Blogger Backgrounds

Thursday, March 8, 2012

Rumah Sakit Advent, Bandung

Entry kali ni adalah kesinambungan dari entry lepas... Betoi ka word yang ibu pakai tu?.. hentam sajala labu.. hehe... Entry lepas, ibu janji ngan amin, ibu nak citer mana chumim p masa kita sampai kan?... Jom kita tengok kat mana chumim lepak malam tuh...

Di sinilah tempat chumim menginap pada malam yang kita sampai tuh (amin tengah rehat dengan jayanya di tempat menunggu)... Ish ish ish... Dugaan sungguh kan percutian kita kali nih.. maybe ada hikmahnya.. Kita redha je.. Semua orang enjoy je.. X mau tension tension.. Chumim dirawat di Rumah Sakit Advent pasal sakit perut dan muntah muntah yang dasyat... Kiranya chumim collapse la, sebab tu la kena warded... Dekat Malaysia x pernah masuk spital, tiba2 masuk spital kat Indonesia plak... Experience betul..

Ni kita semua dalam lift untuk ke lantai 3... Ward chumim kat lantai 3... Tokwan la bawak kita p kat wad sebab tokwan dah banyak kali p ziarah chumim masa kita tak sampai lagi tuh.. Besaq gak la hospital nih.. Hospital ni kalau kat tempat kita ala ala METRO hospital kat sungai petani tu la ibu rasa....

Nilah budak yang masuk wad kat Bandung tuh... hehe... Happy je muka bila dah sihat... Sehari semalam la chumim masuk spital nih... Lepas buat ultrasound 2 kali pasai nak cari punca chumim jadi lagu tuh, n drip bagai, chumim pon dibenarkan keluaq dari situ... Masa kita sampai tu, drip tak bukak lagi pon.. Lama gak la kita kat spital tuh... Lepas buat bayaran semua, barulah kita bawak chumim keluaq dari situ... yang bestnya, masa nak keluaq tu, jururawat bawak kerusi roda nak tolak chumim ke tempat ambik ubat... haha.. chumim siap gelak lagi coz dia kata dia sihat dah.. takmau naik kerusi roda tuh.. kalau ibu, ibu naik je... hehe...

Semua orang bergambaq kenangan dengan chumim yang jatuh sakit kat bandung... huhu

Ni nurse tengah nak bukak drip kat tangan chumim...

Tok n chumim tengah tengok laporan ultrasound yang doktor bagi.... Amin dok langut apa tuh?.. amin faham ka? Takpa2... kecik2 ni langut dulu, besaq nanti belajaq rajin2 na... baru boleh paham semua benda..

Ni la laporan ultrasound chumim tu... tak dak apa pon.. Normal je sume... Tapi nape chumim sakit ha?.. Ibu pon konpius.. hehe...

Amin tengah tengok nurse buka drip chumim... Jadi bodyguard chumim ke tuh?... kalau chumim nangis, mesti amin nangis jugak tuh...

Amin tengah baca laporan ultrasound chumim... Amin eja tulisan yg besaq tu je.. haha... Takpa2, amin usaha lagi na... lama2 boleh baca la... hehe..

Macam biasa, amin bukan boleh jumpa ATM machine nih.. mesti nak p tekan2... pastu amin akan mintak 2 ringgit kat ibu... Seringgit tangan kiri, seringgit tangan kanan... konon2 macam lepas amin tekan machine tuh, duit keluaq la... haha...Lepas tu lempaq merata... jenuh la ibu camnih...

Tokwan, tok n chumim bergambaq kenangan depan Rumah Sakit Advent tuh... mahai oo bayaran dia.. juta2... haha.. tapi juta2 rupiahla... Chumim kata dia takmo dah p Bandung lepas nih... haha... Ibu nak p lagi.. Hari tu tak dan nak shopping puas2 coz kita hanya mampu merancang, tapi Allah yang menentukan segalanya kan Amin?.... lain kali kita p lagi, kita shopping banyak2 k amin... Semoga Allah permurahkan rezeki kita... amin... Ibu sayang amin sgt2.... ummmuuuaaahhhhh

No comments:

Post a Comment