org yg mai dah tau kek birthday amin, kek mickey mouse... hahaha... x leh simpan rahsia langsung amin ni tau...

Ni plak apam angry bird... Ibu tempah kat tempat sama dengan kek.. Apam ini sgt sedap.... Budak2 suka, orang dewasa pon suka.. Yang ni amin yang request k.. Amin dah suka angry bird jugak la nih... Tapi suka mickey mouse la lebih kan... i like...

Ni amin bersama kawan2 sebelum nak potog kek... Ni semua kawan2 amin kat kampung...

Ibu tolong amin potong kek.. Mula2 tu amin takmo potong kek tu.. Dok citer kat kawan2 kek mickey mouse dia.. Kawan2 bukan nak dengaq citer, depa nak makan kek la amin.. ish2.. bila ibu suruh potong, siap mengomel2 lagi kata takmau potong.. haha... Amin sayang kot nak potong kek tu coz sgt cantik... hahaha.. Pastu ibu paksa la amin benam pisau kat kek tuh... barulah, semua orang bolehh makan.. kalau tak, asyik tengok je la kek tuh.. huhu

ok, masa untuk serve kek kat kawan2 amin....

Ni la antara tetamu yang hadir.. Lepas majlis bacaan yasin, terus mai majlis potong kek plak.. Yang bestnya, kawan2 tok ni semua sporting.. siap nyanyi happy birthday lagi kat amin masa amin potong kek tuh.... Cayalah makcik2 semua...

Majlis makan2 start dari pukul 5-7 petang.. so tetamu silih berganti la... makanan yang habis dulu ialah satay.. Satay ni diimport khas dari seberang jaya... memang sgt sedap... tahun depan pon, kalau kita buat lagi, ibu nak order satay kat sini jugak... Mula2 ibu n bapak ingat nak bakaq sendiri satay nih... Nasib baik ibu yan bagi idea suh orang tu bakaq siap2 n balik masukkan dalam oven je untuk panaskan... Kalau tak, rasanya satay tu tak hidang la kot.. Masa mana nak bakaq..kalut sangat hari tu...semua benda nak buat... haha... Thanks ibu yan bagi idea kat ibu...hehe... Makanan lain sume dimasak oleh tok, bapak n kawan2 tok... kuih muih, ibu n tokwan yang goreng... hehe.. goreng je la coz ibu beli yg frozen... haha.. tapi bukan kat supermarket tau.. yang ni fresh dari rumah orang.. kiranya baru buatla.. tu yang sedap tu...

Yang ni plak goodies untuk kanak2 @ kawan2 amin... goodies untuk org dewasa ibu tak sempat snap.. yang ni pon sebab isi lain lepas dah habis sebab org dok mai lagi.. tu yg sempat snap.. huhu.. memang terasa sgt bila "org kuat" ibu tak dak.. Oklah, itu je yang ibu nak citer tentang birthday amin tahun ni.. Insyaallah, next year kalau ada rezeki, kita plan baik punya k amin.. Ibu sayang amin sgt2... ummuuuaahhhhh...

2 comments:

  1. Happy belated birthday Amin..sorry auntie yati lambt wish..

    Mmm...dah dua tahun umur Amin...cepatnyer masa berlalu kan kak Anis... :-)

    ReplyDelete